Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Άκαρπη η Γενική συνέλευση του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας

Αναμενόμενα άκαρπη η πρώτη Γενική Συνέλευση του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πελλας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δημαρχιακού Μεγάρου στην Πέλλα, για την εκλογή νέου ΔΣ στο σύλλογο παρουσία ολιγάριθμων μελών και φίλων. Τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν: 1) ο απολογισμός και η σύσσωμη παραίτηση της παρούσας διοίκησης και 2) η εκλογή νέας.
Κι αν για το πρώτο θέμα υπήρξε αποτελέσμα, για το δεύτερο σχεδόν δεν κουνήθηκε φύλλο. Στην έδρα βρίσκονταν ο πρόεδρος κ. Αλμπάνης Στέφανος, ο ταμίας και μετέπειτα και γραμματέας κ. Μανώλης Ίμπας και ο γενικός αρχηγός κ. Γιάννης Μουρούνογλου. Οι απόντες ήταν όλοι δικαιολογημένοι.
Όσον αφορά τον οικονομικό και αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς που μόλις τελείωσε, το λόγο πήρε ο πρόεδρος κ. Αλμπάνης Στέφανος, ο οποίος με την βοήθεια των άλλων δύο παρισταμένων της διοίκησης στην έδρα, ανέλυσε όλα τα οικονομικά στοιχεία καταλήγοντας ότι η ομάδα σήμερα δεν έχει καμία οικονομική εκκρεμότητα ούτε απέναντι σε ποδοσφαιριστές-προπονητές, ούτε απέναντι σε τρίτους και υπηρεσίες. Το πιο ευχάριστο της σημερινής συνέλευσης ήταν ότι δεν υπήρξαν ενστάσεις, αντιρρήσεις και διαξιφισμοί για κανένα οικονομικό στοιχείο που κατατέθηκε από την διοίκηση, τα οποία κι έγιναν αποδεκτά από την ΓΣ. Όπως επίσης και ελάχιστες ήταν οι αντίθετες απόψεις και για το αγωνιστικό κομμάτι και την πορεία της ομάδας, στο οποίο συμφώνησε σχεδόν το σύνολο των παρευρισκομένων, ότι ήταν καθολα πετυχημένα συγκριτικά με αντίστοιχα προηγούμενων ετών, όπως ανέφερε και στην εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος. Η προσωπική μου άποψη για το αγωνιστικό κομμάτι η οποία κατατέθηκε επιγραμματικά και στην ΓΣ, είναι εντελώς διαφορετική και γνωστή σε όλους και μέσα απ' αυτό το blog. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος και δεν βοηθά σε τίποτα, να επιμένουμε σε κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει, αφού έχει τελεσιδικήσει. Το μόνο που μας μένει, είναι αν μπορούμε να το διορθώσουμε και να πετύχουμε πραγματικούς στόχους και να μην χρίζουμε επιτυχία, κάτι που ουσιαστικά αλλά και αυστηρά αριθμητικά δεν είναι, προκειμένου να ευλογήσουμε τα γένια μας κρατώντας μόνο αριθμούς που «βολεύουν». Ο σύλλογος σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε η διοίκηση πέτυχε χωρίς να αμφισβητηθεί από κανέναν αυτό στην ΓΣ, αλλά αγωνιστικά δυστυχώς όχι κατά την άποψή μου όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, παρά τις πλειοψηφικά αντίθετες απόψεις...
Η διοίκηση τέλος κατέθεσε σύσσωμη την παραίτηση της αναλύοντας ο καθένας από τα παρευρισκόμενα μέλη της, τους λόγους που τους οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση, η οποία είναι αμετάκλητη, ενώ αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο κάποιος εκ του απερχομένου 9μελούς ΔΣ να συμμετέχει εκ νέου σε διοικητικό σχήμα..
Το πλέον δυσάρεστο της ΓΣ ήταν ότι, όχι μόνο δεν υπήρχαν προτεινόμενα ολοκληρωμένα σχήματα για σχηματισμό νέας διοίκησης, αλλά κι από το σύνολο περίπου 30 παρευσισκομένων, μόνο δύο εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν σε κάποιο διοικητικό σχήμα καταθέτοντας τις προτάσεεις τους. Εκτός αυτής της πρότασης που φαντάζει πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί και λόγω χρονικών περιθωρίων, αλλά και απροθυμίας και ενδιαφέροντος της ΓΣ και του κόσμου, αναφέρθηκε και το πλέον «μακάβριο» σενάριο της λύσης του Δήμου, το οποίο είχε συμβεί επιτυχώς στο παρελθόν, που όμως μάλλον περισσότερο μας απαλλάσσει όλους από τις ευθύνες μας και οδηγεί το σύλλογο σε διάλυση, παρά πρόκειται για ρεαλιστική και ενδεδειγμένη λύση.
Μοιραία η Γενική Συνέλευση μετατίθεται για το ερχόμενο Σάββατο 25 Μαίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα στον ίδιο χώρο, με την ελπίδα να αυξηθεί η συμμετοχή μελών και ενδιαφερομένων, να εκδηλωθεί πραγματικό και ειλικρινές ενδιαφέρον και να βρεθεί η πλέον εφικτή και λυτρωτική λύση για το σύλλογο.











1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είναι οι δύο που εκδήλωσαν ενδιαφέρον;Γιατί δεν μας λες τα ονόματά τους; Δημόσια δεν το είπαν; Δεν είναι μυστικό. Πως θα ενημερωθούμε εμείς που δεν είμασταν εκεί;