Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ - ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΜΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ - ΕΥΘΥΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΩΝ



  • Κάλυψη από τον ΕΛΓΑ των ζημιών λόγω  παγετού και βροχοπτώσεων στο ροδάκινο, στο κεράσι και σε άλλες καλλιέργειες
  • Αποζημίωση για την διαφορά απόδοσης από άλλες καλλιέργειες λόγω της καραντίνας στο καλαμπόκι
  • Άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες
  • Να μην συνεχίζουν να εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο οι βουλευτές της συγκυβέρνησης των μνημονίων

    Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ ΠΕΛΛΑΣ συμπαρίσταται και στηρίζει το δίκαιο αίτημα των ροδακινοπαραγωγών, κερασοπαραγωγών και όλων των αγροτών για κάλυψη από τον ΕΛΓΑ των εκτεταμένων ζημιών που παρατηρούνται φέτος λόγω του παγετού και των παρατεταμένων βροχοπτώσεων στις αγροτικές καλλιέργειες του Ν. Πέλλας (ροδάκινα, κεράσια ,αχλάδια, ακτινίδια, βερίκοκα, κτλ).  Ζητά την αποζημίωση των αγροτών για την διαφορά της απόδοσης από άλλες καλλιέργειες που αναγκαστικά θα αντικαταστήσουν το καλαμπόκι μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε.

Ακόμη την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες ( που απαράδεκτα κουτσούρεψε η τρικομματική κυβέρνηση από το 11% στο 6% ) για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα τρέχοντα καλλιεργητικά έξοδα. 
 Πάγια  θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ στην  αγροτική παραγωγή ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ .
 Αυτό μπορεί να γίνει πάγια μόνο  με ουσιαστική ΑΛΛΑΓΗ του κανονισμού του ΕΛΓΑ.      Πράγμα που μόνο η κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να κάνει .
 Και αυτό γιατί αυτή  η κυβέρνηση και οι βουλευτές των μνημονίων συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους αγρότες!
     Δηλαδή, ενώ έχουν ψηφίσει όλα τα αντιλαϊκά καταστροφικά μέτρα και την μετατροπή του ΕΛΓΑ  σε ασφαλιστικό φορέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στην εκλογική τους περιφέρεια είναι υποκριτικά «ενάντια» στα μέτρα που ήδη ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν, βγάζοντας «κορόνες υπέρ των αγροτών» για εσωτερική κατανάλωση!
      Εδώ όμως δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι συνδικαλιστικοί αγροτικοί φορείς και γενικά οι «εκπρόσωποι» των αγροτών οι οποίοι αντί να στραφούν ενάντια στις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές,  απαιτώντας αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ , κινητοποιούνται απέναντι στους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ οι οποίοι εφαρμόζουν τον νόμο.
      Αντί να καταγγείλουν και να απαιτήσουν αλλαγή του νόμου από τα κόμματα της τροϊκανής συγκυβέρνησης  και τους τοπικούς βουλευτές,  προβάλλουν την αντιδραστική κυβερνητική  θέση και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, που είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών, ως τεχνικές λεπτομέρειες που θα λυθούν από τους βουλευτές σε συναντήσεις με εκπροσώπους του ΕΛΓΑ  κ.λ.π .
     Στην ουσία οι «εκπρόσωποι» λειτουργούν όχι προς το συμφέρον των αγροτών αλλά για την στήριξη των κομμάτων τους που συμμετέχουν στην τρικομματική  κυβέρνηση, πιστεύοντας ότι έτσι εξυπηρετούν καλύτερα το προσωπικό τους συμφέρον.
     Με αυτό τον τρόπο  αποπροσανατολίζουν τους αγρότες και τους καταδικάζουν να εξακολουθούν να ζητιανεύουν το δίκιο τους.
Αγρότες–αγρότισσες η επιλογή είναι δική σας !
Ή θα συνεχίσετε να τους στηρίζετε και να ανέχεστε αυτούς που σας καταστρέφουν.
Ή  θα συνταχτείτε σε ένα παλλαϊκό μέτωπο των δυνάμεων της εργασίας και του μόχθου
που μαζί με  την Αριστερά μπορούν να σώσουν τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνική συνοχή από την καταστροφή  των μνημονίων .


ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ  ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ 
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: