Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Απαραίτητες διευκρινήσεις...

Επειδή η ανάρτηση "η πρότασή μου για το 3ετές διοικητικό πλάνο" άφησε πολλά ανάπαντητα ερωτήματα και δημιούργησε απορίες σε κάποιους ενδιαφερομένους που έσπευσαν να με ρωτήσουν, παραθέτω παρακάτω μερικές διευκρινήσεις:
  1. Η ετήσια οικονομική συνδρομή και η εγγραφή ως μέλος, δεν εξασφαλίζει σε κανέναν αυτόματα και συμμετοχή στο 9μελές ΔΣ, το οποίο εκτός του ότι θα αποφασίζει μαζί με την ολομέλεια, θα έχει και διαχειριστικές και εκτελεστικές αρμοδιότητες. Το 9μελές θα προκύψει ύστερα από ψηφοφορία ή άλλο τρόπο που θα ορίσει η ολομέλεια. Να αποσαφηνισθεί ότι και ο υπογράφων θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με όλους, οπότε η συμμετοχή στο 9μελές ΔΣ δεν θεωρείται δεδομένη για κανέναν. Άλλωστε αυτή μου η πρωτοβουλία δεν εμπεριέχει καμία απολύτως προσωπική φιλοδοξία και θα παραμείνω εργάτης, όποιον διοικητικό σχήμα κι αν θα προκύψει από την ολομέλεια.
  2. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των μελών, τόσο και η ετήσια οικονομική συνδρομή θα μειώνεται, σε βαθμό όμως πάντα που θα συνάδει και θα εξυπηρετεί την πλήρη κάλυψη του μπάτζετ που θα πρέπει να διαθέτει κάθε αγωνιστική χρονιά η διοίκηση. Να τονίσω εδώ, ότι η ετήσια συνδρομή της διοίκησης των δύο τελευταίων αγωνιστικών περιόδων, ανέρχονταν περίπου στα 13.500€. Αυτή πλέον θα προταθεί να κυμαίνεται από 10.000-15.000€ ανάλογα με τον αριθμό των μελών, την οικονομική διάθεση και κυρίως δυνατότητα τους. Φυσικά και δεν απαγορεύεται σε κανέναν να διαθέσει όσα περισσότερα θέλει και μπορεί... Όπως επίσης στην κρίση της ολομέλειας θα είναι η απόφαση, εάν κάποιο μέλος για οποιοδήποτε σοβαρό λόγο, δεν έχει την δυνατότητα της ελάχιστης καθιερωμένης οικονομικής συνδρομής για κάποια περίοδο. Λογικό είναι στην περίπτωση αυτή να υπάρχει μία ελαστικότητα απ' όλους μας.
  3. Η οικονομική συνδρομή κάθε μέλους θα είναι εντελώς ανεξάρτητη και δεν θα έχει καμία σχέση με καμία άλλη συμβατική ή ασύμβατη οιικονομική «υποχρέωση», όπως οι κάρτες διαρκείας, τα εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες, τις λαχειοφόρους αγορές, τις χορηγίες κτλ.
  4. Όλα τα μέλη θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, κι αυτή η ισότητα μεταξύ των μελών δεν θα παραβιάζεται από την οικονομική υπόσταση ορισμένων μελών και το ύψος της οικονομικής συνδρομής που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Σ' αυτή τη λογική αν κάποιο μέλος διαθέσει και προσφέρει διπλάσια ή πολλαπλάσια συνδρομή από την καθιερωμένη, αυτή δεν θα το καθιστά και αυτόματα μέλος του 9μελούς, ούτε θα του προσδίδει ιδιαίτερες θέσεις στο διοικητικό σχήμα. Θα ακολουθείται η ίδια δημοκρατική διαδικασία για όλους! 
  5. Επειδή παραπάνω μίλησα για ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις θα πρέπει να δευκρινήσω τα εξής: οι υποχρεώσεις είναι λίγο πολύ γνωστές και απορρέουν από την αποδοχή και εγγραφή του οποιουδήποτε ως μέλος του συλλόγου. Για τα δικαιώμτα πέραν από τις καθ' ύλιν αρμοδιότητες και διαδικασίες της ολομέλειας, στις οποίες όλοι θα έχουν ίση συμμετοχή και μεταχείριση, υπάρχουν και σκέψεις για κάποιοες προσφορές από εκπτώσεις ή χορηγίες ελεύθερων επαγγελματιών που δεν δύνανται να συμμετέχουν με άλλο τρόπο στην προσπάθεια, προς τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου. Αυτό όμως δεν μπορώ να το εγγυηθώ μόνος μου, παρά μόνο με συνολική προσπάθεια όλων των μελών και άμεση διαπραγμάτευση με κάποιους από τους επαγγελματίες της Πέλλας και όχι μόνο.
Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις ή ακόμη και για εγγραφές, παραμένω στην διάθεσή σας. Ο χρόνος μας πιέζει και θα πρέπει να πάρουμε άμεσες αποφάσεις όλοι.
Νομίζω ότι με μια τέτοια διοικητική πρωτοβουλία, αδυνατίζει κάθε βάσιμο ή «έωλο» επιχείρημα βοήθειας και προσφοράς προς το σύλλογο για έλλειψη χρόνου, οικονομικές δυσκολίες, επαγγελματικές υποχρεώσεις κτλ κτλ, που πολλοί συντοπίτες μας επικαλούνται κατά καιρούς. Μ' αυτό το πρόσφορο, οικονομικά προσιτό στην πλεοψηφία και μαζικό μοντέλο διοίκησης, πιστεύω θα αποκαλυφθεί πραγματικά ποιός ενδιαφέρεται ειλικρινά και ποιός υποκριτικά για τον σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: