Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Σε απολογία καλεί το ΥΠΠΟΑ τον προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας

Προθεσμία πέντε ημερών δίνει το υπουργείο Πολιτισμού στον Μιχάλη Λυχούνα προκειμένου να υποβάλει γραπτή απολογία «για την υπηρεσιακή του συμπεριφορά» μετά την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.
Το επεισόδιο της αρμόδιας υπουργού με τον προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας πήρε διαστάσεις με τον αρχαιολόγο να καταγγέλλει ότι η μελέτη του υπουργείου στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων αλλοιώνει βασικά χαρακτηριστικά του αρχαιολογικού έργου με ορατό κίνδυνο ο χώρος που εντάχθηκε στα μνημεία της UNESCO μόλις το 2016 να κινδυνεύει με απένταξη.
Η απάντηση του ΥΠΠΟΑ προς τον Μ. Λυχούνα, δεν άργησε να έρθει εγκαλώντας τον «επειδή στις δηλώσεις του, στις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις συνεντεύξεις του υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας, τη χρήση γλώσσας έμφυλης διάκρισης κατά την άσκηση των καθηκόντων και της κακόβουλης άσκησης κριτικής των πράξεων αρμοδίων Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ και της προϊσταμένης αρχής (Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού και Υπουργού), δημοσίως, γραπτώς και προφορικώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις».
Για τους παραπάνω λόγους κλήθηκε να υποβάλλει γραπτή απολογία για την υπηρεσιακή του συμπεριφορά «η οποία πρέπει να είναι σαφής και λεπτομερής, εντός προθεσμίας 5 ημερών από τη επίδοση της κλήσης».
Η «Εφ.Συν.» φιλοξένησε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα όσα συνέβησαν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και δηλώσεις του Μ. Λυχούνα που μιλά για «απαξιωτική αντιμετώπιση» προς το πρόσωπό του από την υπουργό Πολιτισμού που «δείχνει το ύφος του ανθρώπου».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: