Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Πού πας ξεβράκωτος στα αγγούρια;

Το cucumis sativus καλλιεργούνταν ήδη 3.000 χρόνια πριν στην Ινδία, ήταν γνωστό στην αρχαία Ελλάδα και στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία από όπου, προφανώς, ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του καριέρα. Ενα αγγούρι περιέχει μόλις 45 θερμίδες, είναι εξαιρετικό ενυδατικό, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχύει τον μεταβολισμό, μειώνει την αρτηριακή πίεση. Κατόπιν όλων τούτων, εξακολουθεί να σας φαίνεται ακριβό το ένα (1) ευρώ για ένα (1) τεμάχιο του πολύτιμου τούτου καρπού του έρποντος τε και αναρριχωμένου Σικυού του ήμερου;
Εξαλλος ο φίλος μου ο γιατρός (από αυτούς τους ήρωες των ΜΕΘ που η κυβέρνηση χειροκροτάει όταν δεν ξυλοφορτώνει) με τα αγγούρια! Ομολογώ ότι δεν του έδωσα μεγάλη σημασία καθόσον ο γιατρός ψήφισε ΚΙΝ.ΑΛΛ., όπως και σε έτερο φίλο που περιέγραφε πως «πάω για ντομάτες στη λαϊκή κι είναι σαν να ψώνισα στου Λαλαούνη» - ετούτος είναι σεσημασμένος ΣΥΡΙΖΑ. Οταν όμως πια βρέθηκα σε κουβέντα παιδικών μου φίλων από τα βόρεια προάστια κι έγινε κι εκεί θέμα το πόσο έχουν φτάσει το γάλα και το ψωμί, κατάλαβα πως τα πράγματα έχουν αγριέψει.
Το αγγούρι φοριέται πια και στο δεξί, σαν κόσμημα. Οταν η τιμή του λιπάσματος έχει διπλασιαστεί και η τιμή του πετρελαίου έχει πιάσει το 1,7 ευρώ το λίτρο, φαντάζεστε τι έχει να γίνει όταν βγει και το καρπούζι. Οπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός, «το αγγούρι άλλος το τρώει και δροσίζεται κι άλλος το τρώει και ζορίζεται». Για την ώρα ζοριζόμαστε εμείς, αλλά νομίζω πως θα θυμηθούμε όλοι όλα τα αγγούρια στις κάλπες.
 
Ντίνα Δασκαλοπούλου
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: