Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Έκθεση φωτογραφίας του Απ. Ασλανίδη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ  ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Έκθεση φωτογραφίας από τον αλησμόνητο Πόντο, του συντοπίτη μας κ. Απόστολου Ασλανίδη, λειτουργεί στο 2o  Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών,  από τη Δευτέρα 13-5-2013 έως την Παρασκευή 24-5-2013 και ώρες από τις 8.30 π.μ.- 2.00 μ.μ. 
«Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, καταγράφηκε ως μια μελανή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία και αποτελεί ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», επισξημαίνει σε ανακοίνωση ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Αγγελίδης και προσθέτει: «Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, που υπήρξαν θύματα ωμής βίας και χάθηκαν άδικα. Είναι μέρα τιμής και για εκείνους που ξεριζώθηκαν και ακολουθώντας το δρόμο της προσφυγιάς, κατάφεραν όχι μόνο να σταθούν όρθιοι, αλλά και να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της σύγχρονης Ελλάδας».
«Στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη των ανθρώπων αυτών και να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία μας, λειτουργεί στο 2o  Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών έκθεση φωτογραφίας  απ’ τον αλησμόνητο Πόντο του κ. Ασλανίδη Απόστολου από τη Δευτέρα 13-5-2013 έως την Παρασκευή 24-5-2013 και ώρες από τις 8.30 π.μ.- 2.00 μ.μ.», καταλήγει ο κ. Αγγελίδης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: