Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Αμεση επίταξη, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα Υγείας για να σωθούν ζωές

Αυτή η πολιτική που ακολουθείτε με την επένδυση στο Ελληνικό είναι ίδια κι απαράλλαχτη και στον τομέα της Υγείας, όπως και σε άλλους τομείς.
Σας ακούμε να λέτε πως «το σύστημα Υγείας υφίσταται πίεση αλλά είμαστε ακόμα σε θέση να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση»! Μιλάτε λες και δεν έχετε καμία συναίσθηση της κατάστασης!
Για απλή «πίεση» στο δημόσιο σύστημα Υγείας θα μπορούσαμε να μιλήσουμε πριν από δύο μήνες. Τώρα δεν μιλάμε απλά για «πίεση». Μιλάμε για κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων ιδιαίτερα στην Αττική! Οι δεκάδες διασωληνωμένοι που παραμένουν εκτός ΜΕΘ μέχρι να αδειάσει κρεβάτι, είναι απλή «πίεση»; Οι εκατοντάδες εισαγωγές καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία είναι απλή «πίεση»; Για να μη μιλήσουμε για τους χιλιάδες ασθενείς με άλλα σοβαρά νοσήματα, οι οποίοι ούτε απέξω από τα δημόσια νοσοκομεία δεν μπορούν να περάσουν.
Οι εικόνες με τα μποτιλιαρισμένα ασθενοφόρα στην είσοδο του «Ευαγγελισμού», του μεγαλύτερου νοσοκομείου, προχτές στην εφημερία, είναι σοκαριστικές! Κι εσείς μιλάτε ακόμα για «πίεση», η οποία μάλιστα λέτε ότι «όταν φτάσουμε στο ορόσημο να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, τουλάχιστον με την πρώτη δόση και όλοι οι πολίτες με υποκείμενα νοσήματα, περί τα τέλη του Απριλίου, τότε θα μειωθεί σημαντικά». Η πίεση.
Δηλαδή τι μας λέτε; Οτι θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για ένα μήνα ακόμα; Μήπως μπορείτε να μας πείτε τι θα ακολουθήσει την κατάρρευση; Να πεθαίνουν ασθενείς αβοήθητοι στο σπίτι τους;
Εχουμε υπόψη μας την επιστολή του διευθυντή του Παθολογικού στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» προς τον διοικητή του Νοσοκομείου που έχει τίτλο: «Αδυναμία περίθαλψης του πλήθους των νοσηλευομένων ασθενών (80 και πλέον) από τους υπηρετούντες ειδικούς παθολόγους (6 στο σύνολο, ένας ανήκων σε ευπαθή ομάδα και μία επικουρικός)». Αυτό εσείς το ονομάζετε «πίεση»;
Η επίταξη 200 γιατρών δεν λύνει τα τεράστια προβλήματα
Ακούτε τι λέτε; `Η μήπως νομίζετε ότι με την επιστράτευση 200 ιδιωτών γιατρών μπορείτε να εξαπατήσετε τους ασθενείς, να αντιμετωπίσετε τις χιλιάδες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία; Είναι δυνατόν η επίταξη 200 γιατρών να δώσει λύση στα τεράστια προβλήματα;
  • Με τις λίστες αναμονής των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ για να κερδίσουν τη ζωή τους.
  • `Η της μετακίνησης ασθενών και υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη.
Μήπως μπορεί να αντιμετωπίσει μία ακόμα παράλληλη πανδημία που είναι σε εξέλιξη και αφορά τον επί ένα χρόνο αποκλεισμό άλλων ασθενών, με άλλες βαριές ασθένειες, από χειρουργεία, από θεραπείες και διάφορες διαγνωστικές εξετάσεις;
Θέλετε να σας δώσουμε ένα παράδειγμα; Πολλοί γνωρίζουν πως τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στην ηλικία άνω των 60 ετών, πρώτη σε συχνότητα αιτία αναπηρίας του πληθυσμού.
Καθοριστικής σημασίας είναι η έγκαιρη ιατρική παρέμβαση, η θρομβόλυση. Ο «Ερυθρός» διαθέτει μία από τις καλύτερες νευρολογικές μονάδες που κάνουν θρομβόλυση. Ο «Ερυθρός», λοιπόν, που εφημέρευε για όλη την Α' Υγειονομική Περιφέρεια, τώρα βγαίνει εκτός εφημερίας. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό γι' αυτά τα περιστατικά;
Γιατί λοιπόν δεν επιτάσσετε το «Metropolitan» που διαφημίζει ότι έχει εξειδικευμένη μονάδα και ΜΑΦ για θρομβόλυση; Την ίδια στιγμή που οι δημόσιες μονάδες Υγείας αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες ανάγκες των ασθενών, η κυβέρνηση παρέχει ασυλία στους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας, ώστε να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν ασύστολα εν μέσω πανδημίας. Και δεν φτάνει μόνο αυτό! Τους επιδοτείτε και από πάνω, για όσους ασθενείς θελήσουν να νοσηλεύσουν.
Αφήστε τα κόλπα, πραγματική επίταξη τώρα χωρίς αποζημίωση
Το επείγον αυτήν τη στιγμή είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές! Και για να γίνει αυτό πρέπει να επιταχθούν, αυτήν τη στιγμή, όλες οι διαθέσιμες νοσοκομειακές κλίνες, όλες οι ΜΕΘ μαζί με το προσωπικό τους. Κι αυτές υπάρχουν, βρίσκονται στα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία αρνείστε να επιτάξετε!
Σήμερα, λοιπόν, το αναγκαίο και ρεαλιστικό, ακριβώς για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, είναι η άμεση επίταξη - χωρίς αποζημίωση - όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα, για να προστεθούν έτοιμες και κρίσιμες υποδομές και έμπειρο προσωπικό για την περίθαλψη Covid και non Covid ασθενών. Είναι ταυτόχρονα η άμεση και χωρίς άλλες προϋποθέσεις πρόσληψη όλων των ειδικευμένων γιατρών και των γιατρών για έναρξη ειδικότητας. Κι αφήστε τα γνωστά κόλπα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε σε χτεσινή του συνέντευξη: «Δεν υπάρχουν πνευμονολόγοι στη λίστα των επικουρικών». Ομως, αν δεν γνωρίζετε, σας λέμε προς ενημέρωσή σας πως για 1 θέση πνευμονολόγου που προκηρύχθηκε για το Σισμανόγλειο υπάρχουν 36 υποψηφιότητες και για 20 θέσεις πνευμονολόγων στο «Σωτηρία» υπάρχουν 80 υποψηφιότητες πνευμονολόγων. Γιατί δεν τους προσλαμβάνετε;
Επιπλέον, είναι αναγκαία η ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων σε κρατικό σχέδιο για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας όλων των ασθενών. Κι αυτά που λέτε, για να δικαιολογήσετε την άρνησή σας να προχωρήσετε σε επίταξη, ότι δήθεν αν από τον Απρίλη είχατε κάνει επίταξη, τώρα δεν θα είχατε λεφτά, πείτε τα στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι σε εμάς. Γιατί ο κ. Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έχει βγάλει τα τιμολόγια, έχει βάλει κάτω τα κομπιουτεράκια, για να υπολογίσει το κόστος της αποζημίωσης για τους κλινικάρχες, μη τυχόν και χάσουν κανένα ευρώ...
Εμείς όταν μιλάμε για επίταξη, μιλάμε για πραγματική επίταξη, χωρίς αποζημίωση. Ελεος πια! Τόσα έχουν βγάλει οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι της Υγείας και μέσα στην πανδημία! Δεν παθαίνουν και τίποτα να τους λείψει και κανένα ευρώ!
Αποθέωση της «ατομικής ευθύνης» και με τα τεστ
Ανακοινώσατε τη χορήγηση ενός δωρεάν τεστ τη βδομάδα ανά πολίτη. Που δεν είναι ακριβώς δωρεάν, αφού προβλέπετε ότι θα πληρώνουν ένα αντίτιμο για την πραγματοποίησή του. Αντί να προσλάβετε γιατρούς και νοσηλευτές σε Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, κινητές μονάδες Υγείας για να πραγματοποιούν τα τεστ, αλλά και να καταγράφουν το αποτέλεσμα, να δίνουν οδηγίες ανάλογα με το αποτέλεσμα, εσείς πετάτε το μπαλάκι στο λαό και στην περιβόητη «ατομική του ευθύνη».
Καθόλου τυχαίο. Αφού στα φαρμακεία έχετε με νόμο πετάξει και το μπαλάκι ενός μέρους των εμβολιασμών. Ποιος, όμως, θα παίρνει το ιστορικό; Ποιος θα αντιμετωπίζει τυχόν παρενέργειες; Ποιος θα παρακολουθεί τον εμβολιαζόμενο για τυχόν προβλήματα που θα συμβούν; Αυτά από πότε ανήκουν στο επιστημονικό αντικείμενο των φαρμακοποιών;
Με όλα αυτά όχι μόνο δεν αντιμετωπίζετε το φόβο, τη δυσπιστία ενός τμήματος του λαού απέναντι στα εμβόλια, αλλά με την πολιτική σας και τα μέτρα που απορρέουν από αυτήν, την αναπαράγετε και την επεκτείνετε. Μιλάμε για την αποθέωση της περιβόητης «ατομικής ευθύνης» που έχετε κάνει σημαία σας και είδατε πού φτάσαμε!
Ο μύθος που κατέρρευσε είναι αυτός της «αρμονικής συνύπαρξης» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Προκαλεί ο κ. Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός, όταν λέει ότι μέσα στην πανδημία γκρεμίστηκε το στερεότυπο του «τεμπέλη» δημόσιου υπαλλήλου, μιλώντας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και για τα Σώματα Ασφαλείας.
Καταρχήν, βγάλτε απέξω τα Σώματα Ασφαλείας, γιατί όλοι ξέρουν πως ακόμα και σ' αυτές τις συνθήκες τούς αξιοποιήσατε, τους χρησιμοποιήσατε, παρά τα μεγάλα προβλήματα που πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν, για να επιβάλετε την αστυνομοκρατία, για να επιβάλετε την πολιτική σας που πλήττει τελικά και τις δικές τους οικογένειες.
Αλλά δεν σας πέρασε. Ο λαός, η νεολαία, το μαζικό κίνημά τους σας απάντησαν και το ίδιο θα κάνουν οποιαδήποτε στιγμή σηκώσετε χέρι επάνω τους. Το ίδιο θα κάνουν κάποια στιγμή, όταν έρθουν οι συνθήκες, και οι ίδιοι οι αστυνομικοί όταν συνειδητοποιήσουν ότι το συμφέρον τους είναι να συνταχθούν με το λαό, γιατί είναι παιδιά λαϊκών στρωμάτων οι περισσότεροι κι ότι δεν έχουν κανένα συμφέρον να χτυπάνε τα παιδιά τους, τους πατεράδες και τις μανάδες τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.
Αλλά ας επιστρέψω σε αυτό που έλεγα. Πείτε μας, αλήθεια, ποιος νοσηλευτής μπορεί να τεμπελιάσει όταν όχι τώρα αλλά σε κανονικές συνθήκες, στη βάρδιά του, έχει την ευθύνη για 30 με 40 ασθενείς; Ποιος νοσοκομειακός γιατρός μπορεί να τεμπελιάσει όταν σε κάθε εφημερία έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά;
Προκαλεί επίσης ο πρωθυπουργός όταν λέει ότι δήθεν «διαλύθηκε και το στερεότυπο του ανάλγητου ιδιωτικού τομέα», μόνο και μόνο επειδή ορισμένοι έκαναν δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας! Σταγόνα στον ωκεανό των κερδών τους είναι αυτές οι δωρεές. Να μην ξεχνιόμαστε. Αλλωστε κανείς δεν χάνει από τέτοια και το ξέρετε. Το αντίθετο γίνεται. Ολοι αυτοί είναι πολλαπλά ωφελημένοι από την πολιτική σας. Μην προσπαθείτε να αντιστρέψετε την πραγματικότητα. Γιατί αν ένας μύθος κατέρρευσε πραγματικά μέσα στην πανδημία, αυτός είναι ο μύθος της αρμονικής συνύπαρξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.
Αυτή η «συνύπαρξη» είναι που απαξίωσε κι έκλεισε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας. Τα άφησε χωρίς προσωπικό. Εκτόξευσε τις ιδιωτικές δαπάνες Υγείας για τη λαϊκή οικογένεια. Δημιούργησε μεγαθήρια στην ιδιωτική Υγεία. Κι αυτήν τη «συνύπαρξη» υπηρετήσατε όλοι σας: Και η ΝΔ, και το ΚΙΝΑΛ, και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μόνιμο μορατόριουμ με την κυβέρνηση της ΝΔ
Σ' αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, στεκόμαστε στο πλευρό του λαού που κινητοποιείται και καλά κάνει για να προστατέψει την υγεία του και την υγεία των παιδιών του. Για να προστατέψει τα δικαιώματά του, κόντρα στην καταστολή και τον αυταρχισμό που η κυβέρνησή σας κλιμακώνει. Κι αφήστε τώρα τα δακρύβρεχτα πού την είδαμε την κλιμάκωση; Μόνο οι νόμοι που περάσατε το τελευταίο διάστημα είναι αποκαλυπτικοί.
Αυτός ο λαός, λοιπόν, δεν πρέπει να κάνει κανένα μορατόριουμ απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση, όπως τολμάει ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει. Γιατί αλλιώς το μόνο που θα πετύχει θα είναι να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο η κυβέρνηση και το κεφάλαιο για να περάσουν σε νέα επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα. Δεν αρκεί αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση να μη φέρει 3 - 4 νομοσχέδια, για να σταματήσει ο λαός να αγωνίζεται, να κινητοποιείται.
Γιατί ακόμα και αν η κυβέρνηση παγώσει τα νομοσχέδιά της ο λαός θα συνεχίσει να υποφέρει. Γιατί υπάρχει πληθώρα νόμων που πρέπει να καταργηθούν εδώ και τώρα. Και αυτούς τους αντιλαϊκούς νόμους πρέπει να τους έχει συνεχώς στο στόχαστρο το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνει να μη μιλάει εκ μέρους ενός λαού και του κινήματός του, που δίνει σπουδαία, καθημερινή μάχη να βγει όρθιος και δυνατός απ' αυτήν την περιπέτεια! Καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να μιλάει για το κόμμα του και τα στελέχη του. Αυτούς ας τους βάλει να υπογράψουν μορατόριουμ με τον κ. Μητσοτάκη.
Ετσι κι αλλιώς στην ίδια όχθη βρίσκονται. Και όχι μόνο όταν ήταν κυβέρνηση και είχαν ξεχάσει το λαό στη γωνία και στην αγωνία του, με τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα. Αλλά και σήμερα, αφού αυτά επαναφέρει στο πρόγραμμά του, απλά τώρα, αξιοποιώντας την ευχέρεια του λαϊκισμού, μιλάει ως αντιπολίτευση, λέγοντας και λόγια του αέρα, από αυτά που μας συνήθισε τόσα χρόνια τώρα. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μόνιμο μορατόριουμ με την κυβέρνηση της ΝΔ.
Αφήστε τα λόγια τα μεγάλα και τις κοκορομαχίες. Από το «θα λογαριαστούμε μετά» στην πρώτη φάση της πανδημίας, πέρασε στις προτάσεις για κοινής αποδοχής υπουργό Υγείας και βάλε. Κι άλλες δημιουργικές προτάσεις θέλετε; Αν όλα αυτά δεν είναι ανακωχή, ακόμα και ανοχή στην πολιτική σας, στην κυβέρνηση της ΝΔ, τότε τι είναι;
Μάλιστα, και οι δυο σας, κύριοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσά σας, μόνο και μόνο για να μπερδεύετε τον κόσμο, προσπαθείτε να φέρετε και τη σπουδαία έννοια της «προόδου» στα μέτρα σας!
Μην κουράζεστε! Ολοι πλέον καταλαβαίνουμε πως:
- Πρόοδος είναι να βελτιώνει ο εργαζόμενος λαός τη ζωή του.
- Πρόοδος είναι τα παιδιά του να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές.
- Πρόοδος είναι να μπορεί να έχει σταθερή δουλειά, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καλό μισθό, να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας.
- Πρόοδος είναι να παλέψει ο λαός να καταργηθούν όλοι οι αντιδραστικοί, αντεργατικοί, κατασταλτικοί νόμοι σας.
Ο φόβος μήπως αρρωστήσει κανείς και πεθάνει στο δρόμο, να δουλεύει πάνω από 10 ώρες, όπως ετοιμάζεστε να θεσμοθετήσετε και μάλιστα χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, όπως επίσης σχεδιάζετε, δεν είναι απλά «καθήλωση», όπως λέει το νέο κυβερνητικό ψευτοδίλημμα «πρόοδος ή καθήλωση». Είναι οπισθοδρόμηση.
Να 'στε σίγουροι πως δεν θα τα καταφέρετε, τουλάχιστον χωρίς εμπόδια.
Θα φροντίσουμε κι εμείς γι' αυτό.
 
Πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: