Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

…ΑΛΛΑΖΩ ΕΓΩ … ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τους συλλόγους τις τοπικές κοινότητες και τα σχολεία, προγραμματίζει ένα σύνολο περιβαλλοντικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας  3-9 Ιουνίου.
Παράλληλα με τις κατά τόπους δραστηριότητες, θα λάβει χώρα η δράση «Ο τόπος με τα δικά μου μάτια». Αφορά σε ένα ιδιότυπο happening φωτογραφίας. Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν  θα πρέπει να φωτογραφίσουν θέσεις , τοπία , αλλά και στιγμές της καθημερινότητας  του τόπου μας. Στη συνέχεια θα αποστείλουν το υλικό ηλεκτρονικά στο  e-mail: aodig@giannitsa.gr
Οι φωτογραφίες συνοδευόμενες από τίτλο,  αλλά και το όνομα του μαθητή-φωτογράφου και του σχολείου που φοιτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας , www.dimospellas.gr  και θα τυπωθούν σε αφίσες που θα διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πέλλας. Επιπλέον, θα εκτεθούν και σε χώρο του Δημαρχείου.

ΔΡΑΣΗ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΦΟΡΕΑΣ
ΗΜ/ΝΙΑ
Δράσεις εξωραϊσμού στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο"Πλατανότοπος".
( Καθαριότητα, Συντήρηση, Βάψιμο ).
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 4ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών – Αξίζει να σημειωθεί πως με πρωτοβουλία του σχολείου, τα παιδιά θα μετακινηθούν με το ποδήλατο τους.
11ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών - Επιπλέον τα παιδιά του 11ου δημοτικού θα κάνουν καθαρισμό του τελευταίου τμήματος της οδού ΕΙΡΗΝΗΣ που οδηγεί στον Πλατανότοπο.
Παρασκευή 7 Ιουνίου ώρα 9 π.μ.
Δράσεις εξωραϊσμού στην πλατεία Ν. Τραπεζούντας ( Τσαλί).
(Καθαριότητα, Συντήρηση, Βάψιμο, φύτευση λουλουδιών).
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Πολιτιστικός σύλλογος "Εύξεινος Λέσχη" Ν. Τραπεζούντας Γιαννιτσών. Κυριακή 9 Ιουνίου ώρα 11 π.μ.
Καθαρισμός γέφυρας Αρχοντικού ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 8ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών. Κυριακή 9 Ιουνίου ώρα 11 π.μ.
Φύτευση λουλουδιών στο δημοτικό πάρκο "Φιλίππειο". ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 2ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών. Τρίτη 4 Ιουνίου ώρα 9 π.μ.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ - "παίζω .. κουτσό, ..μήλα,.. ενα λεπτό κρεμμύδι,..κεραμιδάκια" ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 7ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών/ αύλειος χώρος σχολείου. Πέμπτη 6 Ιουνίου ώρες 9 -11 π.μ.
Καθαρισμός π.στρατοπέδου ΚΑΨΑΛΗ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον Ν.Πέλλας Κυριακή 9 Ιουνίου ώρα 6.30 μ.μ.
Ανακύκλωση ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών συσκευών , κινητών τηλεφώνων και οικιακών συσκευών. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 1ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών
Αγαθοβούλειο 3ο δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών & 9ο δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών
5o δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, Πηνελόπη Δέλτα &10ο δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών
Δευτέρα 2 έως Παρασκευή 7 Ιουνίου
Περιγραφή δράσης : σε ειδικά κυτία συλλογής ηλεκτρονικών συσκευών , θα γίνεται η περισυλλογή όλων των αχρήστων και χαλασμένων ηλεκτρονικών συσκευών ,των παιχνιδιών ,των κινητών τηλεφώνων , αλλά και των οικιακών συσκευών καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 3-7 Ιουνίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες..
Βάψιμο όλων των παιδικών χαρών ( 4) της κοινότητας. ΜΕΛΙΣΣΙ Πολιτιστικός σύλλογος Μελισσίου " Γκόνος Γιώτας ".
"Παράθυρο στη Φύση"- Γνωριμία με τη βιολογική γεωργία
Βιοαγρός και Βιολογικά Προϊόντα
ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ Συμμετοχή ελεύθερη Παρασκευή 7 Ιουνίου ώρα 4-6 μ.μ
Φύτευση λουλουδιών στο πάρκο Αγ. Κυριακής ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ 2ο Δημοτικό σχολείο Κρύας Βρύσης.
3ο Δημοτικό σχολείο Κρύας Βρύσης.
Δευτέρα 3 Ιουνίου, ώρα 9 π.μ.
Καθαρισμός του ποταμού Γραμμόσκα στο όρος Πάϊκο. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΣ Σύλλογος Ν.Μυλοτόπου "Οι Καππαδόκες" σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα.
Πολιτιστικός σύλλογος "ΚΡΩΜΝΗ".
Πολιτιστικός σύλλογος Αμπελειών σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα.
-
Ο μορφωτικός όμιλος Πέλλας " Η Αρχαία Πέλλα" και ο πολιτιστικός σύλλογος Πέλλας " Η Ανατολική Ρωμυλία" σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα ετοιμάζουν δραστηριότητες που σύντομα θα ανακοινωθούν ΠΕΛΛΑ


Παρακαλούμε τους φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν  και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις, να μας ενημερώσουν ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Ο Δήμος Πέλλας θα παρέχει τα υλικά, βαφές- πινέλα – σακούλες απορριμμάτων κλπ. Ο κάθε φορέας μπορεί να αποστείλει  δικό του δελτίο τύπου απευθύνοντας κάλεσμα για μεγαλύτερη συμμετοχή.
Το επόμενο δελτίο τύπου θα αναφέρει συνολικά όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν και θα δοθούν οι ακριβείς ημερομηνίες.
Πληροφορίες : Γραφείο Αθλητισμού κ Νέας Γενιάς Δήμου Πέλλας – Δώρα Συλλέκτη, τηλ.: 2382 3 50809, fax : 2382 0 21544, e-mail: aodig@giannitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: