Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΟ: Διευκρινήσεις για τις πέντε αλλαγές παικτών σε όλες τις κατηγορίες

Μετά από σχετική ενημέρωση από την Νομική Υπηρεσία της Ε.Π.Ο., προς όλες τις ΕΠΣ της χώρας, αναφέρονται διευκρινίσεις σχετικά με τις αλλαγές των ποδοσφαιριστών (άρθρο 16 του Κ.Α.Π.) στους επίσημους αγώνες κάθε κατηγορίας:
  • Σε κάθε ομάδα επιτρέπεται η παρουσία στον πάγκο μέχρι και 9 αναπληρωματικών παικτών σε κάθε επίσημο αγώνα (σύνολο 20άδα, μαζί με τους 11 που παίζουν).
  • Σε κάθε ομάδα επιτρέπεται η χρήση μέχρι πέντε αλλαγών (κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών) σε κάθε επίσημο αγώνα.
  • Προκειμένου να περιοριστεί η διακοπή στην εξέλιξη του αγώνα, κάθε ομάδα θα έχει μέχρι τρεις ευκαιρίες να προβεί στις 5 αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επιτρέπονται επίσης οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου (χωρίς να προσμετρώνται στις τρεις διακοπές).
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1: Μπορεί μια ομάδα σε αγώνα πρωταθλήματος να κάνει μια αλλαγή στο 65', και μια στο 75', και μετά θα έχει άλλη μια διακοπή για να κάνει σε αυτή αν θέλει από μια μέχρι τρεις αλλαγές μαζί (σύνολο οι μέχρι πέντε).
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2: Μπορεί μια ομάδα σε αγώνα πρωταθλήματος να κάνει δυο αλλαγές στο 65', και μια στο 75', και μετά θα έχει άλλη μια διακοπή για να κάνει σε αυτή αν θέλει από μια μέχρι δυο αλλαγές μαζί (σύνολο οι μέχρι πέντε).
Και τα λοιπά σχετικά.
  • Εφόσον και οι δύο ομάδες προβούν σε αλλαγή ταυτόχρονα, αυτή θα υπολογίζεται ως μία από τις τρεις ευκαιρίες για κάθε ομάδα.
  • Εφόσον οι κανόνες μιας διοργάνωσης επιτρέπουν μία πρόσθετη αλλαγή κατά τη διάρκεια της παράτασης (π.χ. Κυπέλλου), κάθε ομάδα θα έχει μία πρόσθετη ευκαιρία για αλλαγή. Οι αλλαγές επιτρέπονται και πριν την έναρξη της παράτασης και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου της παράτασης (χωρίς να προσμετρώνται στις διακοπές). Οι αλλαγές και ευκαιρίες που δεν χρησιμοποιούνται, μεταφέρονται στην παράταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: