Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ανοιξιάτικη γιορτή των παιδιών του Κ.Δ.Α.Π. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Πέλλας


-  Αφιερωμένη στη Μητέρα

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η ανοιξιάτικη γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Γιαννιτσών (Κ.Δ.Α.Π.), της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
Τα παιδιά και το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. καλωσόρισαν γονείς και φίλους στο προαύλιο χώρο του (3ο Δημοτικό Σχολείο), σε μια γιορτή που ήταν αφιερωμένη στη Μητέρα και περιλάμβανε τραγούδι, χορό και μια έκπληξη για αυτές.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τις παιδικές χορωδίες του 3ου και 7ου Δημοτικού σχολείου τις οποίες διηύθυνε ο μαέστρος κ. Αντώνης Παπαδόπουλος. Οι μικροί μας φίλοι ερμήνευσαν τραγούδια που ξεσήκωσαν το κοινό. Στη συνέχεια τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. παρουσίασαν, σε δυο τμήματα, παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και εντυπωσίασαν με το κέφι και τη ζωντάνια τους.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ενός ποιήματος από μια μαθήτρια του Κέντρου, η οποία το αφιέρωσε σε όλες τις μητέρες. Οι στίχοι του ποιήματος ήταν χαραγμένοι πάνω σε μια χάλκινη κατασκευή την οποία στη συνέχεια δώρισαν στις μητέρες τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. κ. Ηλιάνα Λαγομάτη, η οποία στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στον θεσμό των Κ.Δ.Α.Π., στο ρόλο που επιτελούν στη στήριξη της οικογένειας και των εργαζομένων, εξήρε το έργο του προσωπικού και απηύθυνε ένα μήνυμα για τη γιορτή της Μητέρας.
Να σημειωθεί ότι το Κ.Δ.Α.Π. λειτουργεί στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός κοινωνικού και εκπαιδευτικού προγράμματος από τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Δικαιούχοι είναι εργαζόμενες και άνεργες μητέρες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Τα Κ.Δ.Α.Π. προσφέρουν τη δυνατότητα στις μητέρες να εργάζονται, ενώ τα παιδιά τους απασχολούνται δημιουργικά σε ένα ασφαλές και εκπαιδευτικό περιβάλλον, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2382021313 καθημερινά από 16.00 έως 20.00 και Σάββατο από 9.00 έως 13.00.


Δεν υπάρχουν σχόλια: