Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Βάζουν τους ασφαλισμένους να πληρώνουν για να βγει η σύνταξη τους - «Μπερδεμένη» διάψευση του Υπουργείου Εργασίας

«Οι αποκαλύψεις που γίνονται καθημερινά με στόχο τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ξεπερνούν κάθε φαντασία» τονίζει η Τομεάρχισσα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σταδιακά μαθαίνει η ελληνική κοινωνία τα όσα τραγικά σχεδιάζουν ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Μητσοτάκηςγια τη κοινωνική ασφάλιση. Σύμφωνα με τα “Dikaiologitika”, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους για να τους βγάζουν τη σύνταξη από τον e-ΕΦΚΑ.
Σε δήλωση της η Μ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει σχετικά: «Η Ν.Δ. όχι μόνο υπερτριπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις, όχι μόνο αποδείχτηκε εντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιούργησε, όχι μόνο είπε ασύστολα ψέματα και εξαπάτησε ασφαλισμένους και συνταξιούχους, αλλά ετοιμάζεται να τους στείλει και τον λογαριασμό. Να τους υποχρεώνει δηλαδή να πληρώνουν για να βγάλουν τη σύνταξή τους ιδιώτες και όχι ο ΕΦΚΑ, τον οποίο η Ν.Δ. απαξιώνει και υποβαθμίζει καθημερινά. Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα που οδηγεί η ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη απαξίωσης του Δημοσίου και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του. Και, επειδή ο κ. Χατζηδάκης με κυνισμό δήλωσε ότι τον συνταξιούχο δεν τον ενδιαφέρει εάν την σύνταξη του θα εκδώσει ιδιώτης ή δημόσιος υπάλληλος του ΕΦΚΑ, τελικά αφορά άμεσα τον κάθε υποψήφιο συνταξιούχο που θα υποστεί τις συνέπειες και το κόστος!
Ο κ. Χατζηδάκης θέλει να ιδιωτικοποιήσει την έκδοση των συντάξεων, την οποία θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, ενώ ο κ. Τσακλόγλου ετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που οδηγεί σε μειώσεις συντάξεων και νέα ελλείμματα.
Το σχέδιο της ΝΔ είναι ξεκάθαρο: απαξίωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των ασφαλισμένων. Το σχέδιο αυτό πρέπει να ακυρωθεί και θα ακυρωθεί από όσους πλήττει, από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.»
Διαψεύδει, αλλά κάπως... «μπερδεμένα» τα δημοσιεύματα για τον τρόπο πληρωμής των πιστοποιημένων δικηγόρων – λογιστών το Υπουργείο Εργασίας
Η φράση «η Πολιτεία θα συμμετάσχει στην κάλυψη της σχετικής δαπάνης», δημιουργεί και δικαίως ερωτήματα στους υποψήφιους συνταξιούχους, αφού δεν γίνεται ξεκάθαρο ότι η Πολιτεία θα καλύπτει εξ ολοκλήρου την σχετική δαπάνη και η ανακοίνωση αναφέρει μόνο για συμμετοχή της...
«Είναι τουλάχιστον πρόωρα τα δημοσιεύματα για τον τρόπο πληρωμής των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών που θα συμμετέχουν στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων» υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διαψεύδοντας σχετικές αναφορές.
Τονίζουν δε ότι οι συνταξιούχοι ούτως ή άλλως θα είναι ωφελημένοι από αυτήν τη διαδικασία, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα δουν επιτάχυνση στην έκδοση των συντάξεών τους.
«Αλλά, εκτός αυτού, η Πολιτεία θα συμμετάσχει στην κάλυψη της σχετικής δαπάνης. Οι επιμέρους παράμετροι είναι νωρίς ακόμα, για να οριστικοποιηθούν» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας.
 
Με πληροφορίες από left.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: