Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Σάββας Δημητριάδης: Όχι άλλο «σανό» κ. Αυγενάκη, όχι άλλο «κάρβουνο»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης σχολίασε τις τοποθετήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο. Η απάντηση του σε ερώτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού είναι η εξής: 
«Για μία ακόμη φορά ο κ. Αυγενάκης, αντί να αφουγκραστεί τα αντικειμενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία με την ένταξή τους στο Μητρώο Σωματείων, κατηγορεί τους εκλεγμένα δημοκρατικά εθελοντές Προέδρους, γιατί κατά καιρούς του επισημαίνουν τα προβλήματα αυτά, και λόγω της αδιαλλαξίας του, δεν μπαίνει σε καμία διαδικασία να τα συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς. Μακάρι, κύριε Αυγενάκη, να ήμουν αριστερός αντάρτης, επειδή θα είχα γράψει την ιστορία μου όπως τόσοι άλλοι αριστεροί ήρωες, γιατί το ιστορικό παρελθόν της χώρας μας απέδειξε ότι και οι αριστεροί αντάρτες συνέβαλαν στην ελευθερία της πατρίδας μας, ενώ, αντιθέτως, οι φασίστες και τα ακροδεξιά στοιχεία ήταν αυτοί που προσπάθησαν να την καταστρέψουν και, δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη. Οι ανακοινώσεις μας, κ. Αυγενάκη, δεν είναι υβριστικές. Είναι ανακοινώσεις αγωνίας για να αποφύγουμε τη συρρίκνωση των ερασιτεχνικών ομάδων. Ποτέ δεν μπήκατε στη διαδικασία, όμως, να μελετήσετε την ουσία. Πάντα ρίχνατε «τη μπάλα στην εξέδρα» και πάντα μας κουνούσατε το δάκτυλο. Δεν αναλογιστήκατε ποτέ ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι κοντά στα προβλήματα των σωματείων και να απευθυνθείτε σε αυτούς για συμβουλές.
Ο «ηγέτης», κ. Αυγενάκη, αν δεν έχει την ικανότητα να ακούει, δυστυχώς κατευθύνει τον κόσμο σε λάθος συμπεράσματα.
Αναρωτιέστε αν συνοδεύω ιδιώτες που θέλουν να επενδύσουν στον αθλητισμό, την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή σας προτρέπει και προσπαθεί να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία. Άλλωστε είμαστε αναγκασμένοι να συνεργαστούμε με ιδιωτικούς φορείς, επειδή εσείς και οι προκάτοχοί σας δεν δημιουργήσατε χώρους άθλησης και γήπεδα ποδοσφαίρου για να αθληθεί η νεολαία μας και να αναπτυχθεί ο μαζικός ερασιτεχνικός αθλητισμός, το ποδόσφαιρο εν προκειμένω.
Τέλος, σας ενημερώνω ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τις άστοχες ανακοινώσεις σας, που βάλλουν αναιτιολόγητα κατά των ανθρώπων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».
Για την χρηματοδότηση των σωματείων επισημαίνει στον κ. Αυγενάκη:
«Σας επισημαίνω, όμως, για να καταλάβουν όλοι, ότι δίνετε ψίχουλα στα ερασιτεχνικά σωματεία, διότι τα υποχρεώνετε να δίνουν ελάχιστο μισθό στους προπονητές (250,00 €). Δηλαδή εάν ένας σύλλογος απασχολεί τέσσερις προπονητές, θα πρέπει να δαπανά κάθε χρόνο 10.000,00 € πλέον των ενσήμων τους (σύνολο 12.000,00 με 13.000,00 €), μόνον για τους προπονητές, χωρίς να συμπεριληφθούν τα λειτουργικά έξοδα του σωματείου. Και δεν φτάνει μόνον αυτό, αφού τα σωματεία πρέπει να πληρώνουν λογιστές και δικηγόρους. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αντιληφθείτε ότι είναι μαζικός αθλητισμός και όχι επαγγελματικές εταιρείες. Εσείς, κύριε Υφυπουργέ, πόσα χρήματα δίνετε κάθε χρόνο στα σωματεία; Θα δίνετε κάθε χρόνο;
Όχι άλλο «σανό», κ. Αυγενάκη, όχι άλλο «κάρβουνο».

ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: