Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η πρότασή μου για το 3ετες διοικητικό πλάνο του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας

Μετά την σημερινή άκαρπη Γενική Συνέλευση στην οποία δεν προέκυψε νέο διοικητικό σχήμα όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, το ραντεβού για την επόμενη Γενική Συνέλευση δόθηκε μία εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 25 Μαίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δημαρχιακού Μεγάρου. Επειδή δεν υπήρχε καμία άλλη πρωτοβουλία για ανάληψη διοικητικών καθηκόντων πέραν της δικής μου πρότασης, οφείλω να την παρουσιάσω δημόσια δεδομένου ότι γι' αυτή απαιτείται ευρεία λαϊκή συναίνεση και συμμετοχή, όπως αρμόζει βέβαια σ' έναν ερασιτεχνικό ποδοσφαιιρικό σύλλογο ενός χωριού ή μίας μικρής γεωγραφικά και πληθυσμιακά περιοχής, αντίθετα σε μια αίσθηση που τείνει να επικρατήσει ευρέως ότι τις ποδοσφαιρικές ομάδες πρέπει να αναλάμβανουν «Άραβες και Ρώσοι μεγιστάνες». Η ομάδα είναι υπόθεση όλων μας στην Πέλλα, με σημείο επαφής και γνώμονα την αγάπη μας γι' αυτή και το άθλημα (την οποία για να μην παρεξηγηθώ, δεν διεκδικώ μονοπωλειακά), προφανώς μακριά από ιδιοκτησιακές αντιλήψεις και προσωπικές φιλοδοξίες, που της έχουν στοιχίσει αρκετά στην πολύχρονη ιστορία της. Θετική η στάση και το ενδιαφέρον δύο εκ των παρευρισκομένων στην σημερινή ΓΣ προς αυτή την κατεύθυνση, των κ.κ. Ευλάμπη Κ. Ασημακίδη και Ηλία Ε. Μπουράκη, με τους οποίους και θα συναντηθώ άμεσα για να συζητήσουμε εκτενέστερα. Ας δούμε περιληπτικά την γενική πρόταση-πλάνο διοίκησης που έχω κατά νου και θεωρητικά πιστεύω ότι είναι η μόνη πρακτικά υλοποιήσιμη και βιώσιμη, αλλά και που φυσικά επιδέχεται αλλαγές και βελτίωσεις από ιδέες-προτάσεις των μελών που την συμμερίζονται και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συμμετάσχουν σ' αυτή:
  • Η πολυσυμμετοχικότητα είναι η πρώτη και απαραίτητη προϋπόθεση και το μοναδικό εφικτό μοντέλο διοίκησης που μπορεί να προκύψει μέσα στην παρούσα χρονική και οικονομική συγκυρία. Άλλωστε όταν μιλάμε για ερασιτεχνικούς συλλόγους, η συμμετοχή περισσότερων μελών και φίλων είναι κατ' ουσίαν ο ορισμός και η πεμπτουσία αυτών των συλλόγων, προάγοντας το ομαδικό πνεύμα και το κοινό καλό που αυτοί πρεσβεύουν. Επίσης θα διευκολύνει αφάνταστα κάποιους που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον σύλλογο, αλλά η ιδιαίτερα αυξημένη οικονομικά συνδρομή που απαιτείται για το μπάτζετ με την συμμετοχή σ' ένα ολιγομελές ΔΣ, τους αποτρέπει να ασχοληθούν. Έτσι με το ελάχιστο και κατά δύναμιν οικονομικά τίμημα, θα προσφέρουν τεράστιες βοήθειες και υπηρεσίες στο σύλλογο, που τις έχει ανάγκη για την επιβίωση του πρώτα απ' όλα, αλλά και για την ευκολότερη ευόδωση.των στόχων και των σκοπών για τους οποίους υφίσταται, αλλά παράλληλα δικαιωματικά θα αποκτούν συμμετοχή στις αποφάσεις. Εφικτός και ρεαλιστικός στόχος είναι η εγγραφή 40-50 μελών σε πρώτη φάση με προσδοκίες αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σε βαθος χρόνου, με ετήσια οικονομική επιβάρυνση έκαστου μέλους ίση ή μεγαλύτερη ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες και την διάθεση των 200€, ήτοι 15€ μηνιαίως, ποσά μάλλον όχι απαγορευτικά για κάποιον που έχει πρόθεση και διάθεση να προσφέρει, συμμετέχοντας και ενεργά σε κάθε δραστηριότητα ή απόφαση του συλλόγου εάν το επιθυμεί. Το παραπάνω ποσό της ετήσιας συνδρομής, θα αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω, ανάλογα με την αύξηση του αριθμού των μελών και των στόχων φυσικά που θα θέτει η ολομέλεια.
  • Από πρότασεις-επιλογές προσώπων με ψηφοφορία των μελών, θα προκύψει και το νέο 9μελές διοικητικό σχήμα, το οποίο θα αναλάβει και όλα τα διαχειριστικά και πρακτικά θέματα του συλλόγου. Το 9μελές θα ορίσει τις θέσεις και αρμοδιότητες των μελών του. Κάθε απόφαση θα λαμβάνεται συλλογικά ή με εξουσιοδότηση της ολομέλειας στο εκλεγμένο ΔΣ για μεγαλύτερη ευελιξία. Όλα τα μέλη θα έχουν άμεση πρόσβαση και ενημέρωση από το ΔΣ, για όποιο οικονομικό ή άλλο στοιχείο-πληροφορία επιθυμούν.
  • Δραστική και οριζόντια περικοπή(είναι και της μοδός ο όρος) του μπάτζετ της τάξης 25-30% το οποίο βέβαια είναι διαπραγματεύσιμο από την ολομέλεια, ώστε αυτό να συνάδει απόλυτα με τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες της διοίκησης, αλλά και να συμβαδίζει με την δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διάγουμε ως πολίτες και ως χώρα.
  • Βασική επιλογή της διοίκησης ενός ικανού, έμπειρου και φιλόδοξου τεχνικού και με τη σύμφωνη γνώμη του ενός απόλυτα καταρτισμένου γυμναστή, ώστε να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα καμαρώνουμε και θα χαιρόμαστε όλοι. Η διοίκηση και η ομάδα θα έχουν χρονικό ορίζοντα 3ετίας, μέσα στην οποία σίγουρα θα τεθούν και υψηλοί στόχοι, συλλογικοί αλλά και ατομικοί για τους πιο φιλοδοξους.
  • Περιορισμός του ρόστερ σε 25 συνολικά ποδοσφαιριστές με σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό σε θέσεις, ώστε και το τεχνικό επιτελείο να μπορεί να κάνει σωστά και απρόσκοπτα τη δουλειά του και οι ποδοσφαιριστές να έχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής, διάκρισης ή ακόμα και γιατί όχι και εξέλιξης.
  • Ορισμός μιας επιτροπής ανανεώσεων και μεταγραφών, στα πλαίσια των ορίων του μπάτζετ που θα αποφασίσει η ολομέλεια και πάντα σύμφωνα με τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες της διοίκησης. Επιλογή ποδοσφαιριστών κατά βάση νεαρών και φιλόδοξων, όμως με απαραίτητη και την διατήρηση στο ρόστερ κάποιοων έμπειρων, που επέδειξαν με την παρουσία τους στην ομάδα, πρώτα απ' όλα ήθος και σεβασμό, κι έπειτα ποδοσφαιρικό ταλέντο και ποιότητα.
  • Μέριμνα για ορισμό «σκιώδους» διοίκησης ή οποία θα συνεργάζεται άμεσα με το ΔΣ του συλλόγου, για καλύτερη οργάνωση και ομαλή λειτουργία των παιδικών τμημάτων. Οι κατηγορίες των παιδικών τμημάτων που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της περιόδου 2013-14, θα αποφασισθούν ύστερα από δηλώσεις συμμετοχής των παιδιών από τους γονείς τους.
  • Σημαντικός στόχος και επιδίωξη της διοίκησης σε βάθος χρόνου θα είναι η βελτίωση την υποδομών των γηπεδικών εγκαταστάσεων, αγωνιστικός χώρος, πάγκοι αναπληρωματικών, περίφραξη αγωνιστικού χώρου, κατασκευή κερκίδας στην βόρεια πλευρά του γηπέδου. Φροντίδα για μία ολοκληρωμένη μελέτη των παραπάνω παρεμβάσεων, ώστε να γίνει γνωστό και το κόστος κατασκευής τους. Δυστυχώς οι υποσχέσεις κάποιων είχαν γραφτεί στο χιόνι κι έλιωσαν με τις πρώτες υψηλές θερμοκρασίες, αλλά το άσχημο γι' αυτούς είναι ότι καταγράφηκαν και στην μνήμη μας. Όταν υπάρχει μαζικότητα και πολυσυμμετοχικότητα, σίγουρα διεκδικείς και κερδίζεις περισσότερα.
  • Όπως κάθε σύλλογος έτσι και ο ποδοσφαιρικός πρέπει να έχει πολλαπλούς ρόλους στην κοινωνία, εκτός τον καθαρά αθλητικό-αγωνιστικό. Προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει προσπαθεια ώστε να υπάρξουν δράσεις, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για κοινωνική προσφορά στο μέτρο των οικονομικών και όχι μόνο δυνατοτήτων της διοίκησης.
Αυτές ήταν μερικές από τις βασικές προϋποθέσεις και τα άμεσα σχέδια στο διοικητικό μοντέλο που προτείνω και ζητώ στήριξη από την ποδοσφαιρική κοινωνία της Πέλλας. Νομίζω ότι αποτελεί και απάντηση στο σχόλιο επισκέπτη για τα ονόματα που ζήτησε.
Κλείνοντας θα πω ότι είμαι από χθες το βράδυ σε επαφή για ένα «deal» που αν προκύψει, θα προσφέρει τα μέγιστα στο σύλλογο μας. Να διευκρινίσω ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο και εύκολο, αλλά δεν είναι όμως και ακατόρθωτο...
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σ' αυτή την διοικητική πρωτοβουλία, μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μου για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες και να ανταλλάξουμε απόψεις. Το χρονοδιάγραμμα των πέντε ημερών για τον σχηματισμού διοίκησης είναι ασφυκτικό και καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να επισπεύσουν.

11 σχόλια:

Βασίλης Τζιουβάρας είπε...

Αγαπητέ Πέτρο,

Στο σχέδιο που παρουσιάζεις έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις:
1. Όταν στη Γ.Σ. παρευρέθηκαν μόλις 28 μέλη το βρίσκω τουλάχιστον ουτοπικό να μιλάς για 50 άτομα που θα δώσουν το ελάχιστο 200 ευρώ έκαστος.
2. Ακόμα ουτοπικότερη είναι η πρότασή σου για την ανάδειξη του Δ.Σ. Έχω την εντύπωση ότι οι πάντες θα προτείνουν τους πάντες, αλλά ουδείς θα επιθυμεί να είναι υποψήφιος για μέλος του Δ.Σ. Σκοπός δεν είναι να μπούμε πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι, αλλά νέο αίμα. Δυστυχώς όμως, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, οι φίλαθλοι της Πέλλας το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι κριτική και τίποτα άλλο. Όταν πρέπει να αναλάβουν ευθύνες σφυρίζουν αδιάφορα, όπως έγινε κι εχθές στη Γ.Σ., ψελλίζοντας φτηνές δικαιολογίες, όπως έλλειψη χρόνου, έλλειψη χρημάτων και μη γνώση του αντικειμένου. Λες κι εμείς όλοι που ασχοληθήκαμε είμασταν αργόσχολοι, έχουμε μια μηχανή που κόβει χρήματα κι έχουμε σπουδάσει αθλητικό μάνατζμεντ στο Yale και στο Princeton.
3. Θα συμφωνήσω στη μείωση του μπάτζετ, αλλά σ' ένα ποσοστό του 20 με 25% το μέγιστο.
4. Σε ότι αφορά τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, όπως γνωρίζεις κι εσύ βέβαια, λόγω της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν δυστυχώς χρήματα που θα δωθούν για τέτοιου μεγέθους έργα εκτός βέβαια από την ανακατασκευή του χλοοτάπητα, την οποία έχει υποσχεθεί ο Δήμος Πέλλας ότι θα πραγματοποιήσει το καλοκαίρι και θα πρέπει να αποτελέσει το πρώτο μέλημα του νέου Δ.Σ.
5. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι εκ των ουκ άνευ, διότι γίνονταν και θα γίνονται. Και αναφέρομαι στον προπονητή, τον γυμναστή, το ρόστερ των 25 παικτών και την επιτροπή μεταγραφών. Όλα αυτά υπήρξαν τα τελευταία τουλάχιστον 7 χρόνια και δεν αποτελούν προτυπία, αλλά συνήθεια κι αναγκαιότητα.
6. Για το τέλος άφησα το ανέκδοτο της σκιώδους διοίκησης των παιδικών ομάδων, διότι μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω. Όταν από τους 50 περίπου αθλητές των ακαδημιών μας πληρώνουν συμμετοχή οι 30 και οι γονείς, με εξαίρεση καμμιά δεκαριά, δεν έχουν πάει να δούν τα παιδιά τους αγωνιζόμενα, τότε τζάμπα συζητάμε.

Συνοψίζοντας Πέτρο θα πώ ότι το πλάνο σου αποτελεί περισσότερο μια έκθεση ιδεών, η οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί με επιτυχία σε έναν όμορφο κόσμο, αγγελικά πλασμένο.
Μακάρι, αν εφαρμοστεί ποτέ, να διαψευστώ και να είσαι σίγουρος ότι θα είμαι ο πρώτος που θα το επικροτίσω και θα παραδεχθώ το λάθος μου.

Τέλος, θα πω ότι το μοντέλο διοίκησης που υπήρξε μέχρι τώρα ήταν προσωπικά για μένα το μόνο προσιτό και εφαρμόσιμο στην Πέλλα, με τα όποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει. Απλά θα πρέπει να ανανεώνονται τα άτομα του Δ.Σ., ώστε να μην κουράζονται και να μην κουράζουν. Ένα μπάτζετ της τάξης των 30-32 περίπου χιλιάδων ευρώ ετησίως, αποτελεί ρεαλιστικό στόχο για την Πέλλα, και της εξασφαλίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, γεγονός που επιθυμούμε σχεδόν όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Το μπάτζετ των 30 χιλιάδων δεν αποτελεί πλέον ρεαλιστικό στόχο. Πότε θα το καταλάβετε επιτέλους σε τι εποχές ζούμε; Εδώ μεγαλύτερα χωριά στο νομό και δεν έχουν το δικό μας μπάτζετ. Το μοντέλο αυτό έχει κουράσει τον κόσμο ανεξαρτήτως προσώπων.

Βασίλης Τζιουβάρας είπε...

Αγαπητέ φίλε, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η Πέλλα είναι το μεγαλύτερο χωριό του νομού. Κι επειδή ενδεχομένως να έχεις δίκιο για το μπάτζετ, είμαστε έτοιμοι όλοι να σε δούμε να αναλαμβάνεις την ομάδα και να πετύχεις τους όποιους στόχους θέσεις!!!
Βέβαια πώς εμείς μαζεύαμε τόσα λεφτά μάλλον αποτελεί για σένα θαύμα!!!

Πέτρος Κάνος είπε...

Φίλε Βασίλη θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο μπορώ επιγραμματικά στις παρατηρήσεις σου, τα δε υπόλοιπα ας ειπωθουν καλύτερα σε μια εποικοδομητική κουβέντα στην επόμενη ΓΣ.
1.Μπορεί τα μέλη-φίλοι που παραβρέθηκαν στην ΓΣ να ήταν μόλις 28 για μένα απόλυτα δικαιολογημένα, γιατί μην ξεχνάς ότι υπό διαφορετικές προυποθέσεις μέχρι τωρα εκλέγονταν διοικήσεις. Δηλαδή ο κάθε ενδιαφερομένος θα έπρεπε να διέθετε πχ 1000€ για να συμμετάσχει. Προυπόθεση απαγορευτική πιστεύω με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Το συγκεκριμένο μοντέλο που προτείνω δεν αποτρέπει κανέναν να παραβρεθεί με επίφαση ή βάσιμη δικαιολογία το οικονομικό.
2.Στην δεύτερη παρατήρησή σου έχεις αρκετό δίκιο, αλλά διαφωνώ γενικότερα όπως ξέρεις στον καταδικάζουμε συλλήβδην όλο τον κόσμο που έχει σταθεί τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Δεν μπορούν να προτείνουν όλοι όλους, αφού δεν ενδιαφέρονται ή αδυνατούν όλοι να μπουν στο 9μελές, γι' αυτό άλλωστε προτείνεται κι ένας πιο πρόσφορς και εφικτός τρόπος για όσους ειλικρινά επιθυμούν να βοηθήσουν τον σύλλογο.
3.Μου αρκεί που έχουμε το κοινό 25% κάτι είναι κι αυτό...
4.Ένα θετικό βήμα θα είναι να πιέσουμε όλοι μαζί πρώτα απ' όλα για τον χορτοτάπητα. Για τις άλλες υποδομές, να δεν μπορεί Δήμος που νομίζω τα ποσά πχ των 5000 για την περιφραξη είναι ευτελή όταν μιλάμε 1500 ευρώ μηνιαίως σε κινητά τηλεφωνα με τόσα δωρεάν προγαμματα ομιλίας. Για την κερκίδα υπάρχουν κομψές και πρακτικές λύσεις με όχι απαγορευτικό κόστος(25000€ σ΄ενα γηπεδο και καποια στιγμή θα δώσω φωτο στο blog) και δεν ειπα να γινουν αυριο. Ας πιέσουμε εμείς συλλογικά και οι εκλογές πλησιάζουν...
5.Για πολύ μικρά διαστήματα στα χρόνια που αναφέρεις υπήρξαν ταυτόχρονα προπονητής-γυμναστής και ειναι σημαντική διαφορά κατά την άποψη μου.Επίσης ποτέ η ομάδα δεν είχε μόνο 25 ποδοσφαιριστές ρόστερ στο ξεκίνημα της.Πέρσι 37 φέτος 34 αν δεν κάνω λάθο; κι ήταν πιστεύω ο μεγάλος αριθμός μια από τις αιτίες που στο τέλος δεν συμπλήρωνε ούτε αποστολή. Γιατί απλά ένας σύλλογος σαν τον δικό μας δύσκολα διαχειρίζεται τόσους ποδοσφαιριστές και συν τοις άλλοις λίγο εως πολύ μεγάλωνε και το οικονομικό μπάτζετ. Και δεν τα αναφέρω σαν πρωτοτυπία, απλά ενημερωτικά για πολλούς που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ διοικητικά αλλά επιθυμούν με τον έναν ή άλλο τρόπο να συμμετάσχουν.
6.Με μαζική συμμετοχή νομίζω δεν θα έχουμε κρούσματα προηγούμενων ετών, ούτε οικονομικά αδιάφορων ούτε από στήριξη και παρουσία γονέων, αφού και οι ίδιοι θα είναι μέλοι του συλλόγου(η σκιώδης διοίκηση).
Και μόνο το μακροσκελές σχόλιό σου τιμά την προππάθεια που πάει να γίνει, ασχέτως αν διαφωνούμε στα περισσότερα.
Η «η έκθεση ιδεών» μου νομίζω Βασίλη και κλείνω μ' αυτό, αγγίζει πιο πολύ την πραγματικότητα και την οικονομική και την κοινωνική της Πέλλας, από την άλλη μη ρεαλιστική προσέγγιση που λέει ότι θαα βρεθούν 9 άτομα που θα βάλουν από 1500+€. Ήδη τα μηνύματα είναι θετικά, αλλά ας περιμένουμε το Σάββατο καλύτερα να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Για τον ανώνυμο φίλο θα πω ότι λίγο πολύ τα ποσά έχουν αναλυθεί στο άρθρο και δεν απέχουν απ' αυτά που αναφέρει ο Βασίλης.

Κούλης Σταύρος είπε...

Πρέπει, εκ μέρους όλου του χωριού, να αποδοθούν τα εύσημα,
αν μη τι άλλο, στην πρόθεση και στον οραματισμό του κ. Πέτρου Κάνου,
διατελέσαντα επιτυχημένου ποδοσφαιριστού και ιδία
προέδρου της ομάδας μας, αφ΄ ενός.
Αφ΄ ετέρου μου είναι αδύνατο να μη σταθώ στην τοποθέτηση,
του, πάλαι ποτέ δεξιού μου χεριού επί διοικήσεων μου,
κ.Τζιουβάρα Βασίλη για το ουτοπικό και ανεφάρμοστο των
σχεδιασμών του κ. Κάνου Πέτρου!
Δυστυχώς εδώ και μια δεκαετία, η ποδοσφαιρική Πέλλα αντλεί
τα διοικητικά της στελέχη από μια δεξαμενή
δέκα – δεκαπέντε συνδημοτών μας!
Πέρα τούτων ουδείς και τότε και τώρα και εις το διηνεκές!
Προφανώς και δεν περιποίει τίτλο τιμής για μια κωμόπολη
3000 κατοίκων, η μη εξεύρεση διοικητικού σχήματος!
Προφανώς και αποτελεί κόλαφο για την αθλητιώσα νεολαία του
τόπου μας, η διοικητική δυστοκία!
Προφανώς και θρηνώ εμπρός του φάσματος να χαθεί,
εν μία νυκτί, το θαύμα της ποδοσφαιρικής άνοιξης,
που βίωσε το χωριό μας στην τελευταία πενταετία!
Προφανώς, προφανώς, προφανώς τι;
Θέλω να κλαίω!
Όλοι αυτοί οι ασχημονούντες,
Όλοι αυτοί οι λοιδορούντες,
Όλοι αυτοί οι αισχρολογούντες
Όλοι αυτοί, οι εσαεί, αντιπολιτευόμενοι,
Όλοι αυτοί που άφησαν την ομάδα με δέκα εισιτήρια στα play off,
Όλοι αυτοί που κατηγόρησαν ανθρώπους για υπέρμετρη σπατάλη,
Όλοι αυτοί που κατηγόρησαν ανθρώπους για έλλειψη σοβαρότητας,
Όλοι αυτοί που υπεδείκνυαν σε ποιο χώρο θα εορταστεί η τυχούσα επιτυχία,
Όλοι αυτοί του δόγματος του «ουδείς αναντικατάστατος»,
Όλοι αυτοί που σπίλωσαν, άνευ λόγου, προσωπικότητες και επιστήμονες,
Όλοι αυτοί που χαριεντίζονταν με τις επιτυχίες,
Όλοι αυτοί που έδειξαν μνησικακία στον υπερθετικό βαθμό,
Όλοι αυτοί που ζουν για να κριτικάρουν, κακόπιστα πάντα, την όποια προσπάθεια,
Όλοι αυτοί που μας έπρηξαν τα σκότια,
που είναι γαμώ την πουτάνα μου;
Τώρα που τους θέλει το χωριό!
Ειδικότερα, εκείνοι, οι παλιοί μου συμπαίκτες,
που κουβαλούσαν τα νερά, ακόμη και στην προπόνηση,
κατά τη διάρκεια της ενεργής ποδοσφαιρικής μας ζωής!
Που είστε ρε;
Μη φλυαρείτε και μην αναλώνεστε σε φτηνή και ανέξοδη κριτική!
Εδώ σας θέλω, κύριοι!
Άλλωστε, αρχή άνδρα δείκνυσι!
Ειδάλλως μόνο μια λύση υπάρχει.
Στηρίζουμε άπαντες την πρωτοβουλία του κ. Κάνου!

Λαμπης είπε...

διαβασα προσεκτικα τις αποψεις του Πετρου και του Βασιλη.δυστυχως δεν μπορεσα να ειμαι απο νωρις στην ΓΣ να ακουσω και τους υπολοιπους.αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν υπαρχουν ατομα τα οποια μπορουν να τρεξουν την ομαδα ειτε με το ενα μοντελο ειτε με το αλλο.και εξηγουμαι:απο τη μια ειναι πολυ δυσκολο να βρεθουν 9-10 ατομα να βαλουν απο 1500 ευρω και να εχουν και χρονο να ειναι συνεχως διπλα στην ομαδα, ειτε λογω της οικονομικης καταστασης ειτε λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων.απο την αλλη ειμαι σιγουρος πως θα βρεθουν πολλοι(δεν ξερω αν θα ειναι 30 50 η 100) να δωσουν τα 200 ευρω αλλα δεν ειμαι σιγουρος ποσοι απ αυτους θα θελησουν να μπουν και στην 9μελη διοικηση.
με λυπη ειδα οτι στην ΓΣ ηταν μονο αυτοι που ηταν ειναι και θα ειναι παντα κοντα στην ομαδα στα ευκολα και στα δυσκολα.αυτοι που κανανε υψηλη κριτικη απο την κερκιδα ηταν αποντες.δεν ειναι αναγκη ρε παιδια να παρετε την ομαδα.ελατε να πειτε μια γνωμη μια αποψη.ακομα και τωρα βλεπω ανωνυμα σχολια για το μπατζετ κτλ.γιατι δεν ηρθες ρε φιλε στην ΓΣ να πεις την γνωμη σου;σε πιασανε οι ντροπες;πιστευω πως ενα μπατζετ 30 χιλιαδων ευρω ειναι απολυτως εφικτος στοχος ειτε με το ενα μοντελο διοικησης ειτε με το αλλο.απο κει και περα ομως το βασικοτερο ειναι το σαββατο να υπαρξει διοικηση και τα υπολοιπα θα αρχισουν να δρομολογουνται μετα.το αν θα εχουμε ροστερ με 18 25 η 35 ατομα το ποιος θα ειναι προπονητης το ποιοι θα ειναι οι στοχοι της ομαδας θα ειναι αποφαση της διοικησης και οχι της ΓΣ.εχω αποψη γι αυτα τα θεματα και ο Πετρος την ξερει απο κει και περα....Σαββατο κοντη γιορτη

Ανώνυμος είπε...

και στη δική μας περίπτωση η λύση θα έρθει από μόνη της με τη συνολίκη μείωση των μπάτζετ σε όλες τις ομάδες.30% κάτω νομίζω θα είναι το πλαίσιο όλων των ομάδων της Α1 οι οποίες παρασύρθηκαν κακώς σε φούσκες χωρίς νόημα και ανταμοιβή των προσπαθειών τους.

Ανώνυμος είπε...

φερτε το μυλονοπουλο εχει ετοιμη λυση

Πέτρος Κάνος είπε...

Κάθε πρόταση που δεν υποστηρίζεται και δεν βρίσκει ανταπόκριση, είναι εν δυνάμει «ουτοπική». Την άλλη την πιο «ρεαλιστική» θέλω να ακούσω και να δω στην πράξη Βασίλη και Σταύρο...

Κούλης Σταύρος είπε...

Αξά, τη δική μου ρεαλιστική πρόταση και την κατάθεσα και την έτρεξα,προ πολλών και
επί σειρά ετών!
Εύχομαι οι συγχωριανοί μας,
να καταθέσουν το 1% των πεπραγμένων οραμάτων μου!
Δυστυχώς όμως, αξά, και για μένα και για το χωριό,
η συντριπτική πλειοψηφία των εγγεγραμμένων στο ΤΟΕΒ Μ.Μοναστηρίου, εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και εβρέθησαν ελλιποβαρείς!Πάντα με την ποδοσφαιρική θεώρηση των πραγμάτων, για να μη παρεξηγηθώ!
Οι νοόντες νοήτωσαν!

Πέτρος Κάνος είπε...

Την πρόταση για το 2013-14 που θα δώσει το φιλί της ζωής στην ομάδα θέλω Ξα, όχι του ηρωϊκού έπους 1821-22 που όλοι αναγνωρίζουν...