Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Σκόνταψε η Σίτι, πήρε... πρωτάθλημα η Λίβερπουλ

Τον φετινό τίτλο στην Premier League πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης η Λίβερπουλ, μετά τη νίκη της Τσέλσι με 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής.
Το αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε στη διαφορά 23 βαθμών της πρωτοπόρου Λίβερπουλ από τη δεύτερη στη βαθμολογία Σίτι (86 βαθμοί έναντι 63): μια διαφορά που δεν καλύπτεται στο υπόλοιπο της περιόδου, με συνέπεια οι «κόκκινοι» να πανηγυρίσουν τον τίτλο επτά στροφές πριν από το φινάλε της σεζόν. 
 
Μάλιστα, έγινε η πρώτη ομάδα στη διοργάνωση που κλειδώνει (και μαθηματικά) το πρωτάθλημα 7 αγωνιστικές πριν από τη λήξη του, καθώς οι προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις ήταν 5 (από Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2000-2001 και Σίτι τη σεζόν 2017-2018).
Υπενθυμίζεται πως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε επικρατήσει την Τετάρτη με 4-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «Άνφιλντ» και περίμενε το στραβοπάτημα της Σίτι στο ντέρμπι της Πέμπτης. Όπερ και εγένετο, με τέρματα των Πούλισιτς και Γουίλιαν. Ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντε Μπράιν. 

Σε κάθε περίπτωση, η κατάκτηση του φετινού τίτλου ήρθε σαν επιστέγασμα μιας εντυπωσιακής διαδρομής για τους «κόκκινους», οι οποίοι ήταν οι κυρίαρχοι του πρωταθλήματος και δεν άφησαν καμία ομάδα να αμφισβητήσει την ανωτερότητά τους.
Η κατάκτηση του τίτλου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από χιλιάδες φίλους της Λίβερπουλ, που βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν. 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: