Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Όταν η κυβέρνηση στηρίζει τις μεγάλες εταιρείες εμείς πρέπει να στηρίζουμε την τοπική μας κοινωνία

Την ώρα που η αδιαφανής χρηματοδότηση ΜΜΕ χωρίς κανένα κριτήριο διασύρει τη χώρα διεθνώς, ακόμη και τα στελέχη σας κ. Μητσοτάκη ζητούν διαφάνεια, η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβει ως επτασφράγιστο μυστικό τη λίστα με τα ποσά που πήρε το κάθε μέσο. Κι όσο κι αν πληρώνονται τα μέσα, η αλήθεια της ύφεσης δεν μπορεί να κρυφτεί.
Δυστυχώς, τα πρώτα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τη ζημιά που προκάλεσαν στην οικονομία η ύφεση και η καραντίνα φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα πιο δυσοίωνα σενάρια για το βάθος της ύφεσης. Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε τους τζίρους όλων των κλάδων επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά. Στις 45 μέρες της μεγάλης καραντίνας χάθηκαν 9 δισ. ευρώ από τα ταμεία των επιχειρήσεων και της αγοράς, ένα ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 5% του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας.
Και ακόμη δεν υπάρχουν τα στοιχεία των μικρών και ατομικών επιχειρήσεων για τις οποίες τα στοιχεία θα γίνουν γνωστά μετά τα μέσα του καλοκαιριού. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι απώλειες θα αποδειχθούν διπλάσιες. Ακολουθούν και οι επιπτώσεις στον τουρισμό καθώς οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις ανεβάζουν τις απώλειες από τον τουρισμό φέτος σε 10 δισ. ευρώ.
Όσο κι αν δόθηκε εντολή από την κυβέρνηση που υποχρεώνει να τοποθετηθούν αφίσες στις πληττόμενες επιχειρήσεις για το ότι εισέπραξαν βοήθημα, οι δύσκολες μέρες που ζούμε σαν κοινωνία θεωρούμε πως μας δίνουν το μήνυμα στήριξης της τοπικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που πλήττεται στο σύνολο της.
Στηρίζουμε λοιπόν την αγορά της πόλης μας…. Είναι μοναδική ευκαιρία να ξαναγνωριστούμε με τους συντοπίτες μας, να δημιουργήσουμε νέους δεσμούς σε μια υγιή βάση και σε μια βάση που μόνο κέρδος θα δίνει και στις δύο πλευρές. Είναι αυτή η ευκαιρία που πρέπει όλοι μαζί να αποδείξουμε πως μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ζούμε στα Γιαννιτσά, στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, απολαμβάνουμε τον καφέ και το φαγητό στα μαγαζιά της πόλης και γνωρίζουμε την ποιότητα που προσφέρουν. Τα Γιαννιτσά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις αγορές των μεγάλων αστικών κέντρων. Είναι ο τόπος μας και όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε όρθιοι και να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. 
 
ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. Γιαννιτσών

Δεν υπάρχουν σχόλια: