Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Ακρίτας Σωσάνδρας - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (0 - 0)2 - 0. Καλός, αλλά... «λίγος»

Σ' ένα παιχνίδι ποιοτικά μέτριο με λίγες φάσεις και πολύ ισορροπημένο στην μεγαλύτερη διάρκειά του, ο πιο απαιτητικός, πιο γεμάτος και πιο αποτελεσματικός στο κρίσιμο χρονικό σημείο γηπεδούχος Ακρίτας Σωσάνδρας, έφτασε έστω και στα «σημεία» σε μια δίκαιη νίκη, επί του φιλοξενούμενου Μέγα Αλέξανδρου Πέλλας.
Για 75 περίπου λεπτά αγώνα το στείρο 0 - 0, έδειχνε να απονέμει δικαιοσύνη στις μέχρι τότε προσπάθειες των δύο ομάδων. Μετά απ' αυτό το διάστημα και τις αλλαγές, οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν τόσο όσο θα τους επέτρεπε να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από έναν μόνο βαθμό και αφού κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες σχεδόν σε όλους του χώρους και δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες φάσεις, κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την άμυνα της Πέλλας και να ανοίξουν το σκορ (Ντόγκαρης 80') και να πετύχουν κι ένα δεύτερο τέρμα λίγο αργότερα σχεδόν με την λήξη του 90λεπτου (Καραγιαννίδης 89'), κλειδώνοντας έτσι τη νίκη, όταν οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν περισσότερο, ανεβάζοντας τις γραμμές και παίκτες πιο ψηλά για την ισοφάριση. Τις ευκαιρίες του αγώνα που δημιούργησαν οι δύο ομάδες συνολικά, δεν μπορείς να τις χαρακτηρίσεις κλασικές και να τις καταγράψεις αριθμητικά ως αρκετές αναλογικά με τις καλές προϋποθέσεις κάποιων φάσεων στην εξέλιξη του αγώνα, αφού οι δύο αντίπαλοι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και «σφιχτοί» μεσοαμυντικά αλλά και ημιτελείς και άστοχοι επιθετικά. Εξαίρεση μια δυο πολύ περιπτώσεις για κάθε ομάδα, που θεωρητικά ήταν πιο επικίνδυνες, με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις, κι από αρκετά καλές θέσεις. Οι γηπεδούχοι κάποιες απ' αυτές κατάφεραν να τις κάνουν γκολ, κι έτσι να φτάσουν στη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, φάνηκαν «λίγοι» και αριθμητικά λόγω σημαντικών απουσιών και αγωνιστικά για να ανταπεξέλθουν στην περίσταση.
Σχετικά καλός χωρίς το μεγάλο λάθος στις αποφάσεις του και κοντά στις φάσεις ο ρέφερι της αναμέτρησης, με «παραφωνίες» όμως αυτές των δύο βοηθών (και κυρίως του δεύτερου), που δεν τον «βοήθησαν» σε κρίσιμες φάσεις.
 
Οι συνθέσεις και οι ποδοσφαιριστές που είχαν στην διάθεσή τους οι δύο προπονητές κ.κ. Γιανούλτσης και Αμπιντίν:

Δεν υπάρχουν σχόλια: