Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Με μεγάλη επιτυχία η 3ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του 2ου Δημοτικού  Σχολείου Γιαννιτσών στην Αθήνα, στα πλαίσια του προγράμματος επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων.
Το τριήμερο 24, 25 & 26 Μαΐου οι μαθητές της Στ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να κάνουν το… καλύτερο μάθημα κοινωνικής και πολιτικής Αγωγής επισκεπτόμενοι το «Ναό της Δημοκρατίας», την Ελληνική Βουλή. Κοινή διαπίστωση όλων ότι η Δημοκρατία, παρ’ όλα τα ελαττώματά  της, αποτελεί το καλύτερο πολίτευμα.
Εντυπωσιακή όμως για τα  μάτια των μαθητών αλλά και των γονέων που τα συνόδευαν, υπήρξε και η περιήγηση στην Αθήνα. Τα παιδιά θαύμασαν τα νεοκλασικά κτίρια της οδού Πανεπιστημίου (Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο, Ακαδημία) που θεωρούνται τα ομορφότερα του κόσμου.
Διέσχισαν τον Εθνικό κήπο και στάθηκαν στο στίβο του Καλλιμάρμαρου  Σταδίου που διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η επίσκεψη στα Μουσεία (Ακρόπολης, Μπενάκη, Εθνικό Ιστορικό, Θωρηκτό Αβέρωφ) ήταν μία ιστορική  εμβάπτιση των μαθητών στο μεγαλείο του ελληνισμού και στην αέναη παρουσία του. Η παρακολούθηση της μεγάλης αλλαγής της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας.
Τα παιδιά βέβαια ενθουσιάστηκαν και από την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε μεγάλο πάρκο αναψυχής με κούνιες και παιχνίδια και να παρατηρήσουν από κοντά άγρια ζώα, καθώς και μία φανταστική επίδειξη με δελφίνια, στο μεγαλύτερο ζωολογικό κήπο της Αθήνας.
«Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία του σχολείου μας να διοργανώσει αυτή την εκδρομή, η οποία σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στους μαθητές και θα τους εφοδιάσει με τις καλύτερες αναμνήσεις από τα μαθητικά τους χρόνια στο Δημοτικό», επισημαίνει ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, κ. Νίκος Αγγελίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: