Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Έρευνα: Πιθανώς δεκαπλάσιος ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία

Ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας οι ασυμπτωματικοί ασθενείς όσον αφορά στη διάδοση του ιού, τονίζει η νέα επιστημονική μελέτη.
Μια νέα επιστημονική μελέτη υποστηρίζει πως ενδεχομένως είναι 10 φορές υψηλότερος ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία, από αυτόν που έχει ανακοινωθεί. Σύμφωνα με την έρευνα, τα κρούσματα στη χώρα μπορεί να ανέρχονται σε 1.800.000, αν και επισήμως το Βερολίνο έχει μιλήσει για 160.000 περιστατικά.
Η σχετική μελέτη έγινε από το Πανεπιστήμιο της Βόνης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η πόλη Χάινσμπεργκ των 250.000 κατοίκων, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Στην εν λόγω πόλη έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 σε όλη τη Γερμανία, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως «Γερμανική Γουχάν»: από την κινεζική πόλη που ήταν το σημείο όπου ξέσπασε η πανδημία.
Η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Χέντρικ Στρικ, ανέλυσε δείγματα από 919 κατοίκους της Χάινσμπεργκ (από 405 νοικοκυριά), επιχειρώντας να συγκεντρώσει πληροφορίες και πρακτικές λύσεις για το πώς αντιμετωπίζεται η ασθένεια και πώς μπορεί να συγκρατηθεί η περαιτέρω εξάπλωσή της. Τα αποτελέσματα τής μελέτης θα χρησιμοποιηθούν σαν «οδηγός» χειρισμού του Covid-19 στη Γερμανία, τόνισε ο καθηγητής Στρικ που υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά, τα δεδομένα αυτά, μας δίνουν τη δυνατότητα να υπολογίσουμε πόσα άτομα έχουν μολυνθεί».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας οι ασυμπτωματικοί ασθενείς όσον αφορά στη διάδοση του ιού, καθώς ανέρχονται σε ποσοστό περίπου 22%. Αυτό σημαίνει πως ένα στα πέντε μολυσμένα άτομα δεν έχει εμφανή συμπτώματα του ιού και έτσι μπορεί να μολύνει άλλους ανθρώπους, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της τήρησης των κανόνων υγιεινής.
Σημειώνεται τέλος πως τα στοιχεία της μελέτης αυτής έρχονται στη δημοσιότητα σε μια στιγμή που υπάρχει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: