Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Ένωση Δυνάμεων για την Ανάπτυξη | Συνάντηση για τη διασύνδεση αγροτικών προϊόντων και τουρισμού

Μια πρώτη συνάντηση για τον από κοινού σχεδιασμό πρωτοβουλιών που συνδέουν τα τοπικά προϊόντα με τον τουρισμό οργανώθηκε την Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024, το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας, με τη συμμετοχή των μελών του συλλόγου Καφεζυθεστιατόρων, τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Κλιματικής Αλλαγής Ιωάννη Τσακίρη και την Αντιδημαρχο Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης & Ισότητας των Φύλων Ελένη Λαζάρου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προτάθηκε η διοργάνωση τριών εκδηλώσεων, στις οποίες θα συμμετέχουν φορείς και επιχειρηματίες της περιοχής, με θεματικές βασικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής και συγκεκριμένα το κεράσι, το μήλο και το ροδάκινο.
Οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, επιδεικνύοντας θετική δέσμευση για ενεργό συμμετοχή και προγραμματίστηκε νέα συνάντηση σε 15 μέρες, προκειμένου να αναλυθούν περαιτέρω οι προτάσεις για την οργάνωση των εκδηλώσεων.
Η διασφάλιση της επιτυχίας αυτών των πρωτοβουλιών απαιτεί την ειλικρινή συνεργασία τόσο του ιδιωτικού τομέα όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρόθεση του Δήμου Έδεσσας είναι να δημιουργήσει ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο για βιώσιμη τουριστική και αγροτική ανάπτυξη, με ταυτόχρονη ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή και τις απόψεις των πολιτών και των φορέων της πόλης.
Περισσότερες Πληροφορίες Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας 2381020300.

Δεν υπάρχουν σχόλια: