Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

«Μετά από αυτή την εποποιία»

Γελώντας τρανταχτά ανταλλάσσουν συνταγές επιτυχίας για το εκλογομαγειρείο. «Εχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…», λέει ένας από αυτούς. «Είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε», καυχιέται ο δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υφυπουργός κυβερνήσεων της Ν.Δ., Πέτρος Δούκας (διαγράφηκε μετά τον σάλο χτες βράδυ από το κόμμα).
«Εχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί… και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία», απαντά ο (καρατομηθείς πλέον) υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός. Χωρίς ντροπή, χωρίς κανένα κράτημα τρίβουν μέσα στα μούτρα μας πώς «γύρισαν όλο το παιχνίδι».
Σε ποιο τερέν παιζόταν το «παιχνίδι»; Πάνω σε 84 νεκρούς - 63 μόνο στην Ηλεία που κατακάηκε απ’ άκρη σ’ άκρη, με περισσότερους από 6.000 άστεγους, 450 χιλιάδες στρέμματα στάχτη, 60.000 νεκρά ζώα. «Παιχνίδι» στις πλάτες ενός νομού που κάηκε ξανά πέρσι το καλοκαίρι, ενώ ακόμα δεν είχε ανακάμψει πλήρως από τις φωτιές του 2007. «Παιχνίδι» στις πλάτες ανθρώπων ξεχασμένων που δεν έχουν καν μια εθνική οδό της προκοπής και σκοτώνονται στην άσφαλτο, ενώ κανείς ώς τώρα δεν έχει δώσει τις ευκαιρίες που αξίζουν στον πανέμορφο τόπο τους - η Ηλεία δεν είναι οι φραουλάδες της Μανωλάδας, είναι δεκάδες χωριά και χιλιάδες ωραίοι άνθρωποι που παλεύουν δύσκολα και περήφανα.
Χθες στην Ηλεία, σήμερα στην Αττική Οδό, στη γαλάζια λογική όλοι έχουμε μια τιμή - ακόμα και η τιμή μας.

Ντίνα Δασκαλοπούλου
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: