Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Μπαράζ για την άνοδο στην Γ' Εθνική: Νέα Μουδανιά - Αλμωπός Αριδαίας (0-0)1-0

Το @P e l l a βρέθηκε και στα Νέα Μουδανιά και σας προσφέρει το ρεπορτάζ του σημαντικού πρώτου αγώνα των μπαράζ ανόδου για τον Αλμωπό Αριδαίας, την πρωταθλήτρια ομάδα του νομού μας. Μπορεί να υπήρχε μια ομάδα μέσα στο γηπέδο, μπορεί να είχε σχεδόν την καθολική κατοχή και την καλύτερη κυκλοφορία, μπορεί να έτρεξε πολύ και να είχε περισσότερες αντοχές δείχνοντας πιο αθλητική και γυμνασμένη ομάδα, μπορεί επίσης να κέρδισε και την μάχη της κερκίδας, εντούτοις σπαταλώντας εξαιρετικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και παράλληλα τον δρόμο για μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη, δέχτηκε ένα «κρύο» γκολ 12 λεπτά πριν το τέλος σε μια ξαφνική αντεπίθεση, που έμελλε να διαμορφώσει και το τελικό σκορ, αφήνοντας την ομάδα της Αλμωπίας με «άδεια χέρια» σ' ένα καθαρά δικό της παιχνίδι.
Στο ξεκίνημα του αγώνα όλοι περίμεναν να δουν τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά, αλλά πολύ γρήγορα διαψεύστηκαν. Μετά τα πρώτα 10 αναγνωριστικά λεπτά που η μια ομάδα «διάβαζε» την άλλη, ο Αλμωπός πήρε τον απόλυτο έλεγχο με καλή κυκλοφορία, αλληλοκαλύψεις, κοντινές γραμμές κυρίως μεσoαμυντικά, κι άρχισε να επισκέπτεται πιο συχνά το τέρμα των γηπεδούχων κυρίως από πλαγιοκοπήσεις κυρίως από αριστερά και με καλές προυποθέσεις. Το μόνο πρόβλημα που είχε ήταν οι κάπως μεγάλες αποστάσεις των επιθετικών του, με αποτέλεσμα αφού έκανε υπερδιπλάσιες επιθέσεις από τους γηπεδούχους να μην καταφέρνει να τελειώσει ανάλογα φάσεις. Παραταύτα η πρώτη απειλητική επίθεση ήρθε για τους Αριδαιώτες από λάθος στο κέντρο της άμυνας των Νέων Μουδανιών, με τον Δημητριάδη όμως να μην κερδίζει τίποτα περισσότερο από ένα κόρνερ που πέρασε όμως ανεκμετάλλευτο. Η δεύτερη και πιο σημαντική ευκαιρία, προήλθε από το πείσμα του Παντελίδη που κυνήγησε μια σχεδόν χαμένη φάση και κλέβοντας την μπάλα από τον αμυντικό, σούταρε προς το τέρμα λίγο έξω από την μικρή περιοχή και θέση πλάγια δεξιά, με τον τερματοφύλακα όμως των γηπεδούχων να διώχνει σε κόρνερ. Ακόμη μία καλή ευκαιρία για τον Αλμωπό ύστερα από σέντρα του Παπαδόπουλου και κεφαλιά του αμαρκάριστου Βακιάνη από το ύψος του πέναλτι, έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Αξιοσημείωτο τέλος για την ομάδα της Αλμωπίας, το δυνατό σουτ του Κανωτίδη από πολύ καλή θέση στο ύψος της περιοχής, που έφυγε ψηλά άουτ.
Για τον Π.Ο. Νέων Μουδανιών μια καλή φάση σε φαλτσαριστή επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Σπάσιτς, που αιφνιδίασε τερματοφύλακα, αμυντικούς και επιθετικούς και πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τέρματος του Αλμωπού. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων, που έμοιαζαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο απόλυτα εγκλωβισμένοι στο πειθαρχημένο παιχνίδι του Αλμωπού. Μια ακόμη υποψία ευκαιρίας λίγα λεπτά νωρίτερα, σ' ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή που απέκρουσε με προβολή ο Ελευθεριάδης Θ., χωρίς να ανησυχήσει ο Χρήστου
Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε μια συνέχεια του πρώτου, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν παιχνίδι και τους γηπεδούχους να μην μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό. Ο Αλμωπός και πάλι ήταν αυτός που έφτανε με ευκολία στην περιοχή των Ν.Μουδανιών, αλλά και πάλι η αναποτελεσματικότητα του τον πρόδωσε. Οι πλαγιοκοπήσεις άλλαξαν πλευρά για τον Αλμωπό, που πλέον έβγαινε πιο απειλητικά από την δεξιά πλευρά. Οι πρώτες καλές φάσεις για τον Αλμωπό στο δεύτερο ημίχρονο, το σουτ του Βακιάνη από καλή θέση άουτ, μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι των Ν.Μουδανιών, το αδύναμο σουτ του Παντελίδη μέσα από την περιοχή και πλάγια, κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.και ακόμη ένα δυνατό συρτό σουτ του Παντελίδη αρκετά πλάγια, έφυγε 2-3 μέτρα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι άουτ. Η ευκαιρία του αγώνα όμως χάθηκε στο 70', όταν ο Παντελίδης πλαγιοκόπησε για ακόμη μία φορά το δεξιό άκρο της άμυνας των γηπεδούχων, βγάζοντας εξαιρετική σέντρα στον αμαρκάριστο Βακιάνη, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής και μπροστά στο τέρμα, κατόρθωσε να χάσει ένα γκολ που δεν χάνεται, αφού δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα, δίνοντας την ευκαιρία στο τερματοφύλακα με διπλή προσπάθεια να την μπλοκάρει, λίγα εκατοστά πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.
Και σαν μην έφτανε αυτό στο 78ο λεπτό, σε μια γρήγορη αντεπίθεση των Νέων Μουδανιών με τον Παναγιωτόπουλο από αριστερά, η άμυνα του Αλμωπού δεν αντέδρασε σωστά  αν και αριθμητικά ήταν 4 εναντίον 2, με αποτέλεσμα το γύρισμα της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, να βρει μόνο αμαρκάριστο το Γεροθανάση που ήρθε από πίσω, ο οποίος με δυνατό πλασέ νίκησε τον Χρήστου, κι έγραψε το 1-0, που ήταν και το γκολ που χάρισε τους τρεις ανέλπιστους βαθμούς στα Νέα Μουδανιά. 
Η φάση και ο τρόπος που δέχθηκε το γκολ ο Αλμωπός, έχει την δική του σημασία για τους εξής δύο λόγους: Πρώτον γιατί με παρόμοιο τρόπο στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο τρεις επισκέψεις των γηπεδούχων από πλαγιακοπήσεις και πάλι του Παναγιωτόπουλου στην περιοχή του Αλμωπού, είχαν την ίδια πρόθεση με γύρισμα της μπάλας στο πέναλτι, αλλά εξουδετερώνονταν εύκολα με σωστές τοποθετήσεις και αντιδράσεις της αμυντικής γραμμής. Στην συγκεκριμένη φάση όμως δεν υπήρχε ή ίδια σωστή τοποθέτηση και αντίδραση ανεξήγητα, αν και υπήρχαν «προηγούμενα»... Δεύτερον τον συγκεκριμένο τρόπο εκδήλωσης επίθεσης με πλαγιοκόπηση και γύρισμα της μπάλας προς τα έξω και όχι παράλληλα στο τέρμα, τον είχε ο Αλμωπός πολύ συχνά πέρσι στο δικό του επιθετικό «ρεπερτόριο» με τον τότε τεχνικό του τον κ. Σαμαρά, κάτι που σημαίνει ότι για τους μεσοαμυντικούς του ήταν μια «προβλέψιμη» και «γνωστή» κατάληξη, που μάλλον στιγμιαία και μοιραία ξεχάστηκε... Ανέφερα τα παραπάνω διότι ο Αλμωπός δεν πιέστηκε καθόλου από τα Νέα Μουδανιά για να βρεθεί σε πανικό, ενώ στην συγκεκριμένη φάση υπήρχαν και 4 αμυντικοί του μέσα στην περιοχή, αλλά δυστυχώς σε λάθος θέση...
Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο Αλμωπός είχε δύο ακόμα καλές στιγμές για να πετύχει τέρμα, πρώτα με τον Κανωτίδη να πιάνει κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα ακριβείας από δεξιά, αλλά η μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ, κι έπειτα με ωραία προσπάθεια του Τσακώνη με το τεχνικό σουτ που επιχείρησε να φεύγει ένα δυο μέτρα μακριά από την εστία των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι παίζοντας με τον χρόνο μέχρι το τέλος, κατάφεραν αν φύγουν με το τρίποντο, από ένα παιχνίδι που ίσως βάση εμφάνισης και ευκαιριών και να μην δικαιούνταν τίποτα.. Το τελικό αποτέλεσμα 1-0 αφήνει σήμερα μια πικρία στην ομάδα της Αλμωπίας, αλλά η συνολική εικόνα ρεαλιστικές ελπίδες για την συνέχεια.
Ο Αλμωπός που ήταν πολύ καλύτερος, έστω κι αν δεν κατάφερε το θετικό αποτέλεσμα είχε κορυφαίους τους Παντελίδη, Παπασυμεών, ενώ καλοί κατά διαστήματα και οι Παπαδόπουλος, Βακιάνης και Ελευθεριάδης Θ.. Λίγα πράγματα από την ομάδα των Νέων Μουδανιών, που διέψευσε με την εμφάνισή της τις καλές φήμες και συστάσεις που την συνόδευαν και την έχριζαν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί του ομίλου. Πολύ καλός από τους γηπεδούχους ο Παναγιωτόπουλος.
Πολύ καλή η σημερινή διαιτησία από την Πιερία, με ελάχιστα ανθρώπινα λάθη βοήθησε να παιχτεί περισσότερο ποδόσφαιρο.

Οι συνθέσεις
Νέα Μουδανιά: Ζαμπέτογλου(προπονητής) Μπέλλος, Κατσόγλου, Τσαμπούρης, Καραγάλης, Περπερίδης, Τόρρες, Κάρτας, Σπάσιτς, Γεροθανάσης, Παναγιωτόπουλος, Ταρασίδης.
Αλμωπός Αριδαίας: Ντίσιος(προπονητής) Χρήστου, Ελευθεριάδης Γ.(Τσιμτσιρίδης), Μπογδάνης, Ελευθεριάδης Θ., Παπασυμεών, Παντελίδης, Κανωτίδης, Μιχαηλίδης, Παπαδόπουλος Ν., Δημητριάδης, Βακιάνης(Τσακώνης).

  • Την παράσταση στις εξέδρες έκλεψαν οι φίλοι του Αλμωπού όχι μόνο αριθμητικά, αλλά κι με τις εκδηλώσεις τους. Συνδύασαν μάλιστα "το τερπνόν μετά του ωφελίμου" και απόλαυσαν την εκδρομή σε ψαροταβέρνες και καφέ της παραλίας, αφού τα Νέα Μουδανιά πρώτα απ' όλα αποτελούν τουριστικό προορισμό τώρα τους ζεστούς μήνες.
  • Γύρω στους 700 με 800 οι φίλαθλοι που παραβρέθηκαν στο γήπεδο.
  • Αθλητικό και πολιτισμένο παιχνίδι, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την συμπεριφορά τους.
  • Στο κέντρο της άμυνας παρουσιάσθηκαν προβλήματα για τις δύο ομάδες, με πολλά "τσαφ" και "στραβοκλωτσιές" στην συντριπτική πλειοψηφία τους από την πλευρά των γηπεδούχων, που όμως η ομάδα του Αλμωπού δεν μπόρεσε να εκμεταλευθεί. Ίσως έφταιγε και ο κακός αγωνιστικός χώρος όπως φαινόταν η κατάσταση του απ' έξω.
  • Γήπεδο που έμοιαζε κάπως με του Αλμωπού και περισσότερο με της Κρύας Βρύσης σε κατασκευή και διαστάσεις, όμως όχι σε καλή κατάσταση εντός και με πλημμελή φροντίδα, με τα «προσχήματα» να σώζονται από τον αξιοπρεπή περιβάλλοντα χώρο και την μεγάλη αλλά όχι σκεπαστή κερκίδα. Σημείο των μνημονιακών καιρών η όλη άσχημη κατάσταση του Σταδίου Ν.Μουδανιών, που φυσικά δεν είναι κατασκευασμένο για να φιλοξενεί μόνο ποδοσφαιρικούς αγώνες.
  • Κανωτίδης, Δημητριάδης δύο παίκτες κλειδιά και βαρόμετρο για τον Αλμωπό, δεν βρέθηκαν σήμερα σε καλή μέρα.
  • Με την συμπλήρωση κάτι περισσότερο μιας ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι φάνηκαν να καταρρέουν από δυνάμεις, αλλά τους «ανέστησε» λίγο αργότερα το ανέλπιστο γκολ που πέτυχαν και κράτησαν με υπερπροσπάθεια και τακτική το αποτέλεσμα. Ομολογουμένως όμως φάνηκε μια αγύμναστη ομάδα, με κάποιες καλές τεχνικά μονάδες. Παραμένει αμφίβολο πως θα αντέξει στην συχνότητα και δυσκολία αυτών των αγώνων
  • Τα ball boys που υπήρχαν στο γήπεδο, διευκόλυναν αφάνταστα το αγώνα, από την στιγμή που ο εξωτερικός χώρος πίσω από τα δύο τέρματα ήταν πολύ μεγάλος.
  • Την εμφάνισή του στα μέσα σχεδόν του δευτέρου ημιχρόνου έκανε και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πέλλας κ. Άλκης Νουσηκύρου. Λίγα λεπτά αργότερα ο Αλμωπός δέχθηκε το γκολ και κάποιοι «κακεντρεχείς» το συνέδεσαν με την άφιξη και την «κακοτυχία» του προέδρου...
  • Ξαφνική δυνατή νεροποντή με την επιστροφή στη θεσσαλονίκη, δημιούργησε πολλά προβλήματα στους οδηγούς, αφού η περιφερειακή πλημμύρισε στην κυριολεξία, ενώ και η ορατότητα ήταν περιορισμένη.
  • Αν πω ότι δεν ζήλεψα ως Πελλιώτης που δεν συμμετέχει η ομάδα μας σ' αυτή τη διοργάνωση, θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα που έχω εκστομίσει στην ζωή μου!
  • Νίκη με ανατροπή στο τελευταίο 20λεπτο για το Νεόκαστρο στο άλλο παιχνίδι του ομίλου με 3-2 επί του Βαφειοχωρίου, αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ.
  • Την επόμενη αγωνιστική την ερχόμενη Τετάρτη ο Αλμωπός φιλοξενεί το Νεόκαστρο και τα Νέα Μουδανιά ταξιδεύουν στο Βαφειοχώρι.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: