Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Κύπελλο Ερασιτεχνών: Εθνικός Γιαννιτσών - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (1 - 1)3 - 2. Δίκαιη πρόκριση για τον πιο ψύχραιμο και πιο αποτελεσματικό

Σ' ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι με πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για τις δύο ομάδες και τους δύο προπονητές για την συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων, με ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, ο πιο έμπειρος, ψύχραιμος και αποτελεσματικός γηπεδούχος Εθνικός Γιαννιτσών κυρίως στο δεύτερο μέρος, έφτασε τελικά σε μια δίκαιη πρόκριση.
Το πρώτο μέρος ανήκε στους φιλοξενούμενους, που αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ (Στεφανίδης με πέναλτι 15'), βρήκαν άμεση αντίδραση και όχι μόνο έφτασαν στην ισοφάριση προς το τέλος του ημιχρόνου (Μήτκας 45'), αλλά νωρίτερα δημιούργησαν κι έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες με τους Μήτκα, Νινιατσούδη και Πλιόγκα, για να δικαιούνται ακόμη και το προβάδισμα σ' αυτό το χρονικό διάστημα. Οι γηπεδούχοι εκτός της φάσης του πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν στο σκορ, δεν κατάφεραν δημιουργικά τίποτα περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο.
Και στο δεύτερο ημίχρονο στο πρώτο δεκάλεπτο ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας μπήκε καλύτερα και πιο απαιτητικά, χωρίς όμως να εκμεταλλευτεί τις επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησε κυρίως με τον Ηλιάδη. Η καλή αντίδραση του Εθνικού όμως αμέσως μετά, με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και λίγες στιγμές αργότερα το νέο προβάδισμα στο σκορ (Μπαμπαλής 55'), του έδωσαν την ώθηση και την ψυχολογία ώστε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να δημιουργήσει στο 20λεπτο 55'-75' αρκετές καταστάσεις μπροστά στο τέρμα της Πέλλας που είχε χάσει την συνοχή και την ηρεμία του πρώτου ημιχρόνου, μεταξύ αυτών και 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες με τους Κυζιρίδη και Στεφανίδη. Απόρροια αυτής της δημιουργικής υπεροχής του Εθνικού ήταν και ένα τρίτο τέρμα (Κατσαμακτσής 75') και να φαίνεται με την μουδιασμένη παρουσία των φιλοξενούμενων σ' αυτό το διάστημα, ότι μάλλον «καθαρίζει» ο γηπεδούχος μ' αυτή την εξέλιξη την υπόθεση νίκη και πρόκριση. Μια μόνο επικίνδυνη στιγμή για την Πέλλα σ' αυτό το πολύ καλό αγωνιστικό διάστημα του Εθνικού που απείλησε με ισοφάριση με τον Ηλιάδη, αλλά από μόνη της δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί μ' αυτές των γηπεδούχων, αφού ήταν χωρίς συνέχεια και δεν πρόδιδε ότι είχε τα ψυχικά αποθέματα να σταθεί ανταγωνιστικά και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Και κει που όλα έδειχναν να είχαν πάρει το δρόμο τους, η μείωση του σκορ πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου (Ηλιάδης 85') έδωσε άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ενώ η ευκαιρία των φιλοξενουμένων στο τελευταία φάση του αγώνα με την μπάλα μετά από κεφαλιά του Ζηματίκα και κακή αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων τελικά να καταλήγει άουτ, απέτρεψε τα εμφράγματα!
Καλύτερα να μην γίνει κρίση για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, που ίσως δεν έκριναν το αποτέλεσμα, εκνεύρισαν όμως τους πάντες στο γήπεδο... 
Οι συνθέσεις
Εθνικός Γιαννιτσών (Χαρπίδης): Κάππας, Γουστέρης, Γρηγοριάδης, Χαραβιτίδης, Μπαμπαλής (Ατματζίδης 80'), Γκογκολούδης, Στεφανίδης, Μπάλλας (Γιόντης 65'), Κυζιρίδης (Κατσαμακτσής 72'), Ευφραιμίδης (Δάλλας 80'), Αλμαλιώτης.
ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (Αμπιντίν): Παναγιωτόπουλος, Μήτκας, Γκάβα (Πιτσάρης 75'), Πολυχρονόπουλος, Σαλικίδης (Ζηματίκας 80'), Πλιόγκας, Μπουράκης, Παναγιωτέλης, Γουργούνης (Μπιτσιάκης 83'), Παπακωστίδης, Νινιατσούδης (Ηλιάδης 46').
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: