Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Τραγέλαφος: Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για αποσπάσεις που υπέγραψαν οι ίδιοι

Θα ήταν γελοίο αν δεν αφορούσε ένα τραγικό περιστατικό όπως το θανατηφόρο τροχαίο στα Τέμπη. Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την απόσπαση δύο διοικητικών υπαλλήλων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στον ΣΥΡΙΖΑ και στο γραφείο του Γιάννη Ραγκούση, με απόφαση που έχει υπογράψει ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Προφανώς, στην προσπάθεια συμψηφισμού των ευθυνών για το δυστύχημα στα Τέμπη, που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για υποκρισία και υποστηρίζοντας ότι «από τη μια κόπτεται για τις ανεξάρτητες αρχές, από την άλλη τις αποψιλώνει σε προσωπικό αδιαφορώντας αν μπορούν να επιτελέσουν το έργο για το οποίο συγκροτήθηκαν».
Βέβαια, αυτό που δεν λέει η Νέα Δημοκρατία είναι ότι τις αποφάσεις απόσπασης των εν λόγων διοικητικών υπαλλήλων έχει υπογράψει υπουργός της κυβέρνησης.
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια
Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα Political οι αποσπάσεις δύο υπαλλήλων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων. Η μια στο βουλευτικό γραφείο του Γ. Ραγκούση και η άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, έχει αποσπάσει υπαλλήλους από μια Αρχή, η Πρόεδρος της οποίας δηλώνει ότι δεν έχει προσωπικό και την ίδια στιγμή καταγγέλλει την υποστελέχωση που δεν επιτρέπει στη ΡΑΣ να επιτελέσει τα ελεγκτικά της καθήκοντα. Από τη μια κόπτεται για τις ανεξάρτητες αρχές, από την άλλη τις αποψιλώνει σε προσωπικό αδιαφορώντας αν μπορούν να επιτελέσουν το έργο για το οποίο συγκροτήθηκαν, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια.
Το γεγονός ότι ήταν υπουργική απόφαση, αποδεικνύουν και έγγραφα που έφερε στο φως η εφημερίδα «Αυγή».
Σύμφωνα με τα έγγραφα, δυο τακτικοί υπάλληλοι της ΡΑΣ είχαν αποσπαστεί σε βουλευτικό γραφείο και πολιτικό κόμμα με υπουργικές αποφάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας στη Ν.Δ. της καταλογίζει πανικό και γραφικότητα, καθώς, όπως λέει, η κυβέρνηση που οφείλει να δώσει «απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα της τραγωδίας, για μια ακόμη φορά σπεύδει, με ανακοίνωση της ΝΔ, να αποδώσει την ευθύνη στους πολιτικούς της αντιπάλους».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Πριν ακόμη η κυβέρνηση δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα της τραγωδίας, για μια ακόμη φορά σπεύδει, με ανακοίνωση της ΝΔ, να αποδώσει την ευθύνη στους πολιτικούς της αντιπάλους.
Αλλά αυτή τη φορά ξεπερνά ακόμη και τα όρια της γραφικότητας.
Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για αποσπάσεις διοικητικών υπαλλήλων -και τονίζουμε όχι μηχανικών ή ελεγκτών- από τη ΡΑΣ, που όμως... αποφάσισαν και υπέγραψαν οι Υπουργοί της!
Αποσπάσεις καθόλα νόμιμες που ισχύουν για όλα τα κόμματα και για όλους τους βουλευτές.
Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσουν μέσα στον πανικό τους;

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: