Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Εθισμένοι από τον μισθό

Ο εθισμός είναι γενικότερα βλαπτικός. Δεν πρέπει να εξαρτάσαι, πόσο μάλλον να γίνεσαι εμμονικός.
«Γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημαντικό σε ένα τέτοιο φύσεως πρόβλημα είναι η διάγνωση του. Να τολμήσεις να πεις ότι έχω πρόβλημα και ότι θέλω να το διορθώσω. 
Η θεόπνευστη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διέγνωσε αυτήν την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας από  νωρίς, οπότε  έκρινε ότι πρέπει να το αντιμετωπίσει αποφασιστικά.  Ειδικά τις στιγμές που ο υγειονομικός κίνδυνος ξεκίνησε να αποσαθρώνει τις κανονικότητες, η κυβέρνηση βρήκε το θάρρος να προβεί ταυτόχρονα σε ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα απεξάρτησης. Με την αποζημίωση ειδικού σκοπού ο κόσμος ένιωσε αυτήν την πολλά υποσχόμενη κυβερνητική προσπάθεια. Ακολούθησαν τα σκοιλ ελικικού των επιστημόνων, αλλά και γενικότερα οι επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης δεν έπρεπε να μείνουν πίσω.  Τώρα ξανά η μεθαδόνη της αποζημίωσης θα καλύψει για ένα διάστημα αυτήν την ενδογενή ανάγκη για μισθό. 
Το εργατικό νομοσχέδιο που επίκειται απώτερο στόχο έχει να πετύχει επιτέλους οι εργαζόμενοι να αντιληφθούν πόσο ωραίος είναι ο κόσμος χωρίς εξαρτήσεις. Σε αυτό θα μπορούν να βοηθήσουν και τα φιλεύσπλαχνα αφεντικά που κάθε φορά οι εθισμένοι κατορθώνουν να τους πείσουν να τους δίνουν το μηνιαίο ναρκωτικό. Αυτή η δόση τους ναρκώνει και σταματούν την προσπάθεια για αυτοπραγμάτωση.  Δεν είναι δυνατόν να σε δεσμεύουν τόσο τα επίγεια αγαθά, μετά αδυνατείς να συνδεθείς με το απώτερο νόημα της ύπαρξης σου. 
Ευτυχώς υπάρχει ο νέος Μωυσής που θα βοηθήσει να διαβούμε αυτό το μονοπάτι που καταλήγει στην μεταθανάτια δικαίωση. 
ΥΓ. Θυμίζει το γαϊδούρι του Χότζα. Ο Χότζα όταν αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες θεώρησε έξυπνο να ταΐζει λιγότερο το γάιδαρο του. Όταν είδε μετά από λίγο καιρό ότι επιβιώνει και με την μισή ποσότητα φαγητού του το μείωσε και άλλο. Αυτό έγινε αρκετές φορές μέχρι που το ζωντανό πέθανε από πείνα. Ο Χότζας αναφώνησε σπαραραχτικά «Τι ατυχία! Πάνω που έμαθα το γάιδαρο να μην τρώει, ψόφησε!».
 
Αντώνης Ελευθεριάδης
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: