Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Το ελληνόμετρο στο δεύτερο κύμα του κορονοιού

«Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από τις εισαγωγές που πραγματοποιήθηκαν χθες σε δύο νοσοκομεία αναφοράς (Ευαγγελισμός και Σωτηρία)». Ο λόγος της ακραίας αυτής ανησυχίας των Αρχών (!) στο ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος δεν είναι η αυξημένη εισαγωγή στα νοσοκομεία αλλά το γεγονός ότι «το 50% των εισαγωγών αφορούσε σε αλλοδαπούς (Πακιστανούς και Αφγανούς κλπ) που διαμένουν πολλοί μαζί σε διαμερίσματα ή δωμάτια ξενοδοχείων σε συγκεκριμένες περιοχές της πρωτεύουσας».
Από πότε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον συνίσταται στην εθνικότητα των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία λόγω κορονοιού; Ποια χώρα του κόσμου και ποια ΜΜΕ ανησυχούν με τις εθνικότητες των κρουσμάτων; Μόνο στην Ελλάδα φτάνει τόσο χαμηλά ο κατήφορος, ειδικά μετά την εξαθλίωση των προσφύγων λόγω διακοπής των προγραμμάτων φιλοξενίας αλλά κυρίως μετά την καταστροφή στη Μόρια. Να λοιπόν που μπήκε ξανά μπροστά η ατμομηχανή του Ελληνόμετρου και για την πανδημία.
Άραγε τα ίδια τα νοσοκομεία έχουν δικαίωμα να ανακοινώνουν τα δεδομένα των ασθενών και μάλιστα με τον προσβλητικό τρόπο του τύπου: Πακιστανοί Αφγανοί κλπ.; Γίνονται τα Νοσοκομεία αρωγός στα ξενοφοβικά ρεπορτάζ που τάχα αποκαλύπτουν την επικινδυνότητα των αλλοδαπών; Ο κ. Τσίοδρας και οι έγκριτοι λοιμωξιολόγοι μήνες τώρα εξηγούν ότι σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα των κρουσμάτων και των ασθενών ενημερώνουν μόνο για τις περιοχές και για τον τρόπο μετάδοσης (ταξίδι, γνωστό κρούσμα κλπ.). Σε ότι αφορά δε τις νοσηλείες απλά ανακοινώνουν το φύλο, την ηλικία και τα υποκείμενα νοσήματα ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τα στατιστικά δεδομενα που διαμορφώνονται. Τίποτε περισσότερο.
Κακά όμως τα ψέματα! Η προπαγάνδα και η ξενοφοβία έχει πολύ πιο μεγάλα και δηλητηριώδη πλοκάμια από τον ίδιο τον κορονοιό. Και δυστυχώς εδώ το μόνο εμβόλιο είναι η αλληλεγγύη και η απομόνωση των «κρουσμάτων».
 
Άντα Ψαρρά
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: