Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Πόσα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία έκαναν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

Δεν φαίνεται να υπάρχει η διάθεση ή ίσως και η δυνατότητα από τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία αλλά και γενικότερα τα αθλητικά, να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Ίσως κάποια απ' αυτά να μην διαθέτουν και την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση που απαιτείται στο προπαρασκευαστικό στάδιο της προεγγραφής, αλλά κι όσα την διαθέτουν, μπορεί να απέφυγαν την εμπλοκή σε μια ίσως πολυέξοδη, χρονοβόρα και πολύπλοκη γραφειοκρατικά διαδικασία... 
Αυτό τουλάχιστον δείχνει η μέχρι σήμερα (η τελευταία επικαιροποίηση 16/9/2020) η όχι και ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των ποδοσφαιρικών, αλλά και ευρύτερα των αθλητικών σωματείων στο Μητρώο, αφού την αίτηση έχουν κάνει μέχρι σήμερα 804 ποδοσφαιρικά σωματεία και συνολικά 4.108 αθλητικά σωματεία, γι' αυτό άλλωστε και η αθλητική ηγεσία, έσπευσε να αποφασίσει μια «διευκόλυνση» ουσιαστικά μέχρι τέλος Νοεμβρίου, με την προθεσμία να έχει ολοκληρωθεί μετά την τελευταία παράταση στις 11/9, αλλά οι αιτήσεις να υπόκεινται σε διορθώσεις μέχρι 30/11. Τα σωματεία που έχουν εγγραφεί και έχουν ολοκληρώσει τις αιτήσεις του στον Μητρώο μέχρι τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, θα είναι κι αυτά που τελικά θα επιδοτηθούν από τα διαθέσιμα γι' αυτόν τον σκοπό 12.000.000€ που έχει εξαγγείλει ο κ. Αυγενάκης. Αν η επιδότηση είναι ισόποση και δίκαιη, με τα σημερινά δεδομένα αυτή αναλογεί περίπου στα 3.000€ για κάθε σωματείο.
Η ομάδα μας ήδη έχει εγγραφεί (με αύξοντα αριθμό 247), ενώ επίσης έχουν εγγραφεί κι άλλες ερασιτεχνικές ομάδες της ΕΠΣ Πέλλας, όχι όμως μαζικά όπως θα περίμενε κανείς κι όπως φαίνεται στη σχετική λίστα.
Προσοχή: Για την εγγραφή των Αθλητικών Σωματείων στο Μητρώο θα πρέπει πρώτα οι ολοκληρωμένες Αιτήσεις να περάσουν από τον έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. και να διαπιστωθεί ότι είναι Σωστές.
Διευκρίνηση: Στην παρακάτω λίστα εμφανίζονται τα Σωματεία που έχουν καταχωρήσει στην αίτησή τους τουλάχιστον ένα (1) άθλημα. Τα σωματεία που δεν έχουν καταχωρήσει στην αίτησή τους κάποιο άθλημα δε θα εμφανίζονται στην παρακάτω λίστα. 
Αθλητικά Σωματεία που έχουν κάνει αίτηση μέχρι σήμερα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων:
Δείτε εδώ τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία
Δείτε εδώ τα αθλητικά σωματεία σε όλα τα αθλήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: