Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αγώνες Μπαράζ για την άνοδο στη Γ' Εθνική: Αλμωπός Αριδαίας - Π.Ο. Ν.Μουδανιών (0-1)2-2

Το όνειρο της ανόδου έσβησε πρόωρα σε για ακόμη μία φορά για ομάδα της Ε.Π.Σ. Ν.Πέλλας, αφού ο Αλμωπός δεν κατάφερε να νικήσει στην έδρα του τα Νέα Μουδανιά. Κι όταν δεν εκμεταλεύεσαι πρώτα την έδρα και κατά δεύτερο την ανωτερότητα σου όπως συνέβει στο παιχνίδι της Χαλκιδικής, τότε μοιραία δεν μπορείς να έχεις και μεγάλες απαιτήσεις, αφού περιθώρια να διορθωθούν τα λάθη δεν υπάρχουν σε σύνολο μόλις έξι αγώνων. 
Ο Αλμωπός σήμερα βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ από νωρίς, κάτι.που του γέμισε κι ακόμη περισσότερο άγχος, αλλά το χειρότερο είναι ότι «σπατάλησε» σχεδόν 75 λεπτά αγώνα μέχρι να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να ισοφαρίσει. Έστω κι έτσι υπήρχε χρόνος να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά τα Νέα Μουδανιά ξαναχτύπησαν σε πολύ κρίσιμο σημείο και ξαναπήραν κεφάλι στο σκορ. Με το σκορ εις βάρος του, τον χρόνο πλέον να τον πιέζει αφόρητα, το μόνο που κατάφερε να πετύχει λίγο πριν τη λήξη, ήταν το 2-2 που όμως δεν στάθηκε ικανό να το κρατήσει ζωντανό στο «κόλπο» της ανόδου. Το 2-2 περισσότερο «έβλαψε» τα Νέα Μουδανιά, παρά ωφέλησε τον Αλμωπό, αφού αν οι φιλοξενούμενοι περνούσαν νικηφόρα από την Αλμωπία, θα άνοιγαν από σήμερα τις σαμπάνιες της ανόδου. Και πάλι παραμένουν το μεγάλο φαβορί, όμως η αναμενόμενη νίκη του Αχιλλέα Νεοκάστρου στο Βαφειοχώρι, περιέπλεξε αρκετά τα πράγματα και η άνοδος, φυσιολογικώς εχόντων των πραγμάτων, θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στο Νεόκαστρο. 
Ο Αλμωπός ήταν καλύτερος αλλά όχι τόσο όσο θα χρειαζόταν για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Άφησε περιθώρια στην ομάδα των Ν.Μουδανιών να σκεφτούν και να πιστέψουν στο θετικό αποτέλεσμα με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να δείχνουν πιο επικίνδυνοι, παρά την κατοχή από την ομάδα της Αλμωπίας.
Δεν γνωρίζω τι μπορεί να έφταιξε για την σημερινή ισοπαλία του Αλμωπού αφού δεν έχω εικόνα του αγώνα, αλλά βλέποντας τους σκόρερς των φιλοξενουμένων που και στο πρώτο παιχνίδι ξεχώρισαν, νομίζω ότι κάτι δεν πήγε καλά στην αμυντική λειτουργία και στην επιτήρησή τους.
Πάντως η Ένωση Πέλλας πρέπει να «ψαχτεί» για τις αιτίες μιας ακόμη αποτυχίας ομάδας μας για την άνοδο και μαζί με τους παράγοντες όλων των ομάδων να αξιολογήσουν την κατάσταση στο ποδόσφαιρο του νομού μας, βρίσκοντας λύσεις. Κι αν η φετινή αποτυχία του Αλμωπού έχει κυρίως αγωνιστικά χαρακτητιστικά, εκείνη του Νέου Μυλοτόπου άφησε πολλά ερωτηματικά όταν του «χαρίστηκε» η άνοδος και δεν την αποδέχτηκε.
Την επόμενη αγωνιστική ο Αλμωπός εκδράμει στο Νεόκαστρο για το «τυπικό» της διαδικασίας και τα Νέα Μουδανιά φιλοξενούν τον Μ.Α. Βαφειοχωρίου. Ας δούμε τα αποτελέσματα και την βαθμολογία του 3ου ομίλου:

Αποτελέσματα
  • Αλμωπός Αριδαίας - Π.Ο. Ν.Μουδανιών (0-1)2-2
  • Μ.Α. Βαφειοχωρίου - Π.Ο. Ν.Μουδανιών (0-2)0-2

Βαθμολογία
  1. Π.Ο. Ν.Μουδανιών
  2. Αχιλλέας Νεοκάστρου
  3. Αλμωπός Αριδαίας
  4. Μ.Α. Βαφειοχωρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: