Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Μητσοτάκης: Τα Τέμπη αποκάλυψαν τον «υπουργό των απολύσεων»

Τον Κυρ. Μητσοτάκη -«υπουργό των απολύσεων» της περιόδου 2013 -2015 που μέχρι τώρα έκρυβε καλά μέσα του, αποκάλυψε το έγκλημα των Τεμπών. Τον θύμισε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης κατά τη σημερινή εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, σε μία προσπάθεια να επιμερίσει τις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα.
Τι είπε ο πρωθυπουργός: Για «μάχες με τις πολλές «νησίδες» της καθυστέρησης που αντιστέκονται».
Και ποιες είναι αυτές οι μάχες; Με τους «εργατοπατέρες» του Δημοσίου, κατά τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολη είναι αυτή η μάχη. Το έμαθα καλά όταν ως απλός βουλευτής είχα έρθει σε σύγκρουση με «εργατοπατέρες» της δικής μας παράταξης ή όταν ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πάλευα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων εν μέσω πάρα πολλών αντιδράσεων».
Η αξιολόγηση
Ποια ήταν, όμως, η αξιολόγηση Μητσοτάκη, για την οποία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες του για τα Τέμπη, επικαλείται: Πρόκειται για σύστημα το οποίο απορρίφθηκε ως αντιπαραγωγικό ακόμη και από την Microsoft του Μπιλ Γκέιτς, καθώς έβαζε με το ζόρι στον «κουβά» των απολύσεων, το 15% των δημοσίων υπαλλήλων που αξιολογούνταν, -ήτοι περίπου 30.000 με 40.000. Κι αυτό γιατί με το ανθρωποφαγικό πλαίσιο αξιολόγησης του κ. Μητσοτάκη, το 25% των υπαλλήλων επρόκειτο να βαθμολογηθεί υποχρεωτικά με βαθμούς 9-10, το 60% με βαθμούς 7-8 και το υπόλοιπο 15% θα έπαιρνε «κάτω από τη βάση» δηλαδή 1-6.
Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας αναφέρει ότι εφόσον μία μονάδα στην οποία εργάζεται το 15% (ή μικρότερο) των υπαλλήλων συγκεκριμένης διεύθυνσης αξιολογηθεί κάτω από τη βάση λόγω χαμηλής απόδοσης, μπορεί να καταργηθεί με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στο υπουργείο σύμφωνα με το άρθρο 154 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ακόμη και να απολυθούν.
Τη «γραμμή» έδωσαν Μάνος, Χατζηδάκης
Υπενθυμίζεται ότι τη «γραμμή» για απολύσεις στο Δημόσιο με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, έδωσε χθες σε συνέντευξή στον (για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να απολύθούν) Α. Πορτοσάλτε (Σκάι), ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να διστάσουμε στο να γίνουν απολύσεις».
Στο ίδιο μήκος και (θαυμαστής του Κυρ. Μητσοτάκη και του Άρη Πορτοσάλτε), Στέφανος Μάνος προχώρησε σε μια ακόμη επίθεση κατά των εργαζόμενων στο Δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι όσοι απέργησαν χθες για το έγκλημα των Τεμπών , είναι «οι βολεμένοι στο Δημόσιο, όσοι έχουν κάποια μονιμότητα, δεν αξιολογούνται και όσοι δεν απολύονται Και ταλαιπωρούν όλους τους υπόλοιπους»!!!
Μάνος όπως Πορτοσάλτε: Βολεμένοι στο Δημόσιο όσοι απέργησαν για τα Τέμπη

Σε μια ακόμη επίθεση κατά των εργαζόμενων στο Δημόσιο, και μάλιστα σε μία τραγική συγκυρία για την χώρα, προχώρησε ο (θαυμαστής του Κυρ. Μητσοτάκη και του Άρη Πορτοσάλτε) Στέφανος Μάνος.
Με βίντεο του στο tik tok ο υπουργός του πατρός Μητσοτάκη, χωρίς καμία ενσυναίσθηση, επιτέθηκε με σφοδρότητα σε όσους απέργησαν χθες για το έγκλημα των Τεμπών. Υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «όσους είναι βολεμένοι στο Δημόσιο, όσους έχουν κάποια μονιμότητα, δεν αξιολογούνται και όσοι δεν απολύονται Και ταλαιπωρούν όλους τους υπόλοιπους»!!!
Υπενθυμίζεται ότι ο Στ.Μάνος πριν μερικές εβδομάδες δεν φείσθηκε συγχαρητηρίων για τον Κυρ. Μητσοτάκη με αφορμή τα εγκαίνια της… μακέτας του νέους Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας. “Στο στέμμα της Αθήνας θα προστεθεί ένα αξεπέραστο διαμάντι. Το νέο αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ) είμαι βέβαιος ότι θα γίνει διεθνής προορισμός.
Συγχαρητήρια κύριε Πρωθυπουργέ!”, έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter. 
 
Νίκος Κοκκινόπουλος

Χατζηδάκης: Απολύσεις για να υπάρξει κάθαρση
Tην ανάγκη να υπάρξει κάθαρση σε όλα τα επίπεδα και παραδοχή των ευθυνών όλων, χωρίς υποσημειώσεις στην τραγωδία στα Τέμπη υπογράμμισε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.
Δεν μπορούν να μείνουν σκιές, πρέπει όλα να διερευνηθούν τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων όποιοι και αν είναι.
Δεν πρέπει να διστάσουμε στο να γίνουν απολύσεις ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επεσήμανε ότι ο κόσμος απαιτεί να μην υπάρχουν διαστρεβλώσεις, να μην κάνουμε την τραγωδία χειρότερη με μύθους που θα συσκοτίσουν την κατάσταση.
Αναφερόμενος στην περίοδο που ήταν αρμόδιος για τον ΟΣΕ υπενθύμισε ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 έγιναν τα εγκαίνια στο κομμάτι Θεσσαλονίκη -Λάρισα με ηλεκτροκίνηση και τηλεδιοίκηση.
Επεσήμανε ότι το 2012 η τηλεδιοίκηση σε μεγάλο μέρος της είχε καταστραφεί γιατί γίνονταν βανδαλισμοί και η κυβέρνηση απευθύνθηκε στην Κομισιόν, και μετά από διαπραγματεύσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχθηκε να το χρηματοδοτήσει ξανά τον Ιούνιο του 2013.
Επεσήμανε ότι επί Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υπογράφηκε η σύμβαση 717 για αναβάθμιση, η οποία όμως μετά παρέμεινε στον αέρα.
«Το 2018 έκανα ερώτηση στον κ. Σπίρτζη για την τηλεδιοίκηση, ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι το 2019 θα είχε γίνει αναβάθμιση, ωστόσο δεν έγινε» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Μάρκος Λεονταρίδης
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: