Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Στάθης Καστερίδης: Για ακόμη μια φορά οι υπεύθυνοι, αφήνουν την Αρχαία Πέλλα εκτός διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η ιστορία απαξίωσης της Πέλλας επαναλαμβάνεται για μια φορά σε βάρος του ιστορικότερου νομού της Μακεδονίας, που για πολλούς πολιτικούς μας ήταν όπως φαίνεται, απλώς το «πατριωτικό» σκαλοπάτι εκλογής τους.
Χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων το 2024 και στο Παρίσι διοργανώνεται το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που «ενώνει» όλο τον πλανήτη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η ιστορία αυτής της παγκόσμιας γιορτής, ανήκει στην Ελλάδα για αυτό και η διαδρομή της ολυμπιακής φλόγας ξεκινά από την Αρχαία Ολυμπία. Δυστυχώς και πάλι η Αρχαία Πέλλα είναι εκτός διαδρομής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Η διαδρομή της περιλαμβάνει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Κνωσσό, τις Μυκήνες, τα Μετέωρα, τους Δελφούς, την Βεργίνα, τους Φιλίππους, αλλά όχι την Γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου. θα διασχίσει μέρη της Ελλάδας, ήσσονος σημασίας ιστορικά, πολιτιστικά και αθλητικά, αλλά όχι την Πέλλα.
Φυσικά και δεν θα συγκρίνουμε την Πέλλα με τις άλλες περιοχές, ωστόσο δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς κα Μενδώνη, κ. Πιερρακάκη και κ. Καπράλο (Πρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής). Φροντίσατε πάλι το ιστορικότερο κομμάτι της ελληνικής γης να μην συμμετέχει στην παγκόσμια αυτή Αθλητική γιορτή. Είναι βέβαιο ότι η Φλόγα δεν μπορεί να περάσει από όλη την Ελλάδα. Το γεγονός όμως ότι η Πέλλα μένει έξω από την συμβολική διαδρομή της, είναι ΑΤΟΠΗΜΑ! Όχι μόνο αθλητικό, αλλά ιστορικό, πολιτιστικό και πολιτικό. Και σας επισημένουμε ότι στην αρχαιότητα έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Αλέξανδρος, ο Αρχέλαος, ο Φίλιππος Β’, όλοι τους Μακεδόνες Βασιλείς.
Ο Δήμος Πέλλας έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν ανάλογες εκδηλώσεις με ιδιαίτερη επιτυχία και φυσικά πρέπει να γνωρίζετε πως έχει Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, ανάμεσά τους την αθλήτρια Έλλη Μυστακίδου, ενώ από το νομό Πέλλας καταγόταν και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.
Τι έγιναν λοιπόν όλοι αυτοί που μίλησαν για πατριωτισμούς, αλλά εθελοτυφλούν όταν πρέπει να πάρουν αποφάσεις; Δεν είναι δυνατόν με αυτά που γίνονται σήμερα παγκοσμίως, αλλά και στην γειτονιά μας, να δείχνουμε αδιαφορία. Δεν μπορεί να εξαιρείται η Πέλλα, η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας του Μ. Αλεξάνδρου από την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας. Το Υπουργείο και η Ολυμπιακή Επιτροπή πιστεύω πως έχετε την δύναμη και το σθένος να αντιληφθείτε το μέγεθος της αχαρακτήριστης πράξης σας και να ανακατασκευάσετε το πρόγραμμά σας.
Ως παράταξη προτείνουμε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, κατεπείγουσα συνεδρίαση με μοναδικό θέμα «Την διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Πέλλα». Η επιστολή διαμαρτυρίας θα σταλεί στον κ.Καπράλο, στους Βουλευτές του νομού, στον Περιφερειάρχη Μακεδονίας και στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και να δοθούν απαντήσεις με αναφορά στο σκεπτικό αυτής της απόφασης αποκλεισμού της Πέλλας.
 
Με εκτίμηση
Στάθης Καστερίδης
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Πέλλας
Πέλλα Δήμος Για Όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: