Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Διαθεσιμότητα: «Παγώνει» το ερωτηματολόγιο, έρχεται νομοσχέδιο

Στις καλένδες οδηγείται το 39σελιδο ερωτηματολόγιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με βάση το οποίο θα γινόταν η αξιολόγηση των 206.000 δημοσίων υπαλλήλων των υπουργείων.
Το υπουργείο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους ίδιους τους υπαλλήλους, αποφάσισε να συμπληρωθούν υποχρεωτικά μόνο τα στοιχεία των υπαλλήλων και η συνοπτική περιγραφή της θέσης που βρίσκονται στις πρώτες σελίδες, ενώ οι αναλυτικές απαντήσεις θα δίνονται προαιρετικά.
Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν στην aftodioikisi.gr, συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη «ο στόχος του ερωτηματολογίου είναι η περιγραφή της θέσης και όχι η αξιολόγηση των υπαλλήλων».

«Προχωράει η διαδικασία για τους 12.500»
Αναφορικά με τη δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα για 12.500 «διαθέσιμους» μέχρι τα τέλη Ιουνίου, στο υπουργείο τονίζουν ότι «μέχρι τότε θα έχει γίνει ο προγραμματισμός και όχι η ένταξη σε διαθεσιμότητα». Προσέθεταν δε ότι «η διαδικασία βρίσκεται σε καλό δρόμο».
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έγγραφο του Eurogroup, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει  στον εντοπισμό πάνω από 13.000 θέσεων που πρέπει να καταργηθούν έως το 2015 σε σύγκριση με το 2012 και 19.000 εργαζομένων σε διάφορα υπουργεία και οργανισμούς, από τους οποίους θα προκύψουν οι 12.500 που θα μπουν σε κινητικότητα μέχρι τον Ιούνιο.
Στο διάστημα αυτό αναμένεται και νομοσχέδιο στο οποίο θα περιγράφονται τα τυπικά προσόντα (π.χ. πτυχία, ξένες γλώσσες, προϋπηρεσία) που θα πρέπει να διαθέτουν οι υπάλληλοι προκειμένου να επιλεγούν για την κάλυψη των νέων μειωμένων αναγκών των υπουργείων.  Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα τίθενται σε διαθεσιμότητα.  Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αφορά μόνο τους 206.000 υπαλλήλους των υπουργείων και όχι τους υπαλλήλους τους ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: