Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

«Έχετε μπει ποτέ σε τάξη;»: Η ΟΙΕΛΕ κρίνει ως αντιεπιστημονικά και αντιπαιδαγωγικά τα μέτρα του υπ. Παιδείας

Ομολογία πλήρους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής η ανακοίνωση του Υπουργείου για το κλείσιμο δημοτικών/νηπιαγωγείων, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).
«Η φύση των μέτρων υποδηλώνει ότι οι εισηγητές τους δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την Παιδεία», αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις που έγιναν στη σημερινή συνέντευξη τύπου, όπου μεταξύ άλλων κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία. Αναλυτικα:
«Ομολογία τραγικής αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην εκπαίδευση, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, αποτελεί η σημερινή απόφαση της Υπουργού Παιδείας για το κλείσιμο δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Η δε φύση των μέτρων υποδηλώνει ότι οι εισηγητές τους δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την Παιδεία, τα παιδιά και τις ανάγκες τους, τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας.
Προκαλεί καταρχάς κατάπληξη η πρόθεση της κ. Κεραμέως και του επιτελείου της στο Υπουργείο και στο ΙΕΠ να «φυλακίσουν» μικρούς μαθητές μπροστά σε μια οθόνη από τις 9 το πρωί (έναρξη μαθημάτων της εκπαιδευτικής τηλεόρασης) μέχρι τις 5 το απόγευμα (λήξη της τηλεκπαίδευσης). Πρόκειται για μια επικίνδυνη για μια σειρά λόγων και ακραία αντιεπιστημονική-αντιπαιδαγωγική πρόταση που κάνει κάθε πολίτη να αναρωτιέται, εάν οι εμπνευστές της έχουν μπει ποτέ σε τάξη, εάν έχουν μικρά παιδιά, αν γενικώς έχουν οποιαδήποτε επαφή με την παιδαγωγική διαδικασία».
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: