Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Συγγνώμη λάθος… για τις μάσκες στα σχολεία

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας μίλησε για διαστάσεις που δεν ήταν σαφείς, ενώ η ΚΕΔΕ ζήτησε να σταματήσει ο διαγωνισμός για τις μάσκες μέχρι την επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών τους.
Το μπάχαλο με τις μάσκες που δημιουργήθηκε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς επιχειρεί να δικαιολογήσει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Όπως υποστηρίζει, οι αρμόδιες επιτροπές συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες, σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές, όμως αυτές αφορούσαν το μέγεθος του υφάσματος... «πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών»!
Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης «δεν ήταν σαφής», με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν «να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου» σημειώνει η ανακοίνωση με την κυβέρνηση να παραμένει έκθετη απέναντι στους μαθητές και τους γονείς.
Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ενημερώνει πως «επαναδιατύπωσε τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».
Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΕΔΕ ζήτησε να σταματήσει ο διαγωνισμός για τις μάσκες μέχρι την επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών τους.
Σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
«Οι μάσκες- κουκούλες που μοίρασε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στους μικρούς μαθητές για το άνοιγμα των σχολείων, όπως φαίνεται από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για κλάματα και άκρως επικίνδυνες», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
Όπως σημειώνει, «για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται το επιτελικό μπάχαλο του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως», σχολιάζοντας «εκτός εάν η υπουργός μας ενημερώσει ότι ο μέσος όρος των μασκών ήταν στο σωστό μέγεθος».
«Οι παλινωδίες των κ.κ. Μητσοτάκη- Κεραμέως είναι αυτές που τροφοδοτούν τις επικίνδυνες συνομωσιολογικές θεωρίες. Τους καλούμε επιτέλους να σοβαρευτούν και να προχωρήσουν στην απαραίτητη προμήθεια κατάλληλων μασκών για όλους τους μαθητές», καταλήγει ο Ν. Ηλιόπουλος.
Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης αφού αρχικά σημειώνει (ΑΝΤ1) πως το άνοιγμα των σχολείων «είναι κέρδος για τα παιδιά, κέρδος για την κοινωνία» δεν παραλείπει να αναφέρει πως αυτό έγινε «ανοχύρωτα» και εξηγεί: «Τελευταία στιγμή αποφασίστηκαν οι... δύο μάσκες, που είναι αναγκαίο μέτρο όπως λένε οι ειδικοί (και τους ακούμε) αλλά και αυτές ακόμα, σε πολλά σχολεία δεν υπήρχαν για να παραδοθούν. Μέρος του διαγωνισμού, όπως μαθαίνουμε, ακυρώθηκε. Βρέθηκε όμως, και διαφημίστηκε, το παγουρίνο του ενός ποτηριού».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: