Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Η πρώτη επίσκεψη στο 2024 Τούρκων πολιτών στην πόλη των Γιαννιτσών έγινε από μαθητές του προγράμματος Erasmus

Επίσκεψη 8 μαθητών και 2 καθηγητών από Γυμνάσιο της πόλης Ντενιζλί της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δήμο Πέλλας όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Ευστάθιος Φουντουκίδης.
Οι εκπρόσωποι του Τουρκικού σχολείου συνοδεύονταν από την διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών κ. Αναργυρίδου Δέσποινα και την καθηγήτρια Αντωναρίδου Ιωάννα, σχολείο με το οποίο εκτελούν το πρόγραμμα Erasmus με την ανταλλαγή νέων και θα φιλοξενηθούν για μία εβδομάδα στην πόλη των Γιαννιτσών.
Ο Δήμαρχος αφού τους καλωσόρισε, τους μίλησε για την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ως πατρίδα του Μ. Αλεξάνδρου, αλλά και για το οθωμανικό παρελθόν της, καθώς επίσης και για την φιλοδοξία του Δήμου να αποκτήσει επισκεψιμότητα από Τούρκους τουρίστες με συγκεκριμένες δράσεις που προγραμματίζονται εκ μέρους του Δήμου, προσκαλώντας τους κατά την διάρκεια της διαμονής τους να επισκεφτούν το Μουσείο της Πέλλας, αλλά και τα οθωμανικά μνημεία της πόλης, επισκέψεις που ήδη είναι προγραμματισμένες, όπως ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί.
Σε μία αποστροφή της συζήτησης μάλιστα, ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στον διεθνή ποδοσφαιριστή μας Δημήτρη Πέλκα, που αγωνίστηκε στο πρόσφατο παρελθόν στην Φενερμπαχτσέ, στο γεγονός ότι η καταγωγή του είναι από τα Γιαννιτσά, με τ’ αγόρια της εκπαιδευτικής αποστολής να ενθουσιάζονται αφού δήλωσαν υποστηρικτές της ομάδας αυτής.
Η συζήτηση έγινε στα Αγγλικά κατά κύριο λόγο, ενώ παραβρέθηκε εθελοντικά και η συμπολίτισσά μας κ. Ελισσάβετ Μυστακίδου που γνωρίζει άπταιστα την Τουρκική γλώσσα και η οποία βοήθησε στην μετάφραση όπου αυτή χρειάστηκε. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Θεμιστοκλής Μάγγος. Στο τέλος η Τουρκική αποστολή πρόσφερε στον Δήμαρχο αναμνηστικά δώρα, ενώ από την πλευρά του Δήμου δόθηκε ενημερωτικό υλικό για τον Δήμο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: