Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Δόξα Μελισσίου (0 - 1)1 - 1. Δικαιούνταν περισσότερα...

Ντέρμπι με συγκινήσεις και αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελικό σφύριγμα, ήταν το παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο της Πέλλας για την 4η αγωνιστική της Α1 Ερασιτεχνικής.
Μπορεί συνολικά οι μεγάλες φάσεις μπροστά στα δύο τέρματα να μην ήταν πολλές και πως θα ήταν διαφορετικά ανάμεσα σε δύο πολύ ανταγωνιστικές και αθλητικές ομάδες που έτρεχαν πολύ και κάλυπταν όλους τους χώρους, αυτές που δημιουργήθηκαν όμως ήταν κάτι παραπάνω από κλασικές, για να αποζημιώσουν τους έστω λίγους αναλογικά για τέτοιο παιχνίδι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ένα παιχνίδι με αγωνιστική ένταση σχεδόν σε ολόκληρο το 90λεπτο και πολλές μονομαχίες σε κάθε γωνιά του γηπέδου, σου έδινε την εντύπωση ότι σε κάθε σχεδόν φάση, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ανά πάσα στιγμή προϋποθέσεις και ευκαιρίες για κάποιο τέρμα.
Το πρώτο μέρος ανήκε στους φιλοξενούμενους και κυρίως στο πρώτο του μισό περίπου, ήταν αυτοί και που πήραν νωρίς κεφάλι στο σκορ (Χατζόγλου 5'), είχαν την υπεροχή, τον έλεγχο, την καλή κυκλοφορία, τις καλές αμυντικές αντιδράσεις και την μεγάλη χαμένη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Χατζόγλου νικήθηκε από τα 11 μέτρα από τον τερματοφύλακα της Πέλλας Παναγιωτόπουλο (15'). Το πέναλτι που καταλόγισε ο ρέφερι του αγώνα σε ανατροπή του Χατζηχρήστου, αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους, κι όπως φαίνεται από το βίντεο, μάλλον πρόκειται για αρκετά αυστηρή υπόδειξη. Οι γηπεδούχοι μπορεί να ισορρόπησαν κάπως σχεδόν με την συμπλήρωση του πρώτου 25λεπτου αγώνα, ήταν όμως εντελώς ακίνδυνοι χωρίς να καταγράψουν κάποια αξιόλογη φάση ή ευκαιρία και να προβληματίσουν τους αντιπάλους τους. Οι καλύτεροι σ' αυτό το πρώτο μέρος φιλοξενούμενοι, κι αυτοί δεν είχαν άλλη πολύ μεγάλη ευκαιρία εκτός του τέρματος που πέτυχαν και του πέναλτι που απώλεσαν, έστω κι αν σε δυο τρεις ακόμη περιπτώσεις δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας άφησε στα αποδυτήρια την μέτρια επιθετικά κυρίως εικόνα του και σχεδόν κυριάρχησε. Εκτός του ότι δεν άφησε στην ποιοτική, πάντα επικίνδυνη και πολύ γρήγορη Δόξα Μελισσίου να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία (ένα μόνο σουτ καταγράφηκε από μέση απόσταση του Πισμισάκη Γ. που έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τέρματος της Πέλλας), την πίεσε κατά διαστήματα ασφυκτικά, μετέφερε το παιχνίδι γύρω και μέσα στην περιοχή του Τοψή και μπορεί να μην του επιτράπηκε από την καλοστημένη μεσοαμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων να δημιουργήσει πολυάριθμες επικίνδυνες φάσεις, αυτές που δημιούργησε όμως, τον κάνουν να αισθάνεται και αδικημένος που δεν πήρε τελικά τους τρεις βαθμούς της νίκης. Οι γηπεδούχοι λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δικαίως φωνάζουν για το μη καταλογισμό πέναλτι σε εμφανώς απλωμένο χέρι αμυντικού της Δόξας (Ασλανίδης), ενώ στην συνέχεια αφού αρχικά δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις με άστοχες ή ημιτελείς τελικές προσπάθειες, έφτασαν στην ισοφάριση (Μήτκας 82'), ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την λήξη έχασαν κλασική ευκαιρία για την ολική ανατροπή με την πολύ κοντινή προβολή (Πιτσάρης) από τα δύο μέτρα, η μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Τοψή. Δοκάρια του Τοψή που τράνταξαν δύο φορές στην ίδια φάση δύο λεπτά αργότερα στις καθυστερήσεις σε ισάριθμα σουτ επιθετικών της Πέλλας (Ηλιάδης, Μήτκας), με την δεύτερη περίπτωση να ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών των γηπεδούχων, ότι η μπάλα στην επαναφορά, έσκασε μέσα από την γραμμή τέρματος των φιλοξενούμενων!
Δεν ήταν και στην καλύτερή της μέρα ο διαιτητική τριπλέτα, άφησε με περισσότερα ή λιγότερα παράπονα και τις δύο ομάδες, με κορυφαίο λάθος μεταξύ άλλων, τον μη καταλογισμό εμφανέστατου πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.
Ο ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας ευχαριστεί θερμά τον ΑΣ Γιαννιτσά για τον δανεισμό του απινιδωτή, αλλά και την Δόξα Μελισσίου που προσφέρθηκε για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Εύχεται επίσης περαστικά στον ποδοσφαιριστή της Δόξας Χατζόγλου Α. που αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (Αμπιντίν): Παναγιωτόπουλος, Παναγιωτέλης (Γουργούνης 80'), Παπακωστίδης, Πλιόγκας, Κωνσταντινίδης (Πιτσάρης 60'), Μπουράκης Δ., Πολυχρονόπουλος, Νινιατσούδης (Φυτανίδης 46'), Μήτκας, Γκάβα (Ηλιάδης60'), Βογιατζής.
Δόξα Μελισσίου (Σερέτης): Τοψής, Χατζόγλου (Θεοδωρούδης 22'), Ξανθόπουλος, Ασλανίδης, Λητοβολής, Καμπάνης, Πισμισάκης Γ., Παναγιωτίδης (Δεληδιαμαντής 65'), Χατζηχρήστος (Τερζής 77'), Πισμισάκης Α. (Καραγκιαούρης 77'), Γραμματικού (Τσάλμας 65').




Δεν υπάρχουν σχόλια: