Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΝουΔουPoly

Διάβασα μερικά «Πόθεν Έσχες» («ΠΕ») ή τέλος πάντων το ανέκδοτο που αποκαλείται έτσι μιας και στην ουσία δεν είναι παρά μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Ένα άλλοθι για πολιτικούς, ανώτερους και ανώτατους κρατικούς λειτουργούς, αφού ο έλεγχος δεν γίνεται ΠΟΤΕ στην ουσία. Και η ουσία δεν είναι το «έσχες» αλλά το «πόθεν».
Θυμίζω πως το «ΠΕ» καθιερώθηκε τη δεκαετία του 90 όταν ξέσπασε σκάνδαλο χρηματισμού δημοσιογράφων (οποία έκπληξη!) από κονδύλια του Υπ. Εξωτερικών. Από τότε οι δηλώσεις σωρεύονται, βουνά ολόκληρα, στις αποθήκες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Στη συνέχεια επεκτάθηκε σε πολιτικούς και δικαστές μέχρι αστυνομικούς και σχολικές επιτροπές που διαχειρίζονται «δεκάρες». Εκατομμύρια ανέλεγκτων και αδρανών δηλώσεων μόνο και μόνο για την θεσμική θεμελίωση της υποκρισίας, την συνομολογημένη εξαχρείωση και ένα πεδίο που η Δημοκρατία δίνει όπλα στους εχθρούς της.
Ένα παράδειγμα που έγραφα το 2006: Ανώτερος Δικαστής, ένας από τους 400(+) που δεν είχαν υποβάλει «ΠΕ», κατηγορήθηκε για απόκρυψη 400.000 ευρώ σε repos. Το δικαστήριο έκρινε ότι έγινε εξ αμελείας!! Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι δεν τα δήλωσε για να μην προκαλέσει!! Αν κανείς έγραφε τους «ξεχασιάρηδες», θα γέμιζε χιλιάδες σελίδες. Η τελευταία αφορά τον βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση που «ξέχασε» να δηλώσει πέντε (5) επιχειρήσεις και ένα 1 εκατ. ευρώ.
Αυτή η ύβρις λαού και Δημοκρατία πρέπει και μπορεί να εξαλειφθεί. Έλεγχος, όχι από επιτροπές της Βουλής (κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει), αλλά από ορκωτούς λογιστές[1], και το σπουδαιότερο «ιχνηλάτηση» του Πόθεν. Φτάνει αυτή η αηδία που θυμίζει τον Καραγκιόζη. Θα πείτε, θα γράψετε, θα φωνάξετε, θα αγανακτήσετε, θα ιδρώσετε, θα κρυώσετε, θα αρρωστήσετε και στο τέλος θα πεθάνετε.
Από τα «ΠΕ» που διάβασα κατέληξα στο συμπέρασμα πως ο Μητσοτάκης έχει κάνει πρόοδο σε δύο τουλάχιστον τομείς. Κατ’ αρχήν βελτίωσε την ορθογραφία του. Πχ σε σχέση με το 2014 όπου στο «ΠΕ» του είχε καταφέρει το ακατόρθωτο. Να έχει τέσσερα(4) ορθογραφικά λάθη σε δύο(2) λέξεις. Βεβαίως, αυτό για τον ανεπίγνωστο Μητσοτάκη δεν είναι το σπουδαιότερο αν αναλογιστεί κανείς άλλα επιτεύγματά του.
Από τις ανοησίες του για τον εξωγήινο στην Πεντέλη και το ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος σε ηλικία 6 μηνών, μέχρι το πρόσφατο (σε διάγγελμά του) πως στο ΕΣΥ «σε μόλις πέντε εβδομάδες, έγιναν όσα δεν γίνονταν επί δεκαετίες», δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή είναι αφελής και ανισσόροπος ή δεν τα πιστεύει ούτε ο ίδιος. Αλλά αν δεν τα πιστεύει γιατί τα λέει;
Πρώτον γιατί είναι ανεπίγνωστος. Δεύτερον γιατί τα ΜΜΕ που τον ανέδειξαν ξέρουν πως στο εκλογικό σώμα υπάρχουν πολλοί που (με την δική τους αρωγή και διαπαιδαγώγηση) θεωρούν τον καιροσκοπισμό, τη λαμογιά, τη λοβιτούρα και κάθε ανομία ως μεγάλη ικανότητα να πετυχαίνει κανείς κάτι, ακόμα και με ή κυρίως με αθέμιτα μέσα. Κοντολογίς μαγκιά. Με τον «ΚΗΡΥΚΑ Χανίων» που στο «ΠΕ» του Μητσοτάκη φέτος έχει αναβαθμιστεί, αποδεικνύεται πως συμβαίνουν και τα δύο.
Θυμίζω. Είχε πάρει δάνειο 600.000 ευρώ με υποθήκη ακίνητο που δεν κάλυπτε το δάνειο κι ενώ ήταν ήδη υποθηκευμένο. Η τράπεζα «ξεχνά» ότι του έδωσε δάνειο και πως δεν έχει πληρώσει ούτε δεκάρα επί έντεκα (11) χρόνια. Κι αυτά, σύμφωνα με την ΤτΕ και την ΠΕΙΡΑΙΩΣ που έδωσε το δάνειο. Ε, ούτε στο «Monopoly» δεν γίνονται τέτοιες λοβιτούρες. Γίνονται όμως στο ΝουΔουPoly.
Πριν τρία χρόνια (24/1/17) στην «Πρώτη ΓΡΑΜΜΗ» του ΣΚΑΙ, ο νυν ΥπΕξ του Μητσοτάκη Νίκος Δένδιας είχε πει επί λέξει: «Αν υπάρχει ένας που δεν ξέρει τι γίνεται στον “ΚΥΡΗΚΑ” είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σας το καταθέτω ενόρκως. Δεν έχει ιδέα τι γίνεται στον “ΚΥΡΗΚΑ”» (video στο 7:28). Ο μεγαλομέτοχος μιας εταιρείας παίρνει 300.000 ευρώ δάνειο, βάζοντας υποθήκη ακίνητό του και «Δεν έχει ιδέα τι γίνεται στον “ΚΥΡΗΚΑ”»!! Άραγε ο Δένδιας με την δήλωση αυτή υπερασπίζεται το Μητσοτάκη ή τον «θάβει» επαληθεύοντας το ανεπίγνωστο του αρχηγού του;
Ας έρθουμε στο σήμερα. Το δάνειο του «ΚΥΡΗΚΑ» (που δεν είχε πληρωθεί φράγκο τόσα χρόνια), ο Μητσοτάκης στο φετινό «ΠΕ» του εμφανίζεται να το έχει μοιραστεί με 4 άλλα πρόσωπα (χωρίς αλλαγές στο μετοχολόγιο). Δηλαδή, βρέθηκαν 4 χριστιανοί και είπαν στο Μητσοτάκη. Επειδή ως Πρωθυπουργός έχεις να σώσεις τη χώρα, θα σηκώσουμε εμείς ένα μέρος από το βάρος του δανείου σου. Φημολογείται πως ένα πρόσωπο του είπε: «Χαλάλι σου γιατί είσαι κι ο πρώτος γκόμενος».
Απαλλαγμένος από μέρος του δανειακού βάρους ο Μητσοτάκης, παίρνει δάνειο από την αδελφή του 150.000 ευρώ που θα το αποπληρώσει το 2035. Προφανώς με εγγύηση την αδελφική αγάπη. Επειδή όμως 150 χιλιάρικα δεν είναι(;) σοβαρό ποσό μπαίνει συν-οφειλέτης και σε κάποια άλλα δάνεια. Καμιά 600 χιλιάδες ευρώ από δω κάτι άλλα από κει κι άντε να βγάλεις άκρη.
Υπάρχει και το δάνειο των 900.000 ευρώ (από την GE Money Bank) με το οποίο αγοράστηκε το σπίτι του Βολταίρου, αλλά αυτό εξαφανίστηκε. Πως; Απλά, στην περιουσιακή κατάσταση δεν αναγράφεται η συμμετοχή στην εταιρεία, άρα δεν αναγράφεται και το δάνειο. Εντάξει, χρωστάει και την κάρτα του αλλά μην το κάνουμε θέμα. Τι στο καλό, κοτζάμ πρωθυπουργός είναι θα δουλέψει και θα μας δουλέψει ώστε να ξεχρεώσει και την κάρτα κι όλα τα άλλα.
Ο Μητσοτάκης πήρε δάνειο 150.000 από την αδελφή του, αλλά έφαγε την σκόνη του βουλευτή του Δημήτρη Μαρκόπουλου που στο «ΠΕ» του δηλώνει εισόδημα 302.000 ευρώ, αλλά απ’ αυτά τα 225.000 είναι δωρεές!!! Υποθέτω είναι δωρεές από τα δεκαεπτά (17) ακίνητα που δηλώνει. Μην κομπλάρετε, άλλοι οι κανόνες στο Monopoly και άλλοι στο ΝουΔουPoly όπου δηλώνεις όσες δωρεές θέλεις, απ’ όπου θέλεις και αν θέλεις. «Φυσικά» μπορείς να ξεχάσεις επιχειρήσεις, εκατομμύρια, το σπίτι του Βολταίρου, δάνεια κ.λπ.
Ας παραβλέψουμε σπίτια, καταθέσεις, μετοχές και τα όποια περιουσιακά στοιχεία έχει ο καθένας, κι ας επικεντρωθούμε στις δανειακές υποχρεώσεις. Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπετε τις δανειακές υποχρεώσεις πρωθυπουργού και υπουργών που οι ίδιοι δήλωσαν στα «ΠΕ» τους.
Κυριάκος Μητσοτάκης 1.362.196
Γιάννης Πλακιωτάκης 1.308.148
Ιωάννης Τσακίρης 1.110.095
Νότης Μηταράκης 1.069.304
Μιχάλης Παπαδόπουλος 792.900
Κώστας Τσιάρας 760.002
Λευτέρης Αυγενάκης 719.951
Άδωνις Γεωργιάδης 624.762
Κανονικά θα ήταν ένα τεραστίων διαστάσεων θέμα και θα έθετε ένα ακόμα πιο τεράστιο ερώτημα. Πως στο καλό ο Μητσοτάκης πρωθυπουργεύει και όλοι αυτοί υπουργεύουν όταν χρωστάνε ένα τσουβάλι λεφτά; Βέβαια, άλλο το Monopoly και άλλο το ΝουΔουPoly. Μόνο που το Monopoly είναι παιχνίδι ενώ το ΝουΔουPoly είναι οι ζωές μας το μέλλον των παιδιών μας και της πατρίδας.
Θα πρέπει να είναι κανείς πρωταθλητής αφέλειας ή και ηλιθιότητας για να θεωρεί πως ο Μητσοτάκης (φυσικά και οι άλλοι) με ένα «χαρτοφυλάκιο», που περιλαμβάνει δάνεια, μετρητά, σπίτια, μετοχές, ομόλογα και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, με μια κουβέντα περιουσία, δεν είναι μπλεγμένος σε ένα δίκτυο σχέσεων που θέλει δεν θέλει παρακολουθεί. Και λόγω της μεταβλητότητας των αγορών και κυρίως γιατί έχει ζωτικά συμφέροντα για τον ίδιο και την οικογένειά του.
Κλείνοντας να δούμε και τα δάνεια του κόμματος της ΝΔ. Σύμφωνα με τον ισολογισμό του κόμματος, οι οφειλές έχουν φτάσει στο ύψος ρεκόρ των 308,7 εκατομμυρίων ευρώ. Εμφανίζει αύξηση ρεκόρ ύψους 29,8 εκατ. Η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ. Για να πάρετε μια ιδέα το 2010 οι οφειλές της ΝΔ ήταν 127,8 εκατ. ευρώ. Λίγο πριν τις εκλογές του 2019, ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε δημόσια τις αστρονομικές οφειλές και είπε πως είχε και την λύση.
Απολαύστε την. Σε συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου είχε πει πως 155.000 μέλη (που είχαν εγγραφεί) θα πλήρωναν ένα (1) ευρώ το μήνα. Όπως είχε πει επί λέξει: «Ένα εσπρέσο το μήνα, 12 ευρώ το χρόνο». Ανεπίγνωστος ή παντελώς ανόητος; Με απλή αριθμητική έχουμε: 155.000 μέλη x 12 ευρώ το χρόνο = 1.860.000 ή αλλιώς 1,86 εκατ. τον χρόνο. Συνεχίζουμε. 308,7 εκατ. χρέος δια 1,86 εκατ. (αποπληρωμή) το χρόνο = 166 χρόνια !!!!
Ρε πατριώτες, ο ανεπίγνωστος Μητσοτάκης σας λέει πως θα αποπληρώσει τα δάνεια της ΝΔ σε 166 χρόνια (χωρίς τόκους κ.λπ.), δηλαδή, το 2185!!! Κι αυτόν τον άνθρωπο τον κάνατε πρωθυπουργό της χώρας; Αν είστε αστέρια στο ΝουΔουPoly, χαλάλι σας. Αν όχι, τότε σίγουρα είστε της μεγάλης του γένους σχολής: «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε κι όλοι οι άλλοι να πάν να γαμηθούνε»*.
Επειδή όμως πάντα ο γιαλός είναι στραβός, υπάρχουν έτοιμες και δοκιμασμένες λύσεις: «Όλοι ίδιοι είναι», «δεν αλλάζει τίποτα», «τα ίδια έκαναν κι οι άλλοι», «δεν ασχολούμαι μ’ αυτά» κ.λπ. Άλλο τώρα αν φάσκοντας και αντιφάσκοντας την ώρα της κάλπης καταπίνονται αμάσητες. Η χρήση αυτών όμως είναι μια κάποια λύση. Τέλος, ρε πατριώτες στο ΝουΔουPoly κερδίσατε χάνοντας ή το αντίθετο;
* Με ΚΛΗΡΩΣΗ μεταξύ των ενδιαφερομένων ορκωτών λογιστών για το ποιος θα ελέγξει το «ΠΕ» ποιου και βέβαια ποινές για «στραβά μάτια» και παραβλέψεις. Όπου Ολυμπιακό και Αιγάλεω, εσείς βάλτε Μητσοτάκη και ΝΔ ή ό,τι τραβάει η ψυχή σας.
 
Χρήστος Γιαννίμπας
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: