Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Ραντεβού την επόμενη Κυριακή

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Κυριακή στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα τα μέλη του Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας που παραβρέθηκαν σήμερα, προκειμένου να οριστικοποιήσουν ή όχι τις προτάσεις που κατατέθηκαν και ακούστηκαν στην σημερινή άκαρπη όμως από πλευράς ουσιαστικού αποτελέσματος, Γενική Συνέλευση.
Ακούστηκαν και προτάθηκαν αρκετά, άλλα βάσιμα και ρεαλιστικά, κι άλλα όχι, με μια χαραμάδα «φωτός» να διαφαίνεται με το τέλος της συνάντησης. Νέοι άνθρωποι με τους δικούς τους προβληματισμούς, τα δικά τους οράματα, τα δικά τους σχέδια και τις δικές τους σκέψεις, βγήκαν στο προσκήνιο μετά από πολύ καιρό παίρνοντας θέση και δηλώνοντας διαθεσιμότητα, κι αυτό ήταν ότι καλύτερο και θετικό προέκυψε τη σημερινή μέρα.
Συζητήθηκαν στο περιθώριο, εκτός των άλλων διοικητικών και οικονομικών θεμάτων που αποτέλεσαν όπως ήταν λογικό και την βάση της συζήτησης με τις αποχωρήσεις διοικούντων και τις αναγκαστικές περικοπές σε περίοπτη θέση και τα αγωνιστικά, με την διάθεση και ευχή των παρισταμένων, αν είναι αυτό εφικτό, το υπάρχον ρόστερ να παραμείνει στο μεγαλύτερο μέρος του ή να έχει τις λιγότερες δυνατές και αναγκαίες προσθεσοαφαιρέσεις και η ομάδα μια ανάλογη αν όχι καλύτερη συνέχεια, της επιτυχημένης παρουσίας της τα τελευταία 10 χρόνια στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Φυσικά και το πισωγύρισμα στα «πέτρινα χρόνια» έπεσε στο τραπέζι ως έσχατη λύση, προκειμένου να σωθεί ο σύλλογος από ένα ενδεχόμενο οριστικό στραπάτσο και ναυάγιο, με μοναδικό ζητούμενο, την έστω και «διασωληνωμένη»  επιβίωσή του μέχρι να «εκπνεύσει» οριστικά...
Το δύσκολο και το αβέβαιο της νέας προσπάθειας έχει να κάνει με την «παλιά φρουρά», με ελάχιστες εξαιρέσεις που έθεσαν τις προϋποθέσεις και όρους συμμετοχής τους, φαίνεται να εγκαταλείπει το «γερμένο καράβι» λίγο πριν αυτό φτάσει στον προορισμό του και να μην δηλώνει επίσημα ενεργή στις νέες εξελίξεις οδηγώντας τες ίσως σε μια ομαλότερη και λογικότερη μετάβαση, αν και σχετικά «παρούσα» διακριτικά και επικουρικά, μέχρι να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και η νέα διοίκηση που θα προκύψει, βρει καλύτερα και ασφαλέστερα τα πατήματά της.
Ρεαλιστικά υπάρχουν κι άλλες αβεβαιότητες που πρέπει να λάβουν υπόψιν όλοι όσοι θα συμμετέχουν στη φετινή προσπάθεια, σχετικά με τις επίσημες αποφάσεις της Ένωσης για την νέα χρονιά, τις αποφάσεις της Πολιτείας για την όποια οικονομική ή άλλη ενίσχυση έχει κατά νου, αλλά και τους τρόπους δράσης της νέας διοίκησης σε μια ιδιαίτερη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας, με ότι αυτή συνεπάγεται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και αθλητικής ζωής.
Το συμπέρασμα είναι ότι η όποια νέα προσπάθεια, χρειάζεται στήριξη απ' όλους γύρω και κοντά στον σύλλογο, αν θέλουμε να έχει συνέχεια και αίσιο αποτέλεσμα το εγχείρημα. Ραντεβού λοιπόν την επόμενη Κυριακή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: