Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Για να μην γιορτάζει η κυβέρνηση το Πολυτεχνείο με νομοθετήματα της Χούντας

Αν κάποιος αρθρογράφος του tvxs.gr, της ΕΦΣΥΝ, της Αυγής, του Ριζοσπάστη,  ή ακόμα καλύτερα, ενός site αναρχικών απόψεων, είχε προτρέψει την ΕΛΑΣ να ξυλοκοπήσει Γενικό Γραμματέα  κοινοβουλευτικού κόμματος, όπως έπραξε αρθρογράφος της Καθημερινής, θα τον είχαν περιλάβει τα κανάλια, οι βουλευτές της κυβέρνησης και του ΚΙΝΑΛ, θα τον είχαν σταυρώσει και θα απαιτούσαν από το μέσο να πάρει θέση και από τα κόμματα της αριστεράς να καταδικάσουν.
Εννοείται πως το θέμα θα έπαιζε στέρεο από το πρωί ως το βράδυ στα κανάλια και... που ξέρετε, ίσως και οι life style εκπομπές να είχαν σερβίρει σχετικό γκάλοπ για να αναδείξουν ότι ο αριστερός προοδευτικός χώρος είναι η πηγή του κακού σε αυτή τη χώρα της οποίας το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι διαδηλώσεις και όχι η ανεργία, τα νομοσχέδια της φτωχοποίησης και η παντελής υποβάθμιση των δομών υγείας και παιδείας.
Επειδή όμως ο συγκεκριμένος αρθρογράφος είναι ευθυγραμμισμένος με την δεξιά κυβέρνηση και αυτός που πρέπει να «τις φάει από την ΕΛΑΣ» είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, κοιμηθήκαμε ήσυχοι. Δεν πρόσεξε κανένα συστημικό μέσο την προτροπή σε βία μέσω του τύπου.
Έτσι πίστευαν ότι θα κοιμηθούν και οι εμπνευστές της  απόφασης χουντικής χροιάς, της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων άνω των τριών ατόμων παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά... δεν.
Πού να φανταστούν ότι αμέσως μετά την κατραπακιά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που μίλησε για αντισυνταγματική απόφαση, θα ακολουθούσε κοινό κείμενο των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ- ΜέΡΑ 25! Εδώ έτριβαν τα μάτια τους από έκπληξη και χαρά οι ίδιοι οι ψηφοφόροι των τριών κομμάτων, πως θα μπορούσε να το προβλέψει η ΝΔ, που στηρίζεται εν μέρει στον κατακερματισμό της Αριστεράς για να παίζει μπάλα όπως τη συμφέρει.
Έχει βέβαια πάντα την στήριξη του ΚΙΝΑΛ που δήλωσε με την μη υπογραφή του κειμένου το οριστικό του διαζύγιο, όχι μόνο με την αντιδεξιά κατεύθυνση του κόμματος αλλά και με την προοδευτική του εν γενεί φυσιογνωμία. Και δεν φταίει ο Λοβέρδος που το ΚΙΝΑΛ είναι ταυτισμένο καιρό τώρα με τις πολιτικές της ΝΔ. Οι  ψηφοφόροι  του «ακραίου κέντρου» που του απέμειναν, δίνουν μάχη καθημερινά στα social media υπέρ των κυβερνητικών αποφάσεων με μπροστάρηδες αρκετά από τα στελέχη του. Οι απογοητευμένοι εξ αυτών, θα μετακομίσουν οριστικά προφανώς στις ερχόμενες εκλογές και το ΚΙΝΑΛ θα το καταπιεί πιθανά η δεξιά δεξαμενή και τυπικά πλέον.
Το αν το κοινό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ  -ΜέΡΑ25, θα σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο αντιπολίτευσης, που θα βρει τα τρία κόμματα, παρά τις επί μέρους διαφωνίες τους, μαζί σε μια σειρά ζωτικών θεμάτων, είναι νωρίς να το πούμε. Θα φανεί στο άμεσο μέλλον αν θα επιλέξουν έναν δρόμο που το έχει ανάγκη ο δημοκρατικός κόσμος που ασφυκτιά από την ακραία νεοφιλελεύθερη και αυταρχική κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαν να πράξουν ωστόσο, μέσα σε αυτή τη ζοφερή συνθήκη που δημιουργεί το ντόμινο αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης. Όταν όλο το σύστημα από   υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης, έως τους κυβερνητικούς δημοσιογράφους της λίστας Πέτσα αρχίζει να ποντάρει πλέον σοβαρά στην αντιδημοκρατική εκτροπή για να μπορέσει να υπάρξει, ένα πρώτο κοινό κείμενο είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν φτάνει.
Γιατί  αν δεν υπάρξει συστράτευση στα βασικά όσο είναι καιρός, η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίσει να «γιορτάζει» το Πολυτεχνείο με νομοθετήματα της χούντας, να βάζει αργά και σταθερά ταφόπλακα στη δημόσια υγεία και εκπαίδευση, να καταπατά κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών, να ασκεί τρομακτική αστυνομική βία, να ξηλώνει την πολιτιστική μας κληρονομιά, να νομοθετεί μόνο υπέρ της ολιγαρχίας. Κι όλα αυτά σε ένα περιβάλλον κρίσης με αφορμή την πανδημία. Και όλα αυτά, σερβιρισμένα με απόλυτη στρέβλωση από τα καλοχορτασμένα της ΜΜΕ.
Και τα τρία κόμματα το χρωστούν, όχι μόνο στους ψηφοφόρους τους, αλλά και στον λαό που υποστηρίζουν πως θέλουν να εκφράσουν, είτε τους ψήφισε είτε όχι. Αυτό το «μαζί» έστω κατά περίσταση απέναντι στο τέρας. Και τα ίδια θα το καρπωθούν αφού θα υψωθούν πάνω από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εμείς θα ανασάνουμε. Εμείς, ο κόσμος της αριστεράς (κοινοβουλευτικής και μη), που στους δρόμους έτσι κι αλλιώς, όλοι μαζί πορευόμαστε, ανεξάρτητα από τις ανακοινώσεις κομμάτων και σχημάτων.
 
Φψτεινή Λαμπρίδη
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: