Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΠΟΥ: Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με την AstraZeneca

Η Επιτροπή Ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών.
Η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Οταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Να θυμίσουμε ότι προηγουμένως ο ΠΟΥ συνέστησε το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις χώρες όπου κυκλοφορούν παραλλαγές του κορονοϊού.
«Στις χώρες όπου η διάδοση των παραλλαγών είναι υψηλή και στις χώρες όπου διαθέτουμε τώρα πληροφορίες για την χρήση του εμβολίου αυτού για τον έλεγχο της Covid-19 που προκαλείται από τις παραλλαγές αυτές του ιού, συνιστούμε την χρήση του», δήλωσε ο Αλεσάντρο Κραβιότο, πρόεδρος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , η οποία συνήλθε για να κρίνει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson.
 
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: