Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Ξηλώνουν και τα τελευταία μέτρα για την πανδημία

Το τέλος της πανδημίας «σφύριξε» σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνοντας την άρση των εναπομείναντων μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού.
Εξαίρεση αποτελούν οι δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας συνεπάγεται και την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς που ισχύει μέχρι σήμερα, όπως και το τέλος στα υποχρεωτικά εβδομαδιαία rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ αίρονται και όλα τα άλλα μέτρα που ισχύουν για την πανδημία της Covid.
«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.
Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: