Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Το «άλλο» Λος Άντζελες

Στοιχεία για την περίοδο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας...
Ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε σημαντικά μέσα σε ένα χρόνο στη κομητεία του Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, αλλά είχαν συγκεντρωθεί πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η τοπική οργάνωση για τους αστέγους LAHSA κατέγραψε 66.433 ανθρώπους χωρίς μόνιμη κατοικία (+13% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά).
Η Καλιφόρνια, από τις πιο πλούσιες πολιτείες των ΗΠΑ έχει συνολικά περίπου 150.000 άστεγους. Το πρόβλημα εντάθηκε ακόμα περισσότερο προσφάτως με την πανδημία του κορωνοϊού, που είχε ως αποτέλεσμα οι πολίτες να απομονωθούν στα σπίτια τους αλλά οι άστεγοι να μείνουν στους δρόμους.
Η οργάνωση LAHSA, μέσω της διευθύντριάς της Χάιντι Μάρστν, ζήτησε να «αντιμετωπιστεί εις βάθος» η κρίση, που πλήττει κυρίως μειονότητες που «έχουν παραμεληθεί εδώ και πολύ καιρό». Ένας από τους βασικούς λόγους, σύμφωνα με τη LAHSA, για την αύξηση του αριθμού των αστέγων στο Λος Άντζελες είναι η έλλειψη προσιτής στέγης σε μια πόλη όπου τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: