Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

«Ιερή» τροπολογία Κεραμέως-Σταϊκούρα για έκτακτη επιχορήγηση στην Εκκλησία

Συνεχίζονται τα «θεία δώρα» της κυβέρνησης προς την Εκκλησία, καθώς με τροπολογία της υπουργού Παιδείας, ορίζεται η καταβολή εφάπαξ επιχορήγησης προς την Εκκλησία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού και την... ενίσχυση του φιλανθρωπικού τους έργου.
Εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος από την «ιερή» τροπολογία θα επωφεληθούν η Εκκλησία της Κρήτης, οι Ιερείς Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν αναφέρεται το ύψος της επιχορήγησης.
Για αυτό, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις ανά δικαιούχο και κάθε άλλο διαδικαστικό θέμα, προβλέπεται ότι τα καθορίσει Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται η κατ' εξαίρεση πρόσληψη σε θέσεις ιεροδιδασκάλων, Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας που είναι απόφοιτοι των Ιεροσπουδαστηρίων Εχίνου και Κομοτηνής ή απόφοιτοι Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με δεκαετή προϋπηρεσία στο αντικείμενο. Η τροπολογία κατατέθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: