Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: ΑΣ Γιαννιτσά - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (0 - 0)0 - 1. Αξιοπρεπές τέλος...

Παιχνίδι αδιάφορο βαθμολογικά, που μόνο ως τέτοιο δεν έμοιαζε κατά την διάρκειά του με την ένταση, την δύναμη και το πάθος των δύο ομάδων, με τον ρέφερι σε κακή μέρα, όχι μόνο να μην μπορεί να το διαχειριστεί, αλλά να δημιουργεί κι αρκετό εκνευρισμό και ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου του δημοτικού σταδίου Γιαννιτσών, με τις αποφάσεις του. Ελλιπείς παρατάχθηκαν οι φιλοξενούμενοι, με οριακή αποστολή οι γηπεδούχοι, στο τελευταίο παιχνίδι της φετινής αγωνιστικής περιόδου...
Νικητής ο καλύτερος ακόμη κι όταν αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο φιλοξενούμενος ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, απέναντι στον γηπεδούχο ΑΣ Γιαννιτσά, που έδειξε κάποια καλά στοιχεία και ήταν απειλητικός, τις περισσότερες φορές όμως από ατομικά λάθη της μεσοαμυντικής γραμμής του ΠΑΣ ΜΑ Πέλλας και όχι από οργανωμένες επιθέσεις, μόνο στα πρώτα περίπου 20 λεπτά του αγώνα. Οι καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων καταγράφηκαν μόνο σ' αυτό το χρονικό διάστημα, που είτε κατέληξαν άστοχες, είτε αποκρούστηκαν σε δύο περιπτώσεις από τις εξαιρετικές επεμβάσεις του τερματοφύλακα της Πέλλας Παναγιωτόπουλου. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι που είχαν τον έλεγχο κυρίως μετά το πρώτο πιο ανισόρροπο του διάστημα, δημιούργησαν κι αυτοί τις ευκαιρίες τους και σε μία απ' αυτές σε πλασέ του Φυτανίδη εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Τζαβέλα που ήταν εκτός τέρματος.
Σε δύο περιπτώσεις η Πέλλα ζήτησε δικαίως πέναλτι σε ανατροπές των Εμμανουηλίδη στο ξεκίνημα του αγώνα και του Παναγιωτέλη περίπου στο 40ο λεπτό, με την δεύτερη περίπτωση μάλιστα να βγάζει στην κυριολεξία μάτια! Ένα πέναλτι, που πολύ θα αμφέβαλλα αν υπάρχει διαιτητής οποιουδήποτε αθλήματος στον κόσμο που δεν θα το υποδείκνυε ως παράβαση, αλλά δεν χρειάστηκε να ψάξουμε πολύ, αφού ένας βρέθηκε χθες στα Γιαννιτσά! Φυσικά οι αποφάσεις και στις δύο περιπτώσεις βαρύνουν και τον κατά τα υπόλοιπα των υποδείξεων του πολύ καλό πρώτο βοηθό, που είχε απόλυτη ορατότητα και άμεση αντίληψη των δύο φάσεων! Μ' αυτές τις φάσεις και τις αντίστοιχες αποφάσεις, αλλά και την μεροληπτική πειθαρχική αντιμετώπιση στην χρήση καρτών εις βάρος των φιλοξενουμένων (σε άλλες δύο περιπτώσεις -μία σε κάθε ημίχρονο- την απευθείας κόκκινη κάρτα έπρεπε να τιμωρηθούν ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, αλλά αυτές «διέφυγαν» της αντίληψης του ρέφερι και των βοηθών) να αμαυρώνουν την χθεσινή διαιτητική παρουσία, τα προσχήματα έσωσε ο δεύτερος βοηθός που ήταν σχεδόν αλάνθαστος σε ότι τον αφορούσε, χωρίς φυσικά να έχει να διαχειριστεί στην περιοχή του ανάλογες φάσεις, ώστε να κριθεί εξίσου.
Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει εξ ολοκλήρου στον ΠΑΣ Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας, που αν και αναγκαζόμενος να αγωνιστεί από πολύ νωρίς με αριθμητικό μειονέκτημα (Εμμανουηλίδης 55'), φαινόταν υπεράριθμος στο γήπεδο και ήταν ο μόνος που δημιούργησε προϋποθέσεις και ευκαιρίες, ενώ πέτυχε κι ένα ωραίο τέρμα με πλασέ του Μήτκα μετά από εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Ηλιάδη (70'), κι έφτασε σε μια δίκαιη νίκη. Ο ΑΣ Γιαννιτσά από την άλλη, δεν κατάφερε να δημιουργήσει σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, μια ευκαιρία άξια αναφοράς, ώστε να απειλήσει με ισοφάριση!
Οι δύο προπονητές κ.κ. Σιάμος και Αμπιντίν είχαν στην διάθεσή τους και χρησιμοποίησαν τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:


Δεν υπάρχουν σχόλια: