Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης: Αντιφασιστική συγκέντρωση Σάββατο 5/2 στις 17:00, στην πλατεία Εύοσμου

Όλες και όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και πλήθος σωματείων
Σάββατο 5/2 στις 17:00, στην πλατεία Εύοσμου
Οι εξελίξεις μετά την θρασύδειλη ενέργεια των φασιστοειδών που επιτέθηκαν σε προσφυγόπουλα και γονείς έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου είναι πρόκληση!
Όπως κάνουν λόγο πολλά δημοσιεύματα η φασιστική ομάδα που δρα στην περιοχή και επιχειρεί συστηματικά να τρομοκρατήσει πρόσφυγες μαθητές για να εγκαταλείψουν το σχολείο έχει άμεση εμπλοκή και στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου, δείχνοντας ότι οι φασίστες φορώντας την «προβιά» του οπαδού προσπαθούν να στήσουν τάγματα εφόδου στις γειτονίες μας.
Είτε «ντύνονται» ως αντιεμβολιαστές, είτε ως μακεδονομάχοι, είτε ως οπαδοί είναι φασίστες δολοφόνοι που όπως φαίνεται η δράση τους έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων που έγιναν το φθινόπωρο στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στην επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ αλλά και προηγούμενων όπως του εμπρησμού της Libertatia και στον ξυλοδαρμό του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Δεν θα περάσουν! Οι ακροδεξιοί και ναζί τραμπούκοι, μετά από τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που επέβαλλε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, προσπαθούν να ανασυνταχθούν. Είναι φανερό ότι αποθρασύνονται από την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας. Η δράση τους δεν είναι «μεμονωμένα περιστατικά», αποτελούν οργανωμένες προσπάθειες τρομοκρατίας από απομεινάρια της Χρυσής Αυγής και των παρακλαδιών της, των Κασιδιάρηδων, του Ιερού Λόχου και άλλων τέτοιων μορφωμάτων. Οι φασίστες νοσταλγούν τις μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, έχοντας την κάλυψη της ΕΛΑΣ, τρομοκρατούσαν τις γειτονιές.
Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία των δυτικών συνοικιών σε ξεσηκωμό για να πετάξουμε τους φασίστες έξω από τις γειτονιές μας. Μόνο η δράση του κινήματος μπορεί να τους σταματήσει. Ο διεθνής αντιρατσιστικός και αντιφασιστικός ξεσηκωμός στις 19 Μάρτη μπορεί να βάλει φρένο και στις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ και στη φασιστική απειλή που κάνει και πάλι την εμφάνισή της.
Όλες και όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και πλήθος σωματείων της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5/2 στις 17:00, στην πλατεία Εύοσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: