Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ: ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΜΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ


ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΠΑΘΕ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ( ΑΙΡΕΤΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ).

     Ο εμπαιγμός των κατοίκων της Πέλλας όλα τα τελευταία χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους Βουλευτές Πέλλας όσον αφορά τους οδικούς άξονες είναι απίστευτος! Η Πέλλα είναι ο μόνος Νομός της Μακεδονίας που δεν έχει καμιά σύγχρονη πρόσβαση τόσο στην ΕΓΝΑΤΙΑ Οδό όσο και τον ΠΑΘΕ!
      Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε δυστυχώς ακόμη περισσότερο!  Αντί να προσπαθήσει να άρει την ουσιαστική απομόνωση ενός Νομού με μεγάλη πρωτογενή παραγωγή ( που δημιουργεί την ανάγκη σύγχρονων υποδομών στις μεταφορές των προϊόντων), με μεγάλη προσέλευση  επισκεπτών ( Λουτρά Πόζαρ, Καϊμακτσαλάν, αρχαιολογικός χώρος Πέλλας κλπ), που το οδικό δίκτυο του αποτελεί τμήμα Εθνικής πρόσβασης προς την FYROM και την Αλβανία προκαλεί με την απαράδεκτη αφαίρεση εξασφαλισμένων κονδυλίων (που μεταφέρονται αλλού) για  τμήμα του Εθνικού άξονα ( Παράκαμψη Γιαννιτσών) παραπέποντας στις καλένδες της επόμενης προγραμματικής περιόδου ( 2014-2020) το έργο παρά την μελετητική του ωριμότητα. Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης  κάποιων μελετών του έργου επί δύο χρόνια, πέραν της ανάγκης διερεύνησης ευθυνών, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει πρόσχημα απαξίωσης ενός Νομού με σημαντική συνεισφορά στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη οδικών υποδομών, με απουσία μάλιστα και σιδηροδρομικού άξονα Θεσσαλονίκης- Γιαννιτσών- Σκύδρας - Έδεσσας-Αριδαίας.
     Η μνημονιακή πολιτική της εγκατάλειψης των Δημοσίων έργων ( απαραίτητων για την ανάπτυξη και την απασχόληση) χτύπησε ανάλγητα  και τον Νομό Πέλλας.      
     Οι ευθύνες των Βουλευτών του Νομού είναι προφανείς και τεράστιες! Αποδείχτηκαν ανίκανοι να πείσουν τόσο την πολιτική ηγεσία ( που την αποτελούν τα Κόμματα τους) όσο και την υπηρεσιακή ότι ο Νομός Πέλλας πρέπει να ξεφύγει από την ουσιαστική απομόνωση. Η υλοποίηση του Εθνικού οδικού άξονα ( Θεσσαλονίκη- Έδεσσα-Όρια Ν.Φλώρινας )  εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει προχωρήσει στο ελάχιστο ( με εξαίρεση την παράκαμψη της Έδεσσας) και ο κάθετος στην Εγνατία ( Σκύδρα- Νάουσα-Κουλούρα Ημαθίας) όχι απλά δεν έχει ξεκινήσει αλλά βρίσκεται σε ουσιαστική στασιμότητα ακόμη και των μελετών ( κάποιων τμημάτων του οι μελέτες δεν έχουν καν ξεκινήσει ακόμα). Και ας «κόπτονται» υποκριτικά στον Τύπο ότι προσπαθούν και δεν εισακούονται! Η υπεράσπιση των μνημονιακών κομμάτων και των κυβερνήσεων τους και η ψήφιση από τους ίδιους όλων των μέτρων που καταστρέφουν την κοινωνία, τους  έχει εγκλωβίσει στον άχαρο ρόλο του «ατυχούς» παράγοντα που «δήθεν» προσπαθεί για την Πέλλα και όλοι δεν τον καταλαβαίνουν! Και όλο αυτό για τα «μάτια του κόσμου» της Πέλλας, για εσωτερική κατανάλωση, για την εξασφάλιση της πολιτικής τους επιβίωσης!
  Οι ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και της αυτοδιοίκησης ( αιρετής Περιφέρειας και Δήμων)  είναι επίσης σημαντικές. Δεν κινητοποίησαν την κοινωνία του Νομού ( φορείς και πολίτες) για να αντισταθούν μαχητικά στις πολιτικές που καταδικάζουν καθημερινά τον Νομό.
     Η ολοκλήρωση τόσο του Εθνικού άξονα Θεσσαλονίκης- Έδεσσας-Όρια Ν. Φλώρινας όσο και του κάθετου στην Εγνατία οδό ( Σκύδρα-Νάουσα-Κουλούρα) είναι εκ των ουκ άνευ για την Πέλλα. Όπως απολύτως απαραίτητη ( ίσως ακόμη περισσότερο απαραίτητη) είναι και η έγκριση και κατασκευή  σιδηροδρομικού άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας με διακλάδωση προς Αριδαία για την εξασφάλιση φτηνών και ασφαλών μεταφορών ανθρώπων και προϊόντων , περιβαλλοντικής ελάφρυνσης κυρίως της Θεσσαλονίκης, μείωση καυσίμων κλπ .
     Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταφέρει τόσο να σώσει την χώρα, την οικονομία και την κοινωνική συνοχή από την λαίλαπα των μνημονίων όσο και να επιτύχει την παραγωγική ανασυγκρότηση με περιφερειακή ανάπτυξη, για την οποία απαραίτητες είναι οι οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές.  
     Καλούμε όλους τους πολίτες και φορείς της Πέλλας σε συστράτευση, σε άμεση κοινή δράση για να μην περάσει η απένταξη του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο!
     Να αποκατασταθεί η προκλητική αδικία σε βάρος της Πέλλας με την επαναφορά των εξασφαλισμένων πιστώσεων για το τμήμα του Εθνικού άξονα Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Όρια Ν. Φλώρινας (Παράκαμψη Γιαννιτσών).

Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ  ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: