Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Ποια απεργία βγήκε παράνομη; Προβοκάτσια από το ΥΠΕΣ καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Οργισμένη αντίδραση από την Ένωση η που καταγγέλλει παραπληροφόρηση από το υπουργείο Εσωτερικών και προβοκάτσια από την πλευρά της κυβέρνησης.
Βιάστηκαν πολλά ΜΜΕ να μεταδώσουν την είδηση ότι κρίθηκε παράνομη η απεργία που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, χωρίς να δίνουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις και δημιουργώντας σύγχυση σχετικά με την 24ωρη γενική απεργία.
Σε αυτό, φυσικά, βοήθησε και η εκ του πονηρού ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών με τον πηχυαίο τίτλο «Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ». Στο κείμενο γίνεται αναφορά στην απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια δίδονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη (και όχι καταχρηστική) την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων με βάση τον νόμο Βορίδη και όχι τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στην γενική 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την ίδια ημέρα.
Πληροφορίες, εξάλλου, από την ΑΔΕΔΥ αναφέρουν ότι η αποχή-απεργία αναμένεται να επαναπροκηρυθχεί, ενώ σημειώνεται ότι η κινητοποίηση κρίθηκε παράνομη για τυπικούς λόγους, δηλαδή ως προς το σκέλος της απουσίας διαπραγμάτευσης με τον ΟΜΕΔ.
Οργή από την ΑΔΕΔΥ
Το γεγονός αυτό, άλλωστε, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση από την ένωση, η οποία καταγγέλλει παραπληροφόρηση και προβοκάτσια από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείου Εσωτερικών.
Ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν σχετίζεται με τη γενική απεργία και υπογραμμίζει ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Κανονικά θα γίνει η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16/03/23
Άθλια προβοκάτσια του ΥΠΕΣ
Η προβοκάτσια της κυβέρνησης κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής δε θα περάσει!
Με αφορμή την παραπληροφόρηση του Υπουργού Εσωτερικών, που αναπαράγουν και διάφορα sites ότι δήθεν η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16 του Μάρτη βγήκε παράνομη, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ότι αυτό είναι απολύτως ψευδές.
Αυτές τις φήμες τις διέδωσε με Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Εσωτερικών κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής. Η απεργία θα γίνει κανονικά.
Παράνομη βγήκε σήμερα η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, που δεν έχει καμιά σχέση με την 24ωρη απεργία της 16ης του Μάρτη.
Καλούμε τον υπουργό να ανασκευάσει ΑΜΕΣΑ.
Καλούμε όσα ΜΜΕ γράφουν ανακρίβειες να ανασκευάσουν και να μην παραπληροφορούν τους πολίτες.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών
Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργία-αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τη διαδικασία αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων του «νόμου Βορίδη». Στο δικαστήριο προσέφυγαν ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης -συνεχίζοντας ένα «ρεσιτάλ» κατά απεργιακών κινητοποιήσεων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα- καθώς και ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η απεργία-αποχή κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη ως προς το σκέλος της απουσίας διαπραγμάτευσης με τον ΟΜΕΔ, όπως απαιτεί ο «νόμος Χατζηδάκη».
Πληροφορίες από πλευράς ΑΔΕΔΥ αναφέρουν ότι η απεργία-αποχή θα επαναπροκηρυχθεί. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει καταγγείλει την «αξιολόγηση Βορίδη» ως έναν μηχανισμό «που στοχεύει στη διάσπαση, στη χειραγώγηση και την υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων στην απαρέγκλιτη προώθηση υλοποίησης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής».
Σε δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, με αφορμή τη δικαστική απόφαση, αναφέρθηκε σε οξύ ύφος κατά της απεργίας-αποχής, επιμένοντας στην κυβερνητική γραμμή στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Επανόρθωση μετά την κατακραυγή
Αργά το βράδυ της Τρίτης ήρθε και η επανόρθωση από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αφαίρεσε την ημερομηνία της 16ης Μαρτίου από το αρχικό κείμενο και διευκρίνισε στον τίτλο ότι πρόκειται για την απεργία από την αξιολόγηση.
Πηγές του υπουργείου κάνουν λόγο για λάθος εκ παραδρομής και επιμένουν στην... ουσία ότι « η ΑΔΕΔΥ στην παρούσα συγκυρία προκήρυξε απεργία για την αξιολόγηση που κρίθηκε παράνομη.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: