Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Τι τρέχει με τις εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων;

Εκεί που οι παρατάξεις είχαν υποβάλλει τις υποψηφιότητές τους και στηνόντουσαν οι κάλπες σε όλη την επικράτεια ο Ντίνος Κίσσας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα. Οι εκλογές επρόκειτο να γίνουν τον Απρίλιο αλλά λόγω κορονοϊού αναβλήθηκαν και ορίστηκαν για την Δευτέρα 29 Ιουνίου. Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται το πρωϊ της Πέμπτης (25/6/20) στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (24/6/20) ο ΣΕΑ καλεί τα μέλη του σε ετοιμότητα.
Το Δ.Σ. του ΣΕΑ εκφράζει την «έντονη δυσαρέσκεια και απορία του για την απόφαση του συναδέλφου Ντίνου Κίσσα να ασκήσει αιφνιδιαστικά ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη διενέργεια εκλογών, λίγες μόνο ημέρες πριν τη διεξαγωγή τους» σημειώνει η ανακοίνωση του Συλλόγου που έχει πρωτοστατεί τα τελευταία χρόνια ενάντια σε αποφάσεις που στρέφονται κατά των αρχαιοτήτων αφού έχει μοναδικό γνώμονα την προστασία τους και την τήρηση του αρχαιολογικού Νόμου. Και παρ όλα αυτά έχει στοχοποιηθεί, λοιδορηθεί, ακόμα και απαξιωθεί.
Προηγήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης -την τελευταία δεκαετία εκλέγεται πρώτη στο ΣΕΑ - με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Γιατί η Λ. Μενδώνη δεν θέλει να γίνουν εκλογές στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων;» αναφέροντας ότι πίσω από τα ασφαλιστικά μέτρα βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού με κινήσεις που σκοπό έχουν να ελέγξουν το Σύλλογο που έχει αντιταχθεί σε πλείστα θέματα και αποφάσεις.
«Τις τελευταίες βδομάδες η Υπουργός Λ. Μενδώνη, ο ΓΓ Γ. Διδασκάλου και οι ενωμένες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΥΠ) και ΔΑΚΕ της ΠΟΕ ΥΠΠΟ είχαν επιδοθεί σε ρεσιτάλ γελοιότητας σχετικά με τις εκλογές του ΣΕΑ, το νήμα όμως λίγο πριν τη λήξη έκοψε επάξια ο –προσφάτως διορισθείς από την Λ. Μενδώνη ως Διευθυντής της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΠΟΑ- Ντίνος Κίσσας, πηγαίνοντας τον Σύλλογο στο δικαστήριο για να μην γίνουν καν οι εκλογές!
Καλά διαβάσατε: ο Ντίνος Κίσσας (που έχει να φανεί σε συνέλευση του ΣΕΑ κάτι χρόνια…) κατέθεσε χτες διά του δικηγόρου του ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των εκλογών του ΣΕΑ, τα οποία εκδικάζονται το πρωί της Πέμπτης στο Πρωτοδικείο» γράφει η ανακοίνωση. «Προφανώς η κίνηση δεν είναι ούτε ατομική ούτε μεμονωμένη. Είναι η κορυφή του παγόβουνου σε μια σειρά από κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας που έχει ως στόχο να «ελέγξει» τον Σύλλογο, κι όταν αυτό δεν το κατάφερε, να τον κάνει όμηρο των δικαστηρίων. Γενικά, κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να «κοντύνουν» τον σύλλογο που τους αντιστέκεται!» 
 
Βασιλική Τζεβελέκου
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: