Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας έφερε αποτέλεσμα σε δύο περιπτώσεις…


ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΚΕΠΑΠ
Πέρα από το δύσκολο έργο της καταστολής ή των ερευνών το ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομικής υποδιεύθυνσης Γιαννιτσών έφερε αποτέλεσμα σε άριστη συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες της ΔΗΚΕΠΑΠ.

Βρέθηκε ο ανήλικος από το Παλαίφυτο που εξαφανίστηκε
Μετά από την άμεση επέμβαση της Ασφάλειας Γιαννιτσών και σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης  ο 16χρονος Αντρέας που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στο Παλαίφυτο το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.
Τα ίχνη του μικρού χάθηκαν από το σπίτι του θείου του όπου το είχε επισκεφτεί την Τρίτη και μετά την αναχώρησή του δεν επέστρεψε στην οικογένειά του. Οι συντονισμένες προσπάθειες του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Γιαννιτσών έδωσαν ευτυχώς το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς ο 16χρονος εντοπίστηκε να περιπλανιέται φανερά εξαντλημένος, αλλά καλά στην υγεία του, στην περιοχή της Καλής.
Ήδη το οικογενειακό περιβάλλον του αγοριού και οι λόγοι που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει το σπίτι του ερευνώνται από κοινωνική λειτουργό.

Υποστήριξη σε ψυχικά άρρωστο που έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο
Με την ανάλογη ευαισθησία και την υποστήριξη των αρμόδιων υπηρεσιών το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών, σε συνεργασία με κοινωνική λειτουργό της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και με εισαγγελική εντολή έθεσε σε ψυχολογική στήριξη και βοήθεια έναν νεαρό άντρα που το τελευταίο διάστημα κινούνταν χωρίς έλεγχο σε κεντρικούς δρόμους της πόλης στα Γιαννιτσά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.
Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε πλέον με την απαραίτητη ανθρώπινη ευαισθησία τόσο από την πλευρά της αστυνομίας όσο και των υπηρεσιών που πρέπει να παρεμβαίνουν σε παρόμοιες περιπτώσεις, ώστε όταν υπάρχει ανάγκη η συνδρομή και η υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των φορέων να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: