Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Απ’ την ποδοσφαιρική αδράνεια… στον «μισερό» πρωταθλητή

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ... Στη χώρα της μούντζας και του ρε!
Επανάρχισαν προπονήσεις οι ομάδες της Γ’ Εθνικής ανά την επικράτεια, με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος να έχει ορισθεί για τις 4 Απριλίου… τρέχοντος έτους… και το διευκρινίζουμε..!
Ηρακλής Ψαχνών και Α.Ο.Ν. Αρτάκης ρίχνονται στην μάχη της «επιβίωσης», με στόχο την παραμονή για την επόμενη αγωνιστική χρονιά, στην «αναβαθμισμένη» Γ’ Εθνική κατηγορία… που εξακολουθεί να «αναβαθμίζεται» κατά τις εξαγγελίες των υπευθύνων… πάντα διορατικών μεταρρυθμίσεων της ΕΠΟ… τα τελευταία σαράντα χρόνια αλλάζοντας διαρκώς επιθετικό προσδιορισμό ως ονομαστική προμετωπίδα…
Αναφέρομαι στο "Περιφερειακό" ή στην "Εθνική Ερασιτεχνική" και ενίοτε "Δ' Εθνική", κατηγορίες προϊούσες της τρέχουσας, που «κατ’ όνομα και όχι κατ’ ουσίαν» διαδέχεται, ως αποτέλεσμα «συγκάλυψης» μιας γενικότερης ένδειας του ποδοσφαίρου μας, που η συνέπεια και η συνέχεια αλλεπάλληλων αναδιαρθρώσεων, δίνει πλέον, πέραν του ιστορικού και εθιμικό χαρακτήρα…
«Ως είθισται»… λοιπόν!
«Κατά τα ισχύοντα» και όχι κατ’ ανάγκην… τα θεσμοθετημένα αφού πλήρης συσκότιση επικρατεί σ’ ένα γενικότερο πλάνο, Ηρακλής Ψαχνών και Α.Ο. Ν. Αρτάκης σ’ έναν όμιλο που χωλαίνει αριθμητικά καλούνται να ξεπεράσουν σε συγκομιδή βαθμών μόλις τρεις αντιπάλους, καταφέρνοντας να πλασαριστούν στην 8δα, για να παραμείνουν στην κατηγορία. Ένας στόχος ρεαλιστικά εφικτός, δεδομένης και της σημερινής βαθμολογικής θέσης τους, αλλά και του γεγονότος ότι δεν θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα ο Οπούντιος Μαρτίνου.
Πρωτάθλημα τέλος πάντων «μισερό» σε ποσοστό 50% και τούτο το φετινό αφού χρειάσθηκε η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ… μεθοδολογώντας… κατά τα γνωστά… να περικόψει έναν ολόκληρο γύρο, στην τελική ανάδειξη του πρωταθλητή και των υποβιβασμένων.
Η χρονική σύντμηση των αγωνιστικών, δεδομένης της βαρύτατης υγειονομικής κατάστασης, σαφώς μπορεί να διασφαλίσει, το τελικό αποτέλεσμα, ύστερα απ’ την φετινή περιπετειώδη εξέλιξη με τις αμφιταλαντώσεις και παλινωδίες, όπου οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι είχαν τον ‘πρώτο λόγο’ και στα του ποδοσφαίρου...!
Ουδείς όμως μπορεί να προδικάσει τα μελλούμενα, αφού κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί απ’ την υγειονομική κρίση και βέβαια με δεδομένη την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΠΟ και σε αναφορά με την «ιδεοσύσταση» των μελών που θα απαρτίζουν τις επιτροπές της, για τις τύχες του ποδοσφαίρου και του χώρου στον οποίο εντάσσεται απ’ την νέα αγωνιστική περίοδο και η ποδοσφαιρική Εύβοια.
Όσο για τις τοπικές κατηγορίες… σε καθεστώς «αγρανάπαυσης» και βεβαίως αρκεί να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία, μελετώντας και αναλύοντας ή μάλλον χρησμοδοτώντας και οιωνοσκοπώντας τα μελλούμενα!
Υ.Γ.
Ο υπέρτιτλος και βέβαια η «μούντζα» έχει τις ρίζες της στο μεσαίωνα και το Βυζάντιο, όταν ο δικαστής τιμωρούσε πλημμεληματίες και παραπτωματίες τρίβοντας την παλάμη του σε μουντζουρωμένες επιφάνειες, εναπόθετε το αποτύπωμα της στη ‘μούρη’ του κατηγορουμένου!
 
Θανάσης Κούτος
Πηγή: eviasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: