Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Επιβεβαιώνεται το σχέδιο συγκάλυψης στη Βουλή

Συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου την ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων, με παρουσία του Γιώργου Γεραπετρίτη και όχι του Κώστα Αχ.Καραμανλή.
Επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το σενάριο της απόπειρας συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη και στο κοινοβούλιο.
Στην σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η κυβέρνηση επέβαλε την συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Τετάρτη, μέρα απεργίας για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δίχως σε αυτή να κληθεί ο επί 3 έτη υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Αχ.Καραμανλής και την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από τον μεταβατικό υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη.
Την πολιτική ευθύνη για την εξέλιξη ανέλαβε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας που ανακοίνωσε και την σχετική απόφαση. Αυτά την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υπαναχωρεί και για την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου είχε υπάρξει μια αρχική συνεννόηση για την ακρόαση πολιτικών προσώπων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της Ν.Δ ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης πρότεινε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου να κληθεί ο πρώην υπουργός Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, όμως την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να παραβρεθεί τόσο ο πρώην υπουργός όσο και ο Κωστής Χατζηδάκης, επί υπουργίας του οποίου ιδιωτικοποιήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Έτσι λοιπόν στην πράξη η κυβέρνηση εφάρμοσε το σχέδιο που από την προηγούμενη Παρασκευή είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου: Δηλαδή μια συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία θα εμφανιστεί μόνον ο «επικοινωνιακός διαχειριστής» του δυστυχήματος των Τεμπών, Γιώργος Γεραπετρίτης και όχι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής. Με προφανή στόχο την «διάχυση» των κυβερνητικών ευθυνών.

Γεράσιμος Λιβιτσάνος
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: