Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Ολυμπιακός Γαλατάδων - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (0 - 1)0 - 2. Ξόρκισε κατάρα 12 ετών!

Καλύτερος, πειθαρχημένος, ποιοτικός και αποτελεσματικός ο ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, πέρασε απόλυτα δίκαια νικηφόρα από τους Γαλατάδες αντιμετωπίζοντας τον τοπικό Ολυμπιακό και ξορκίζοντας την κατάρα χωρίς νίκη στην συγκεκριμένη έδρα, 12 ετών!
Γαλατάδες - Πέλλα 2011-2012
Ήταν πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας νικούσε για τελευταία φορά εκτός έδρας με σκορ 0 - 1 τον Ολυμπιακό Γαλατάδων, κι έκτοτε πέρασαν 11 αγωνιστικές περίοδοι με κυρίαρχο αποτέλεσμα την ισοπαλία και ποτέ δεν τα κατάφερνε, ακόμη κι αν πολύ καλύτερος και κάποιες φορές ήταν μπροστά στο σκορ και με δύο γκολ διαφορά!

Καλύτερος ο Μέγας Αλέξανδρος σήμερα στους Γαλατάδες, μπήκε φουριόζος στην αναμέτρηση πετυχαίνοντας γρήγορο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουράκη (10'), χάνοντας κλασικές ευκαιρίες (μεταξύ των οποίων και 2 δοκάρια αρχικά σε κεφαλιά του Βογιατζή και λίγο αργότερα σε σουτ του Γκάβα) να καθαρίσει νωρίς από το πρώτο μέρος την υπόθεση νίκη, ενώ διαμαρτύρεται δικαίως και για μη καταλογισμό πέναλτι σε μια ξεκάθαρη ανατροπή εντός περιοχής του Μήτκα από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Μαντζούκη.
Οι φιλοξενούμενοι και στο δεύτερο μέρος είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με πολύ καλή ισορροπία και σταθερότητα σε όλες τις γραμμές παρά τις αλλαγές και αναγκαστικά και τακτικά, δεν απειλήθηκαν σοβαρά με εξαίρεση τις δύο περιπτώσεις στις καθυστερήσεις και με σωστή διαχείριση και προσανατολισμό ήταν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις, δημιούργησαν φάσεις με πολύ καλές προϋποθέσεις άσχετα αν κάποιες απ' αυτές ήταν ημιτελείς, πέτυχαν ένα πολύ ωραίο τέρμα σφραγίζοντας την καλή τους απόδοση και την σημαντική νίκη, ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια και τελική πάσα του Μήτκα στον σκόρερ και κορυφαίο της σημερινής αναμέτρησης Βογιατζή (80'). Οι γηπεδούχοι με μέτρια αγωνιστική εικόνα σήμερα, σε νευρική και δυναμική κατά περίσταση αντίδραση στην υπεροχή και τις ευκαιρίας των φιλοξενουμένων, είχαν να παρουσιάσουν μόνο κάποιες καλές στιγμές σε όλη την διάρκεια του αγώνα, με κορυφαίες αυτές του Λιάσου και του Δημόπουλου στο πρώτο μέρος και δύο του Δημόπουλου λίγα λεπτά πριν την λήξη.
Επιεικώς μέτριος ο ρέφερι του αγώνα, μακριά από τις φάσεις, με πολλές λάθος υποδείξεις κάποιες από τις οποίες αρκετά σοβαρές, σε αντίθεση με τους δύο βοηθούς που είχαν αξιόλογη παρουσία.
Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός Γαλατάδων (Λιτοβολής Π.): Μαντζούκης, Λιάσος, Μουχτάρης, Χαραλαμπίδης Ν. (Σαρτίνας 67'), Φουρεράι, Λιτοβολής Δ., Νιοράτζε, Σιδέρης (Χαραλαμπίδης Κ. 67'), Χαλκιάς, Δημόπουλος, Αντωνίου (Πάρδας 77').
ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (Αμπιντίν): Παναγιωτόπουλος, Μέτα (Γουργούνης 36'), Μήτκας (Κωνσταντινίδης Η. 86'), Γκάβα (Νινιατσούδης 81'), Πολυχρονόπουλος, Σαλικίδης (Πιτσάρης 81'), Πλιόγκας, Μπουράκης Δ., Βογιατζής, Παναγιωτέλης, Παπακωστίδης.
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: